Evoliucijos mitai: Evoliucija privalo būti neteisinga, nes Biblija yra neklystanti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gedis 2011-12-11 11:51
Teko bažnyčioje lankytis,pasijutau kaip papuolęs į kaškokią sektą.Pinigus renka,gali ir neduot aišku,bet iškart galvoje suskambs žodžiai-skrega,gobšuolis ir t.t.Pamokslas buvo,hmmm,apie tuos pačius pinigus.Atseit nereikia gailėti duoti.Geriau duoti 10 kart daugiau nei gauti.O pabaigoje dar pridėjo reklamos.Nusipirkt abonimentą į nuolatos vykstančius koncertus bažnyčioje.Aišku mokamus,arba tokią dieną bei valandą ateit pasiklausyt.Kaškaip dievo ir norėdamas tenais neradau.
Ramūnas 2011-12-11 11:53
Tikra tiesa.
inguske 2011-12-11 12:14
Labai patiko tavo nuoroda
enternald 2011-12-11 13:01
Įdomiausia visuomenės išsivystymas akivaizdžiai koreliuoja su tuo supratimu. Tiek religinio supratimo, kaip ir socialinis skirtumas didelis tarp pirmo ir trečio pasaulio, net tarp skirtingų visuomenės sluoksnių. Kaip taisyklė gerai išsilavinę sluoksniai turi daugiausiai ateistų ir agnostikų.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-12-11 18:50
Atleiskite, gerbiamasis, bet čia paprieštarausiu. Mirties baimė kyla ne iš to, kad kažkoks kitame pasaulyje sėdintis piktas dėdė ruošiasi tave teisti už blogus ir gerus darbus. Ji kyla iš to, kad prarasi savo draugus, artimuosius, mylimuosius. Iš žinojimo, kad daugiau nieko nebenuveiksi šiame pasaulyje, o visas tavo triūsas (tau asmeniškai) nueis per niek. O tai, ką tu pasakei, tėra šalutinis efektas (ir tikrai ne visiems). P.S. Kol jaunas, žinoma, pasaulis tau po kojomis. Bet palauk kol sueis kokie 80-90 metelių, įdomu tada kaip - vis dar nebijosi mirties?
Otto 2011-12-11 19:00
Čia gerokai klysti. Man tikrai ramu, kai žinau, kad po to nebus nieko. Taip pat žinau, kad tam neprireiks 10 metų.
Viper 2011-12-11 19:04
Citata: " Po šito perlo straipsnio toliau nebeskaičiau (laiko gaila)... Atsiprašau, bet pasidarė įdomu ar autorius žino ką rašo ar tik rašo vardan rašymo...
kionig 2011-12-11 19:07
Ne aš šio straipsnio autorius, bet šis straipsnis iš ciklo "Evoliucijos mitai" yra verstas iš užsienio spaudos.
Pumper 2011-12-11 19:31
Kodėl tikintis turėtų bijoti mirties dėl to, kad praras "savo draugus, artimuosius, mylimuosius" - gi jei tikintis, tai įsivaizduoja, kad danguj su visais susitiks ir amžinai liks. Nebent mano, kad pats labai geras ir keliaus į dangų, o visi kiti verti tik pragaro (arba atvirkščiai). O šiaip tai visai nesvarbu, kad "visas tavo triūsas (tau asmeniškai) nueis per niek", nes būsi miręs ir tau jau niekas nebebus svarbu. Vienintelė logiška mirties baimė gali būti tik ta, kad ne tu, o tave praras artimi žmonės, ypač jei jie nuo tavęs daugiau ar mažiau priklauso, pvz. jei esi tėvas/motina ir vaikai dar nesuaugę ir tau mirus jų gyvenimas bus blogesnis, t.y. baimė ne dėl savęs, o dėl kitų.
Analog 2011-12-11 19:49
...arba užaukime
Otto 2011-12-11 20:27
Manau, kad čia į dešimtuką.
Viper 2011-12-11 23:23
Šiaip skleisti netikslią informaciją taip pat garbės neprideda... bet... internetas - laisva erdvė... absoliučiai viskam (kartais dėl to darosi gaila)...
ashirviskas 2011-12-11 23:43
Nu nesuprantu aš šito straipsnio, juk gi bažnyčia ir skatino mokslą, vienuoliai rašto mokino, mokyklas steigė. Čia rašo taip, lyg ji kaip tik slopintų tą raštingumą. Taip, aš esu tikintis, bet nereiškia, kad manau jog žemė plokščia, ar kad nebuvo evoliucijos. Tas visas klaidas darė žmonės rašydami bibliją, juk ne Dievas ją parašė, o žmonės, juk klysti žmogiška. Patys kunigai tiki ir į evoliuciją, ir į žemės apvalumą, o čia bando parodyt, kad jeigu esi tikintis, tai tiki viskuo kas parašyta biblijoj, kurią rašė žmonės, o jie (kartoju trečią kartą)- klysta. Todėl nereikia aklai tikėti viskuo, kas biblijoje parašyta.
