Prieškalėdinis Kauno Botanikos sodo siurprizas  (11)

Praėjusią savaitę mes publikavome šią nuotrauką ir klausėme skaitytojų, kas joje matyti. Praktiškai visi atspėjo, jog tai drugelių lėliukės. Ką gi jos veikia Botanikos sode?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atogrąžų šalių drugelių lėliukės į Kauno Botanikos sodą atkeliavo kaip originali prieškalėdinė akcija. Akcijos tikslas - sušildyti ir nuspalvinti niūriausią metų laikotarpį, suteikti vaikams su egzotiniais pietų kraštais susijusių džiaugsmų – drugeliai turėtų Kalėdinių atostogų metu skraidyti oranžerijoje, vaikai galės juos palaikyti ant delno, stebėti kaip jie maitinasi.

Botanikos sodo administracija nori sudaryti netikėtą atsvarą jau spėjusiam visiems įkyrėti komerciniam kalėdinio šurmulio bumui, pasiūlyti kažką naujo, ko dar Lietuvoje nėra buvę.

Lėliukių ritimosi ir vėliau - drugelių maitinimosi vaizdai bus webkamera perduodami internetu., kurios laukia savo laiko išsiristi specialiame inkubatoriuje, stovinčiame KBS oranžerijoje. Firma „D-link“ pajungė nuotolinę webkamerą Kauno Botanikos sodo oranžerijos sekcijoje, kur galite stebėti kaip iš lėliukių ritasi atogrąžų drugeliai.

Administracija tikisi, jog dar kelias dienas tai užtruks, nes jie baisiai skuba gyventi ir mirti. Vienu metu vaizdą stebėti galės tik 10 vartotojų, todėl prašoma stebėti tik 3-5 minutes. Kamerą (kai kurios naršyklėse vaizdas yra nerodomas) galima pasiekti šiais adresais:

http://aitvaras.vdu.lt:8021 arba http://193.219.38.53:8021

Suvedus šį adresą atsiveria langelis, kuriame reikia kaip ID įvesti: demo

Slaptažodžio langelį palikti neužpildžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)