Kreacionizmo šaknys tvirtos: trečdalis amerikiečių netiki evoliucija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Salubri 2014-01-03 16:51
O kas trukdo evoliuciskai gauti tinkamas galunes tinkamas konstruoti? civilizacija yra tikslas nes ji duoda irankius buti virsesniems uz kitus, kad ir zmogus sakykim yra niekas be savo technologiju.
Pumper 2014-01-03 16:59
Viršesnis, tai čia kaip pagal tave - kad galėtų be tikslo kitas rūšis išnaikinti? Paleis tavo ta civilizacija atomines ir nebebus žmogėnų, o tie "neevoliucionavę" tarakonai sau toliau gyvens laimingi, nes radiacijos nebijo.
Salubri 2014-01-03 17:40
Tai jei jau jie prisitaike taip gerai prie savo gyvenimo salygu tai kodel mes evoliucionavome? Juk bezdziones ir dabar gerai gyvena.
Niemand 2014-01-03 18:06
Tu evoliuciją supranti darželinuko lygyje, kaip kažkokį kryptingą procesą. Taip nėra, evoliucija reiškia atsitiktinumo ir aplinkos filtro kombinaciją. Atitinkamai jokios vienareikšmiškos krypties čia nėra. Dalis tarakonų evoliucionavo į termitus, o likusi ir taip gerai gyvena. Galima aišku filosofuoti, o kurių velnių daliai tarakonų šovė į galvą toliau evoliucionuoti, jei ir taip gerai buvo, bet tas biskį beprasmiška...
faktas 2014-01-03 18:23
O iš kur tu žinai visa tai? Dievas apsireiškė ar kaip ten buvo?
Salubri 2014-01-03 18:28
Nes musu paciu jei tiket evoliucija. Procesas buvo kryptingas ir labai paprastas. Maziau raumenu, daugiau smegenu. Juk ir mes galejome labiau prisitaikyti prie aplinkos arba skilti i kita bezdzioniu porusi ir viskas, bet kazkodel ne. Zmogus negali buti gamtos sukurtas nes gamta kuria harmonija, o zmogus ja naikina ir bet kuria akimirka gali viska sunaikinti ir nemazai jau sunaikino. Mes netelpam i jokius remus nes nebeturime naturaliu priesu, mes jau seniai nebeesame mitybos grandinej tad valgome ka norim ir kada norim. Yra teorija, kad kazkokios protingos butybes truputi pazaide su bezdzioniu dnr ir man ji gan priimtina nes musu vystymasis buvo visiskai kitoks nei kitu organizmu.
Niemand 2014-01-03 18:29
он с богами на тЫ
Kirtiklis 2014-01-03 19:03
Nei paprastas tas procesas nei kryptingas, galvoji kad tiesiogiai buvo linija ir nebuvo kitų skilusiu porūšių? Kad tik mūsų sėkmingiausias buvo ir išliko tai nereiškia kad kitų nebuvo.
rimasD 2014-01-04 00:21
Mes neatsiradome neseniai. Mes evoliucionavome kartu su kitais. Prieš 150 mln metų mes buvome šimpanzių lygio. O ar grupė šimpanzių neturi savos struktūros, neturi vadų, ir primityvios civilizacijos?
AdutisTM 2014-01-04 01:24
Žmogus negalėjo būti sukurtas ir dievo pagal "savo paveikslą", nes dievas yra gėrio įsikūnijimas, o žmonių yra visokių ir nemažai "blogiukų"... Taigi "neabejotinas" variantas yra, jog žmogus sukūrė dievą, o ne atvirkščiai. Jei kam reikia "gero dievo", tai sukuria gerą. Jei kam parankesnis "naikinantis", tai sukuria naikinantį. Istorija tą tik patvirtina. P.S. Asmeniškai, nematau evoliucijos teorijoje esminių spragų. Užtat žmonių (minimų straipsnyje) mastyme matau daug spragų...
deivis 2014-01-04 01:41
Visiškai pritariu.
Shanti 2014-01-04 01:57
Gana aiskiai viska paaiskina kabalistinis gyvybes medis, bet deja retas "inteligentas" cia yra tokiu domejesis... Dievas greiciau yra viska verianti viena samone kuri ziuri pro musu akis (ir linksmai stebi sita drama) negu baltabarzdis budulis teisejas ant debesies...
rimasD 2014-01-04 02:45
Na ir tegul jie mąsto-pusiau tiesa, jie mums nemaišo.
shift 2014-01-04 03:16
Skyriau laiko domėjimuisi, stengiausi suprasti ir pažinti. Kas ieško - tas randa.
shift 2014-01-04 03:21
Neiškraipyk mano žodžių, ypač tokia liguista linkme. Pumper, tu eilinį kartą gyveni kažkokioje paranojoje, už kiekieno kampo tavęs tyko maniakas kunigas ir stengiasi į tave kažką prievarta įdiegti. O tai yra daug baisiau ir už drakoną garaže ir už spageti monstrą.
