Č. Darvino 200 metų jubiliejus: prisimenant didį mokslininką ir jo garsiąją evoliucijos teoriją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Manga 2009-02-06 19:48
ta savo garsiaja teorija jis nukosejo. pas indusu kazkuria genti ar pan. taip buvo pasakojama + pas aborigenus toke pati istorija tik be bezdziones ))))))))
Manga 2009-02-06 19:51
+ randa suakmenejusius primatus dar neperseniausia uzsilenkusias mokakas, bet tos vadinamos trukstamos grandies ale "mutantu" sniego zmoniu ir kitokiu elfu niekas neranda. Tai kol neranda si teorija tera tik prasimanymas, bet kazkuriuo metu tai buvo pats geriausias besceleris kuris beje buvo parduotas. Dar darbar visiems tai destoma ir pan. Tik kasineja zmones jau ne pirma simta metu, o rezultato nera - sunku juk perrasyti tai kas jau parasyta ir atimti is tu apdovanojimus kas jau yra gaves )
zamzungas 2009-02-06 20:15
kiek zinau kai sukurta evoliucijos teorija nebuvo atrastas dnr, o siuolaikiniai dnr tyrimai nepagrindzia o paneigia sia teorija
enzim 2009-02-06 20:52
Gal galėtum pateikt pavyzdžių?
Semtexas 2009-02-06 22:23
pavyzdys: http://www.newscientist.com/article/mg2 ... -life.html
Anonymous 2009-02-06 22:51
Pati esme nera paneigta, tiesiog yra manoma, kad tai gali buti kazkas sudetingiau negu medis, kazkas panasaus i voratinkli, bet vistek zinoma, kad vieni vystosi is kitu,o neatsirandais oro
zamzungas 2009-02-07 00:10
taciau mes neesame bezdziones, arba nendertalietis nebuvo bezdzione o mes esame (cie tiems kas supranta)
rimasD 2009-02-07 12:21
-Broliai, ir seserys.Susiimkite už rankų,užsimerkite, ir kartokite mano žodžius: Viešpatie, atverk mums akis.
enzim 2009-02-07 13:06
Na jūs vaikinai perskaitėt žurnaliūgų sensacingą antraštę, o nesupratot straipsnio esmės. Šis straipsnis nepaneigia, o atvirkščiai- patvirtina evoliucijos teoriją. Nė vienu sakiniu straipsnyje nepaneigta evoliucijos esmė: natūralioji atranka+ mutacijos. O kad rūšių susidarymo procesas sūdėtingesnis, nei manė Darvinas- tai natūralu. Sukaupta daugiau žinių ir matosi ,kad gamta renkasi sudėtingesnę taktiką, bet tai nepaneigia strategiją. Turėtumėt susikaupt skaitydami tokius straipsnius, o ne taip vėjavaikiškai švaistytis: "paneigia teoriją".
Anonymous 2009-02-07 14:13
taciau mes neesame bezdziones, arba nendertalietis nebuvo bezdzione o mes esame (cie tiems kas supranta)[/quote Taigi pagal sia teorija mes ir neissivystem is bezdzioniu, o is zmogbezdzioniu, kurios priklauso visai kitai rusiai. Bet seip kaip pavyzdi paimkim suni, daugelis sunu nei savo charakteriu, nei isvaizda nepanasus i vilkus, bet vistek zinom, kad sunis issivyste is vilku, tai kodel zmogus negalejo issivystiti is zmogbezdziones?
Anonymous 2009-02-07 14:36
Evoliucijos teorijos nepaneigia kol kas niekas, ja tik papildo. Ji yra teisinga. Ja "paneigia" tik silpnaprociu "samokslo teorijos vystytoju" sukurti saitai, kuriu ir prisiskaito vaikai ir svaidosi kreivais komentarais.
