Netikėta. Tailandas kyla prieš rusus. Skelbiama, kas nutiko  ()

Populiarus Tailando kurortas sukilo prieš rusus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėta. Tailandas kyla prieš rusus. Tailando gyventojai susirūpinę dėl Rusijos emigrantų antplūdžio į šalį. Tailandiečiai skundžiasi, kad rusai atima jų darbo vietas, atidaro nelegalius verslus ir daro nusikaltimus.

Tie Rusijos Federacijos piliečiai, kurie bėga nuo mobilizacijos, be trukdžių gauna ilgalaikes vizas.

Apie tai rašo „Al Jazeera“, kurios žurnalistai įvertino visuomenės nuotaikas.

Labiausiai nuo emigrantų kenčia kurortinės Puketo salos ir sostinės Bankoko gyventojai. Čia Rusijos verslas sukuria rimtą konkurenciją vietos verslininkams. Pavyzdžiui, rusai siūlo pigesnes paslaugas ar keliones taksi.

„Nekilnojamojo turto kainos smarkiai išaugo, o tai, nors ir gera žinia Tailando būstų savininkams ir nekilnojamojo turto pardavėjams, apsunkino nuomininkų gyvenimą. Atsirado rusakalbių verslų, kurie dažnai veikia per rusakalbes programėles, o šiuose versluose žmonės dirba nelegaliai. Taip pat buvo pranešimų apie Rusijos sekso paslaugų teikėjus“, – rašoma straipsnyje.

Salos gyventojai skundžiasi, kad rusai ėmė tvarkyti turizmo verslą ir engia rinkoje jau seniai esančius konkurentus. Be to, emigrantai net nenaudoja vietinės valiutos, kainas įvesdami rubliais.

„Jie vairuoja asmeninius automobilius, kurie Tailando transporto departamente nėra registruoti kaip tarnybinės transporto priemonės, ir pasiima turistus, kurie juos užsisako per rusišką programėlę, siūlydami beveik 20 procentų mažesnę kainą nei mes“, – sakė Puketo mikroautobusų vairuotojų klubo prezidentas Prajutas Thongmusikas.

 

Tailandiečiai internete skundžiasi, kad valdžia turėtų įsikišti ir veikti šalies gyventojų, o ne „svečių“, bandančių užsidirbti Tailande, interesams, kol verslas Rusijos Federacijoje kenčia nuo sankcijų.

Siekdami nuraminti visuomenę, teisėsaugos pareigūnai, į kuriuos kreipėsi įniršę tailandiečiai, pradėjo suiminėti ir bausti rusus, vykdančius nelegalią veiklą ar kitaip pažeidžiančius šalies įstatymus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(4)
(70)

Komentarai ()