Bauginantis atradimas. Mokslininkai aptiko „mirties baseinus“  (1)

Pasiekę Raudonosios jūros dugną, mokslininkai padarė bauginantį atradimą. Tyrimas padės suprasti, kaip Žemėje atsirado gyvybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bauginantis atradimas. Mokslininkai Raudonosios jūros dugne aptiko „mirties baseinus“.

Majamio universiteto mokslininkai nunėrė 1,77 km gilyn į Raudonosios jūros dugną, norėdami ištirti jūros gyvybę.

Įsivaizduokite jų nuostabą, kai jie atrado vadinamąjį „giliavandenį druskos baseiną“, pramintą „mirties baseinu“, kurį Sam Purkis, Majamio universiteto Jūros geomokslų katedros vadovas, apibūdina kaip „puikų ankstyvosios Žemės analogą“, – praneša ladbible.com.

Didžiausias „druskos baseinas“, kurį atrado mokslininkai, yra 10 tūkstančių kvadratinių metrų ploto, kartu su trimis mažesniais – 10 kvadratinių metrų ploto.

Mokslininkai teigė, kad bet koks gyvas padaras, atsidūręs tokiame telkinyje, iš karto apsvaiginamas arba nužudomas.

Kaip bebūtų keista, šie baseinai yra „turtinga gyvybės oazė“, kuri retai sutinkama tokiame gylyje. Plėšrūnai žino apie tokias šio vandens savybes ir glaudžiasi netoliese, kad sugautų nelaimingus gyvūnus ir juos suėstų.

 

Tokių „mirties baseinų“ tyrimas gali padėti mums suprasti, kaip Žemėje atsirado gyvybė, ir netgi gyvybės potencialą kitose planetose.

Be to, tyrėjai taip pat galėjo panaudoti Raudonosios jūros dugno tyrimų rezultatus, kad sužinotų daugiau apie cunamius ir žemės drebėjimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(6)
(47)

Komentarai (1)