Ar lemta lūšims išlikti mūsų giriose?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Manvydas 2011-10-16 13:56
'Pasak jo, stirnų populiacija pastaraisiais metais tikrai gausėjo, o paskutiniais metais staiga jų pamažėjo ir dėl to visa bėda verčiama lūšims. Jo nuomone, pirmiausia reikėtų pačius medžiotojus, kurie vaikšto su ginklu rankoje, sustabdyti, kad nenaikintų stirnų. ' Va kur tiesa.Kaltina mat lusys, kazkokie nusigere raudonosiai, kompleksuoti, gyvenimo nuskriausti seniai su ginklais rankose...Kraupu...Patys issaudo, isnaikina, o paskui kaltu iesko.Idomu ko daugiau Lietuvoje ar medziotoju ar lusiu...
kestutisz 2011-10-16 15:06
Būtent. Vargšai medžiokliai visur klykauja kaip būtina reguliuoti gyvūnų populiacijas, nors mano kuklia nuomone mažint reikėtų būtent medžiotojų populiaciją (gaila, gamtoje jie neturi natūralių ir efektyvių priešų...)
Otto 2011-10-17 09:44
Va tokie, vaidina dirbančius, o iš tiesų, tik algas pasiima. Sustokite naktį Žaliosios girios Stumbriškio poilsio aikštelėje ir tyliai pasėdėkite tamsoje. Įdomu, ar ilgai pasėdėsite . Lūšys įprato prie paliktų maisto likučių, todėl naktimis eina prie jų ir skleidžia tokius garsus, kad reto nervai ištvertu . Ir taip jau daugelį metų.. o čia- "nebuvome girdėję".