Manote, kad nevalgysite laboratorijoje užaugintos mėsos? Tikriausiai, kad valgysite ir ji jau pinga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-12-22 14:14
kaži ar tai, ką dabar perkam parduotuvėj gali vadintis natūralia vištiena.
conjurer 2021-12-22 14:49
Ne, tai dažniausiai broileriena. Esu ne kartą valgęs tikros vištienos, skonis, tekstūra ir dydis tikrai skiriasi. Nors vištos ir broileriai yra labai artimi giminaičiai, tai sunku vadinti ta pačia rūšimi. Beje broileriai nėra auginami laboratorijoje, bet jie yra praktiškai augalai. Beveik nevaikšto, tik stumia maistą per savo organizmą, ir užaugę būna surenkami kaip kokie runkeliai. Todėl tikrai jų nevadinčiau natūralia vištiena.
KnowHow 2021-12-22 17:36
Nevalgote ? Valgysite, koorporacijos kurios užsiima dirbtine mėsa ir leftistai gerai sugers, ir uždraus natūralią mėsą. O tada kas beliks ?
Staska 2021-12-22 18:02
Nemanau, kad dirbtinė mėsa bus beveik tokio pačio skonio, kaip paskersto gyvūno mėsa (nors kol neparagausiu negaliu to teigti). Kas dėl mėsos tekstūros, tai yra irgi labai svarbus dalykas, taip būtų galima teigti, kad numelžtos 10 metų karvės mėsa niekuo nesiskiria, nuo metų amžiaus Anguso buliuko mėsos. Manau išsikepus jautienos kepsnį, ar net ir vištos krūtinėlę bus jaučiamas pakankamai didelis skirtumas (ir ne dirbtinės mėsos naudai), todėl gyvūnų fermos niekur neturėtų visisškai išnykti dar ilgą laiką, nes didelė dalis žmonių mieliau vartos ,, tikrą" gyvūno mėsą, kol turės galimybę jos įsigyti, net ir brangiau šiek tiek.
LorraMusic 2021-12-22 19:24
na tokia mesa sotuma numalsins, bet idomu lasteliu lygyje ar zmogui nuo to bus geresne nauda ? palyginus su vitaminu prikimstu stovinciu vietoje broileriu ?
immortallt 2021-12-22 20:21
Kažkaip įtariu, kad būtent laboratorijoje auginta mėsa skoniu pranoks stipriai fermose užaugintos produkcijos skonį, bet atsiliks pievoje besiganančių gyvūlių mėsai, kurios dauguma neperka, nes brangiau keliais kartais.
kestutisz 2021-12-23 01:32
Nesuprantu kodėl auginti vištienos skonio produkciją jei ji ir taip pigi. Žmogiena, užgeriant gėrimu identišku nekaltų mergelių kraujui (kitas t straipsnis apie jaunystės eliksyrą) - va kur normali rinka. Na ar bent jau rečiausių gyvūnų skonio. Nors ką ten retų - man paprasčiausią vėdarą iš tikro (nu beveik) kraujo ir žarnų pagaminkit, netaip lengva dabar su jais kai kaime kiailių nebėra.
Benediktas 2021-12-23 08:28
O kodėl neaugint, jei gausis procesą visiškai automatizuot. Pvz. reiks tik maisto medžiagas ląstelėms tiekt ir elektros reikės, o toliau viską robotizuot - gale ismeta sufasuotus, supakuotus produktus. Turėtų būti dar pigiau.
Dannas3 2021-12-23 09:48
Jei sugebės išaugint mėsą, tai ir suteikt skonį nebus problemų.