MrT 2014-01-04 03:28
Tai kaip tik gamta kuria chaosą, nes entropija visuomet didėja (entropija - netvarkos matas). Iš vientisos tvarkingos protonų, neutronų ir elektronų sriubos gimė neįtikėtinai sudėtingos butybės, visoje visatoje dabar tvyro chaosas, o ne harmonija. Aišku, čia jau kaip kas supranta terminą harmoniją. Kiekviena rūšis stengiasi išgyventi, o ne sukurti protingą civilizaciją. Kažkokia bėždžionė stengdamasi išgyventi nusprendė, kad geriausias būdas yra įrankių naudijimas. Kiti gyviai yra per kvaili tą suvokti, todėl mėgina išgyventi kitais būdais: sparčiai daugintis ir t.t. Šis atsitiktinumas ir lėmė kritinį pranašumą prieš kitas rūšis. Reikia nepamiršti jog šis procesas truko šimtus milijonų metų. Beje, gal koks ateivis stebi mus ir galvoja kodėl mes evoliucijonavome į tokį menką padarą: gyvename tik 80 metų, neatsparūs įvairiom ligom, matome tik labai mažą elektromagnetinių bangų spektrą ir t.t. Čia jau kaip pažiūrėsi - tau žmogus atrodo šviesmečiais tobulesnis už beždžionė, kitam gal mes esamė tokia pat niekinga šiukšlė sugebėjusi porą įrankių pasigaminti. Shanti, man evoliucija aiškiai viską paaiškina + yra ir įrodymų. Tavo pasirinkimas ar tikėt kabala ar dar kuo, o mėginti įtikinti žmones , kurie naudojamo okamo skustuvą, yra beprasmiška - kas ims ir patikės pasakom.
shift 2014-01-04 03:30
Evoliucija remiasi interpretacijomis, ne įrodymais. Susitarkim dėl šito. Vienos rūšies organizmo virtimas kitu niekur nėra nei stebėtas, nei atkartotas ar įrodytas. Mutacijos - taip, yra, bet evoliucijos iki šiol dar niekas nematė.
MrT 2014-01-04 03:42
Nematė, nes ji vyksta milijonus metų. Bet čia jau tavo tiesa, negalime būti 100% tikri, galime tik interpretuoti turimus faktus ir taikyti "maždaug". Gal ir 100% pataikyti. Kulono dėsnis gal net nėra atvirkščiai proporcingas atstumo kvadratui. Dabartiniai ekspermentai rodo jog yra atvirkščiai proporcingas r^( 2 +- 0.000000000001 ). Daugiau neina patikrinti dėl dabartinių instrumentų tikslumo. Man toks įrodymas yra pakankamas, bet galima ginčytis ar kulono dėsnis turi "gryną" kvadratą. Ką noriu pasakyti, jog net kaikurie fundamentalūs dalykai fizikoje gali būti tik dalinai teisingi (pvz. kulono dėsnio atveju) - tenka pasitelkti logiką, intuiciją ir teisingai vertinti interpretacijas norint atrasti "tiesą". Taip ir su evoliucija, per ilgai vyksta, kad pamatytume 100% jos įrodymą, bet turime dėliones dalių ir galime jas mėginti sulipdyti.
Hemas 2014-01-04 23:19
Kas čia akli ir nematė evoliucijos? Vištų gal nematę? Karvių? Ar akvariumo savo gyvenime? Ar net ir šuns? :O Visa šita gauta atrankios selekcijos būdų ir gamtoj neišgyventų.. Aišku sakysit čia veislės, o ne rūšis.. Tai pasidomėkit kas yra rūšis ir rūšies kocepcijas, suprasti, kad gal net rūšis išvis neegzistuoja. Norit tikros evoliucijos, pasidomėkit apie amarus, jei netinka bakterijos. Ar čia jums reikia, kad nuo kokio driežo iki Jėzaus per jūsų mizerną gyvenimą kažkas išsivystytų? Evoliucija yra teorija ir esmė, kad ją grindžia visi faktai ir atradimai. Ją naudojant kuriami vaistai ir tobulinomos technologijos pvz fagų displėjus ir panašūs metodai. Kaip jau minėta evoliucija nepaaiškina pradinio gyvybės atsiradimo principo, tik dalinai yra hipotezių kurias tikrinant tam tikri faktai gaunami. Ir išvis su gyvybės atsiradimu yra dvi šakos atsirado žemėj, ką visi bando tikrinti, arba atkeliavo iš kosmoso, tokiu atveju gyvybės atsiradimas galėjo vykti visai kitokiom sąlygom, nei dabar bandoma atkurti ir nežinom dalies faktų kurie svarbūs. Ir abieju hipotezių jungtinis variantas ir po to ko egzistavimas. Ir šiaip daug ką nulemtų koks gyvybės formos atradimas kitoj planetoj. Įdomu ką biblija apie tai sako? Rastu musėt jie kokį sakinuką iš knygos apie nieką ir viską..
loftas 2014-01-04 23:32
Žmogaus genomas 99 procentais sutampa su šimpanzės genomu ir, kaip bebūtų keista, 50 proc. su banano. Nežiūrint to, mes turime didesnes smegenis nei daugelis gyvūnų – ne pačias didžiausias, bet prikimštas beveik tris kartus daugiau neuronų nei turi gorila (daugiau nei 86 milijardus). Mes manome, kad yra daug dalykų, išskiriančių mus iš gyvūnijos pasaulio – kalba, įrankių naudojimas, savęs atpažinimas veidrodyje. Bet jie nesvetimi ir kitiems gyvūnams. Galbūt tai kultūra ir jos įtaka mūsų genams (ir atvirkščiai)? Mokslininkai mano, kad maisto ruošimas ir ugnies įvaldymas padėjo mums užsiauginti dideles smegenis. Iš kitos pusės, gali būti ir taip, kad mūsų gebėjimas bendradarbiauti, padėti vieni kitiems, dalintis pasiekimais yra pagrindinė priežastis, kodėl ši planeta yra žmonių, o ne beždžionių.