Anonymous 2009-02-07 14:48
Oho kiek kreacionistu pasirodo cia lankosi. Evoliucija yra mokslinis faktas, o kad jos vyksmas dabar aiskinamas kitaip itraukiant daugiau faktoriu genu mutacijos, saviorganizacija ir pan.Nei kiek nemenkina Darvino nuopelnu mokslui!
Anonymous 2009-02-07 15:35
Zmogus - is bezdziones. Juk internete, savo 6 klases vadoveliuose pasiskaitinekit vaikai ir pamatysit musu evoliucija, net su nuotraukom..
rwc 2009-02-07 17:05
Įdomu, kokiam moksliniam darbe parašyta, kad žmogus iš beždžionės, ar kad beždžionės primityvesnės už H. sapiens? Įsikalkit: H.sapiens artimiausias "bendras protėvis" su kita neišnykusia rūšimi, yra Homo ir Pan (šimpanzių) genčių bendras protėvis. Hominini tribai ( http://lt.wikipedia.org/wiki/Triba , http://en.wikipedia.org/wiki/Hominini ) priskiriamos Homo ir Pan gentys. Arba kaimietiškai, visų žmonių artimiausias gyvas "pusbrolis" iš kitos rūšies yra šimpanzė. Tai, be kita ko, patvirtina ir DNR analizė - šiuo požiūriu, Darvinas buvo velniškai teisus. Kam dar neaišku, rekomenduoju R. Dawkinso "The Ancestor's Tale" ( http://www.amazon.com/Ancestors-Tale-Pi ... 0618005838 ). Ten labai paprastai išaiškinti visi mitai apie filogenetiką, Gyvybės medį, parodyta, kur populiarusis mokslas daro didžiausias klaidas (žr. aukštesnius komentarus).
Semtexas 2009-02-07 17:15
Kokiom dar nuotraukom??? Primenu, kad laiko mašina dar nesukurta. Tėra tik meninkų vaizduotės padariniai - piešiniai. Įdomiausia, kad kol Darvinas nepaskelbė savo garsiojo veikalo, iki tol jokių vadinamų žmogaus evoliucijos iš beždžionių įrodymų archeologai nebuvo radę nei vieno. Ir tik vėliau archeologai puolė ieškoti įrodymų, šiai teorijai. Iki pat šios dienos tėra kelios silipdytos kaukolės iš kartu susimaišiusų žmogaus ir beždžionės kaukolės skeveldrų rastų senovinėje laužavietėje. O ką jau bekalbėt apie tarpines grandis kurių turėtų būti begalės. Viskas yra žymiai paslaptingiau ir sudėtingiau nei teigia evoliucijos teorija...
rimasD 2009-02-07 17:28
Tarpinės grandys buvo tiesiog nusikalstamai neatsakingos, kad neužkonservavo savo kaukolių ir kaulų.Žinojo gi, kad reikės ateities kartoms. Galėjo pasistengti.
