Atsakyta į Darviną kamavusį klausimą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nightbringer 2009-07-22 19:47
Nobelio premija yra aukšaučias žmonijos apdovanojimas... Padaryk mums visiem paslauga ir parašyk koki straipsnį. Nesvarbu apie ką. Juk rašant surinksi tiek žinių ir apšviesi mus. Tai jeigu nesunku, laukiu, nesulaukiu kol technologijose.lt pasirodys straipsnis su tavo "nicku". O mano nuomone, kad žmogus dar nepajėgus atsakyti į tokius klausimus, kaip "visko pradžia"... Pavyzdžui: gali klausinėti visažinio apie didiji sprogima ir gali testi, o iš ko atsirado šitas, o šitas. Kaip tas galėjo atsirasti, iš nieko. Taigi, niekas iš mūsų nesulauks rimto atsakymo į daugeli dalyku, nors ir kaip greitai tobulėja žmonijos mokslas. Nors ir gryžes 1900 ir parašės knyga apie dabartinius technikos laimėjimus, tavo knyga būtų pripažinta fantastine ir geriausu atveju viskas, tai išsipildytu bent po 500 metu.
Skeptikas 2009-07-22 20:38
Niekas ten nedrausdavo tau tų atradimų daryti. Galilėjaus atradimais domėjosi pats popiežius. Galilėjaus ir Koperniko heliocentrinei sistemai iš pradžių nepritarė didelė dalis to meto mokslininkų, nes apskaičiavimai visiškai neatitiko realybės. Mat Galilėjus ir Kopernikas manė, kad dangaus kūnai juda taisyklingais apskritimais. Realybėje dangaus kūnai juda elipsėmis dėl ko Galilėjaus ir Koperniko apskaičiavimai buvo tokie netikslūs. Tik vėlesni atradimai neginčijamai parodė heliocentrinės sistemos pranašumą. Dž. Brunas keliavo po visą Europą skleisdamas savo idėjęs, kol įsipainiojo į karaliukų intrigas, o paskui labai "protingai" sugalvojo į Italiją sugrįžti kur jį ir iškepė. Tai kiek žinau vienintelis sudegintas mokslininkas. Jei nebūtų toks užsispyrėlis ir būtų pasilikęs kur nors olandijoje ar kur kitur ir niekas jo nebūtų iškepęs. Juk ir Archimedą užmušė įpykintas karys. Beje Džordanas Brunas buvo irgi dvasiškis. Kaip tu manai iš kur mus pasiekė visa Galilėjaus ir Koperniko išmintis. Juk knygas perrašinėjo pagrinde vienuoliai. Kad suprasti to meto visuomenę reiktų pačiam nusikelti laiko mašina į tą laikotarpį. Kai karaliai ir miestiečiai mėgaudavosi miesto aikštėje degindami gyvas kates iki kol jos suanglėdavo.
SaliamonXP 2009-07-25 02:23
Labai teisinga mintis. Baznycios gynejai daug sneka apie tai ka gero padare baznycia. Bet tai atsitiko del to kad tais laikais baznycia buvo labai itakinga ir labai daug zmoniu jai priklause, o is tos mases atsirado keli kurie stengesi ne tik del saves, visiskai naturalu. Taciau bendroj sumoj mano nuomone viskas ejo stipriai i minusa. Paziurekite filmuka BBC Medieval Lives: Monk (yra linkomanijoj) ir pamatysit daugiau maziau kaip viskas buvo.
Skeptikas 2009-07-25 17:17
Gerai sakai filmuką. Pilna dabar visokių "dokumentikų" NSO, Orion, Alien... BBC aišku garantuoja kokybę..., bet žiniasklaidai visada patinka kai kas nors pykstasi, nei draugiškai sutaria, skandalai ir pan. Dėl to ir atsiranda visokių God vs. Science.
WelniuRumai 2009-07-25 21:01
Na religija nera blogas dalykas, taciau jos pasekejai yra zmones, kurie ne visada ta religija puosia Netgi dabar (nors is tikro nera cia kuo stebetis), kai pasauli valdo pinigai, kunigai lygiai taip nera "pesti". Kad zmogus nesioja kunigo drabuzius, dar nereiskia, kad jis ir yra kunigas. Neperseniausiai cia buvo istorija apie staciatikiu popa, is Druskininku berods, kuris naudojosi zmoniu pamaldumu ir tiesiogine prasme savinosi ju turta. Tokie "dvasininkai" lygiai taip pat nedidina tikejimo dvasios.
SaliamonXP 2009-07-26 19:31
Niekas ten neisgalvota, kaip tik viska rodo taip kaip buvo paneigdami daugeli stereotipu. O viska remia istoriniais saltiniais, artefaktais ir dailininku tapytais piesiniais. Vat ka tik pats sau papriestaravai. Krikscionybes ideologai buvo tik pradzioj. O kai baznycioje atsirado pinigai ji tapo eiline turtus kaupiancia ir savo galia didinancia korporacija. Viduramziais vienuolynai tiek pinigu turejo, kad buvo prisipirke labai daug zemiu, o kaip stambus zemvaldziai turejo karaliui teikti karine tarnyba. Vienuolynas turejo savo armija!!! Kas cia per dievo garbinimas dar? Zodziu paziurekit filmuka, tada pasnekesim.