kionig 2011-12-12 00:03
Viper 2011-12-12 00:26
Tas kas parengė, t.y. vertė ir paskui dėjo į viešą erdvę taip pat prisideda prie autoriaus minčių skleidimo... Nebent aš klystu a?
kionig 2011-12-12 00:31
Gavai šaltinį ir pasibaigė visi mandravojimaisi ? Ar jau nebeturi ką pasakyti ?
Pumper 2011-12-12 08:08
Nemanai, kad tie žmonės bibliją parašę suklydo ir toj vietoj, kur rašė, kad dievas yra? Ar tu pasirenki klaidas tik ten, kur patogu?
vitalijuss 2011-12-12 09:07
Labai sudėtinga diskusija. faktas - vieningos nuomonės nebus. Bet savo išsakyti visiems reikia Sutinku su teiginiu, kad Biblija parašė žmonės, ir, jeigu Dievas yra, jis nekaltas dėl savo tvarinių nežinojimo. Aišku tik tiek, kad jeigu remtis Biblija tiesiogiai - ten rašomos nesąmonės (bet yra ir daug įdomių, pamokančių istorijų), juk Dievo danguje nėra (bent jau Gagarinas tai patvirtino). Pragaro žemėje irgi nėra - tas irgi ištyrinėta. Tada neieškokim Dievo realiame danguje, gal jis yra kitoje dimensijoje? Na, tada tai dar didesnė fantastika (žalių žmogeliukų realumas čia nublanksta..). Taigi krikščionybės vadovėlį dar reikia tobulinti, ir nesuprantu, kodėl Vatikanas to neskatina. Apie Dievo namų lankymą graudu kalbėti - kartais prie bažnyčios sėdintis bomžas yra mažiau nusidėjęs, nei viduje rožančių prie širdies spaudžiančios bobutės. Tas visuomenės normų laikymasis brangiai kainuoja - nori susituokti bažnyčioje - mokėk, nori vaiką pakrikštyti - mokėk, jei nori kad kunigas paminėtų mirusiojo vardą per mišias - mokėk (mažiausiai 50 Lt). O to negali nedaryti, nes myli ir gerbi savo gimines (ypač močiutes, kurioms tai yra džiaugsmingiausios gyvenimo saulėlydžio akimirkos). kažkada, būdamas vaikas, sužinojau, kad Dievas yra visur (ne tik bažnyčioje). Nuo tada nebenorėjau joje lankytis, pradėjau melstis prieš miegą lovoje. Na nepatiko man ta bažnyčios atmosfera, nors kunigas buvo labai geras, draugiškas (jaunas). Supratau, kad bažnyčia reikalinga vaikams - ji auklėja vaiką, moko laikytis moralės normų, nenusikalsti ir t.t. Kai man buvo apie 10m., tėvas liedavo sekmadieniais eiti į bažnyčią. į mano klausimą "kodėl tu neini?" jis atsakydavo "aš savo jau atvaikščiojau" ir mįslingai nusišypsodavo. Tada to nesuprasdavau, dabar suprantu ir tą pati sakysiu savo vaikams
Viper 2011-12-12 10:12
1. Nebūtina naudoti puolimo taktiką naudoti, o tai smėlio dėžę primena... 2. Aš šiaip parašiau ką manau, keista, kad nematėt (turbūt vėlyvo vakaro įtaka)... 3. Gyvenime reikia žiūrėti ne KAS sako, o KĄ sako (šiuo atveju rašo)... P.s. savo priešpaskutinės minties paaiškinimas pridedant primityvų pavyzdį. Jei jus turite krautuvę, o aš atnešu savo keptų sausainių, kuriuose vietoje medaus pridėjau ricinos, jus imate juos pardavinėti net nepatikrines? Ir kai sekančią dieną ateina klientai pirkę sausainių ir visą naktį prasilinksminę tualete ima reikšti pretenzijas, jos bus skirtos kam? Manau, kad jums, nes krautuvė jūsų, o jei imate neaišku iš ko nežiūrėdamas kieno bėda? taip pat jūsų... Ar dabar išsamiai paaiškinau ar dar išsamiau?
kionig 2011-12-12 10:31
Ačiū ne. Trūko šaltinio ? Nurodžiau. Ir viskas. Dabar kiekvienas ramiai sau galime eiti savo keliais.