rwc 2009-02-07 17:29
... Gal užteks sąmokslo teorijų? "Iki pat šios dienos tėra kelios silipdytos kaukolės iš kartu susimaišiusų žmogaus ir beždžionės kaukolės skeveldrų rastų senovinėje laužavietėje." Netiesa, ir tą patvirtina DNR tyrimai. Reikia nuorodų į sąrašus (fosilijų rasta tūkstančiai!)? Gal surasti Lucy DNR analizės rezultatus? Iš kokių skeveldrų sulipdyti H.neandertalensis pavyzdžiai, jei jų DNR rodo, kad jie nebuvo H.sapiens protėviai? "Įdomiausia, kad kol Darvinas nepaskelbė savo garsiojo veikalo, iki tol jokių vadinamų žmogaus evoliucijos iš beždžionių įrodymų archeologai nebuvo radę nei vieno." Tai tik patvirtina teorijos gerumą. Iki Einšteino irgi nebuvo jokių praktinių BR/SR įrodymų (gal tada Ignalinos AE irgi "sufabrikuota", neegzistuoja?). "O ką jau bekalbėt apie tarpines grandis kurių turėtų būti begalės." Čia esi teisus. Priminsiu, kad "tarpinių grandžių" rasta gana daug - tik sąmokslo teorijų propagandistai reikalauja vis daugiau "tarpinių grandžių" kiekvienai atrastai. Kaip minėjau, fosilijų rasta tūkstančiai. "Viskas yra žymiai paslaptingiau ir sudėtingiau nei teigia evoliucijos teorija..." Evoliucijos teorija kol kas nepaneigta - tik išaiškėja vis daugiau jos niuansų. Teigi, kad kadangi viskas sudėtingiau nei 2+2, todėl aritmetika yra neteisinga? Deja, tenka pastebėti, kad pats neįsigilini į straipsnius, kuriais remiesi. New Scientist rašo, kad šalia mutacijos paveldint, mokslininkai atrado HGT ( http://en.wikipedia.org/wiki/HGT ). Akcentuojama, kad tai yra dažnas reiškinys vienaląsčių pasaulyje, tačiau kartais (retrovirusų ir pan. pagalba) svetimo genomo fragmentas gali būti perduotas kitam daugialąsčiam individui (pvz, per apkrėstas kamienines ląsteles arba mikrofloros mainus). Beje, remdamiesi šia savybe, mokslininkai bando sukurti naujos kartos vaistą nuo ŽIV. Vėlgi verta pastebėti, kad daugialąsčių evoliucijai šis procesas įtakos beveik neturi (t.y. tai labai retas reiškinys, ir jis dažniausiai įtakoja "išjungtas" genomo dalis - ko pasekmė dauguma atvejų yra šiukšlė genome, rečiau - "nesėkmingai" apsigimęs individas, ir tikriausiai niekada - apie tokius atvejus neteko girdėti - "sėkmingai" apsigimęs). Tad kaip čia išeina: mokslininkai atranda, kad svetimais genais galima "užsikrėsti" - o p. Semteksas tai interpretuoja kaip įrodymą, kad evoliucija neegzistuoja? Būtent pačiam asmeniškai labai rekomenduoju http://www.amazon.com/Ancestors-Tale-Pi ... 0618005838 .
Anonymous 2009-02-07 18:48
Matau ufonautas neblogas tu, tai papasakok ka tu manai apie si reikala..Manau, kad tu isitikines kad zmogaus givybe atkeliavo is Marso ar kazka panasiai Juk rasta tarpiniu grandziu ir viskas tuom pasakyta.
Semtexas 2009-02-08 01:36
Ne aš neįsitikinęs, kad žmogaus gyvybė atkeliavo iš Marso. Aš tiesiog žinau, kad ABSOLIUČIAI visa gyvybė atsirado tik įvykus supernovoms kai iš paprasčiausių elemtų vandenilio ir helio susidarė kur kas sudėtingesni elementai kaip anglis, iš kurių vėliau susiformavo planetos ir susidarė gyvybė. TO man užtenka. Kažkuria prasme mes visi esame žvaigžių vaikai. Man tik nepatinka kaip Darvino evoliucijos teorija nuvertina žmogų, sulygindama jį su primatais kurie vadovaujasi tik instinktais o ne protu.
rwc 2009-02-08 02:11
Kaip suprantu, esi iš esmės natūralistas. Visi esam iš anglies/azoto/deguonies/vandenilio. Tad kur gi prieštara evoliucijai? Negi manai, kad saviorganizuojančios (self-organizing) struktūros - pradedant primityviausiomis protoląstelėmis ir baigiant žmogumi - negali atsirasti tiesiog natūraliosios atrankos dėka (kova dėl maisto, išlikimas, efektyvesnis dauginimasis, ekosistemos pritaikymas)? Negi manai, kad, esant pakankamoms technologijoms, žmonės nesugebėtų sukurti mąstančių (ir savo Ego suvokiančių) individų?