Epiniai vaizdai. Kazachstanas ūžia. „Tautų lyderis“ trenkėsi nosimi į žemę (Video)  ()

Kazachstane „restauruotas“ Lenino paminklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Epiniai vaizdai. Kazachstanas ūžia. „Tautų lyderis“ trenkėsi nosimi į žemę.

Altajaus mieste, Rytų Kazachstano regione, buvo atlikta labai ryški ir labai įsimintina paminklo „pasaulio proletariato lyderiui“ Vladimirui Iljičiui Leninui „restauracija“, praneša Dialog.UA su nuoroda į „Telegram“ kanalą „Ukraina 365“.

Šio žavaus kūrybinio proceso vaizdo įrašas buvo paskelbtas internete ir iš karto tapo „virusiniu“: prie paminklo iš nugaros privažiuoja ekskavatorius su didžiuliu priekiniu kaušu, suima Iljičių iš apačios, rodantį ranka kažkur į priekį, į komunistinę šviesią ateitį, ir tiesiogine prasme nuverčia nuo pjedestalo.

Visiškai nieko neįtariantis Leninas lekia nosimi žemyn, kryčio metu spėjęs pasiversti bent 160–170 laipsnių kampu. Bet tada epinį vaizdą užbaigė originalūs įvykio paaiškinimai...

Miesto administracija, taip pat kai kurios Kazachstano žiniasklaidos priemonės rašė, kad paminklas tariamai nukrito „netyčia“.

„Remonto metu ekskavatorius leido paminklui pasislinkti, dėl to paminklas nukrito nuo postamento. Teisėsaugos institucijos tiria įvykio aplinkybes“, – rašo žurnalistai, remdamiesi vietos pareigūnais.

Jų žodžius tarsi patvirtina faktas, kad paminklui restauruoti anksčiau buvo paskelbtas konkursas. Tačiau internete patalpintas vaizdo įrašas visiškai paneigia „atsitiktinį“ kritimą.

 

 

Pirma, paminklų restauravimas vykdomas, kaip čia subtiliau pasakius, šiek tiek kitokia technika ir tikrai ne ekskavatoriumi su priekiniu kaušu.

Antra, jei tai restauravimas, o ne perkėlimas į kitą vietą, tokiu atveju paminklas būtų apstatytas metaliniu karkasu su medinėmis platformomis, kad restauratoriams būtų patogu jais judėti. Dabar aiškiai matome, kaip ekskavatorius privažiuoja prie paminklo ir jį tiesiog kaušu nugriauna. Bet kokios kitos technikos (krano, sunkvežimio ir kt.), kurios dažniausiai būna restauruojant ar pervežant paminklą į kitą vietą, tiesiog nėra, todėl galima teigti, kad ekskavatoriaus vairuotojas nuo pat pradžių buvo nusiteikęs nugriauti Iljičių.

 

 

Savo ruožtu Altajaus gyventojai interviu žurnalistams pabrėžė, kad Lenino vietoje planuoja pastatyti paminklą „vienam iškiliausių Kazachstano gyventojų“. Ir tai taip pat netiesiogiai patvirtina versiją, kad paminklas buvo nugriautas, o ne restauruojamas. Matyt, Kazachstano vadovybė užsibrėžė tikslą atsikratyti sovietmečio likučių. Kam tada to gėdytis ir sugalvoti kažkokią neva tai restauraciją...

Kaip matote, dekomunizacija, kuri buvo viena iš formalių Rusijos armijos invazijos į Ukrainą priežasčių, Kazachstane vykdoma puikiai. Bet ar Maskvos diktatorius Putinas atliks „specialiąją operaciją“ ir šioje šalyje, atsižvelgiant į tai, kad jis jau iki ausų įklimpęs „specialiojoje operacijoje“ Ukrainoje?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(2)
(108)

Komentarai ()