Amerikos Černobylis – kaip įvyko Trijų mylių salos branduolinės jėgainės tragedija, kiek žuvusių ir kaip tai paveikė JAV branduolinę energetiką (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NekenciuReklamos 2020-08-17 21:05
na, suprantu, kad sitas straipsnis yra vertimas is anglu kalbos, bet, drasiai teigti (taip kaip originaliai parasyta) gali tik zmones, kurie nelabai gilinasi kas parasyta. Sita industrinio lygio nelaime gerokai paluosino aplinkinius. Yra pilna info ir LABAI detaliu tyrimu kurie YRODO kad buvo priesingai. Deja, zmoniu panika po avarijos (kaip ir skaitet 30 metu po to nestate elektriniu) ir atliktos reformos, tiesiog neleidzia valdziai pripazinti, kad buvo klaidu is jos ir korporacijos puses, nes kitu atveju, tais laikais, tas 30 metu butu nezinia kiek nusiteses.
Hmz 2020-08-17 21:43
Kokios čia reformos neleidžia valdžiai pripažinti klaidų?
NekenciuReklamos 2020-08-18 00:59
pagalvok pats, po avarijos, netgi paskelbus kad nebuvo radiacijos nutekejimo (buvo, bet labai lokalizuota) visa USA atominiu reaktoriu gamybos industrija sustojo. Buvo masinai protestai prie jau esanciu elektriniu. O dabar ysivaizduok kokie protestai butu kile, jeigu butu buve paskelbta, kad nutekejimas ivyko? O del siu laiku, kas is dabartines valdzios nores prisiimti atsakomybe del dokumentu paviesinimo ir PR kampanijos (public relationship campaign)? O jeigu vis dar nesitiki, pagalvok, kodel rusai pripazino kad tik saujele zmoniu mire del Cernobylio? O Fukushima? Visa info taip ir nutilo, nors 4 reaktoriai "atsidare", su bbz kokio dydzio radioaktyviu medziagu nutekejimu. stai pasiskaityk: https://www.nature.com/articles/s41598-020-67826-5 tada susideliok skaiciukus, t.y. tariamas radiacijos dozes ir pasigooglink koks yra ilgalaikis ju poveikis sveikatai, o tada pasiskaityk toky lengvos formos straipsniuka: https://whyy.org/articles/the-three-mil ... er-deaths/ ir pamatysi sasajas.
Hmz 2020-08-20 14:13
, kurios neleidžia valdžiai pripažinti klaidų. Na, pavyzdžiui, kažkas tokio: "Informacija apie avariją ir jos padarinių likvidavimą buvo įslaptinta, todėl jei valdininkas imtų kalbėti apie padarytas klaidas, jį teistų už slaptos informacijos paviešinimą" arba: "buvo atlikta reforma - atsakingi valdininkai buvo pakeisti naujais, nieko nežinančiais apie avariją. Atleisti valdininkai tėra privatūs asmenys ir nebeatstovauja valdžios".
NekenciuReklamos 2020-08-20 16:28
...tau su galva nelabai gerai kad Google nemoki naudotis? As tau kaip vaikui paaiskinti, kad US valdzios buvo nuslepti tikrieji radiacijos duomenis, atliktos ystatymines pataisos kurios buvo skirtos nuraminti zmoniu mase o kartu ir isvengti avariju ateityje. Bet jeigu tu nori daugiau detaliu o tavo smegenai kvadratiniai naudotis paieskos sistemomis tai imk skaityk ir atsipisk nuo manes ten nuo vidurio grubiai paaiskinama kas vyko po avarijos: https://www.thenation.com/article/archi ... y-culture/ p.s. as tau ne tevas, kad uz rankutes vedziociau ir aiskinciau. Nes buvo parasytas tekstas, as jy sukritikavau, savo nuomone pagrindziau ir daviau linkus y detalesne info. O tu kol kas kabiniejiesi prie mano zodziu uzuot argumentuotai diskutaves ir daves rasytinius yrodymus, kad esi teisus. Duok ziniu o ne savo apsikta nuomone. Dar karta sitaip su manim diskutuosi, uzdesiu IGNORE ir galesi prie kitu prisipisineti ceburekas bl......
Hmz 2020-08-20 16:59
Blogiau už durnių yra tik piktas durnius.
NekenciuReklamos 2020-08-20 17:58
Tu net neysivaizduoji kaip as juokiuos beskaitydamas tavo postus deja, tai pradeda ygrysti. Sudie vaikas.