HardAxe 2021-12-23 10:26
Aš tą ir turėjau omeny, kad jei sukurs normalaus skonio mėsos fabriką, tai didelė dalis žmonių tiesiog valgys ir nesiparins. Jeigu yra rinka žuvies piršteliams ir mcDonald burgeriams, kodėl kažkam kyla abejonių dėl sintetinės mėsos? Baltymų grandinės organizmui kaip ir dzin, vistiek viskas iki aminorūkgščių susiskaldo virškinant. ceche nereikės naudoti antibiotikų, augimo formonų ir t.t., tai maistiniu požiuriu gali dar geresnis rezultatas gautis. Bet gali trūkti geležies, kalio dar kokių dalykų, kuriuos iš mėsos gaunam. Tai velnias slypi detalėse. p.s. o straipsnis kaip visada terminus painioja. Mes kalbam apie sintetinę, ne laboratorinę mėsą. Kol ji mus pasieks, augs tikrai nebe laboratorijos mėgintuvėlyje.
Xdmin 2021-12-23 10:38
Ir dabar yra skirtumas skonio bei kvapo tarp gyvuno auginto kaime ir tai ka perki parduotuveje, ir man asmeniskai kaimo gaminiai jau nebepatinka, nes ipratau prie produkcijos kuria siulo parduotuves - jokio kvapo, mesa minkstesne. Sintetine mesa galimai bus dar minkstesne, ir tokia kiauliena galbut bus galima saugiai vartoti neperkepusia, taip kaip ir jautiena.
bmk1245 2021-12-23 12:24
Įdomu, kiek žmonių ruošia mėsą be prieskonių?...
immortallt 2021-12-23 12:33
Žiūrint kokius prieskonius turi omeny. Be druskos apsieiti sunkoka ruošiant beveik bet ką, jei nori iš tiesų skaniai paruošti, bet iš esmės kelis metus valgiau mėsą be druskos, tik su pipirais. Dabar priešingai, pipirų ir neuždedant galiu skaniai paruošti, bet pipirai duoda geresnį skonį. Bet kad ant vegetariškų patiekalų prieskonių gerokai daugiau reikia.
bmk1245 2021-12-24 00:09
Turiu omeny maišalynę iš visokių žolelių (tame tarpe ir įvairių pipirų). Garantuoju, pateikit natūralią mėsą keptą/virtą be jokių priedų, garnyro, ar padažų, didžiausi dirbtinės mėsos priešininkai apsivems - priprast reiks laiko. Aš visom penkiom galūnėm už dirbtinę mėsą. Šiek tiek prieskonių, ir aršiausi priešininkai čiaumos taip, kad ausys baladosis į pakaušį. PS niekaip negaliu suprast personų, nusiteikusių prieš pieniškas dešreles, čia gi viskas vienoje vietoje - ir mėsa, ir garnyras)))
qrad 2021-12-24 01:02
Dabartiniuose mėsos pusfabrikačiuose ir dešrose, ir taip mažai mėsos yra. Sumaltos visokios mėsos atliekos, sumaišytos su soja ir kitais priedais. Mėsos tekstūra irgi yra labai svarbu. Mėgstu traškius ir riebius kiaulienos kepsniukus arba keptą šoninę. Tai pagal dabartines technologijas nelabai pagaminsi tokios mėsos. Jeigu sugebės pagaminti skanesnę dirbtinę mėsą, nei yra dabar dedama į koldūnus ir šaldytus cepelinus, esu tik už.
bmk1245 2021-12-24 06:05
Kas yra mėsos atliekos? Kremzlės, sausgyslės, kaulų čiulpai, oda? Kai grilinti šonkauliukai nugramdomi dantimis, ar tai reiškia, kad suvalgomos atliekos? O kanopos, iš kurių daroma šaltiena, irgi atliekos? Kai mėsa (neskaitant visokiausių prieskonių) yra valgoma su garnyru , ar tai yra ok? Kai visa tai sumalta į vientisą masę, ar tai jau patampa blogiu? O kas yra kiti priedai? Druska? Prieskoniai? "Baisieji" E? Heck, kai išsiverdu kumpį, oda labai gerai sueina su krienais, kaip ir visas likęs kumpis. Amkstyvas rytas, ainu kept pieniškas dešreles.