Kokia bus 2023 metų žiema. Orų monstras. Mokslininkai skelbia prognozę  (3)

Mokslininkai mano, kad žiemos orai priklausys nuo to, ar El Niño taps stiprus, išliks silpnas ar vidutinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai jau nebegąsdina klimato krize, jie tiesiogiai pareiškia, kad ji jau čia: Žemė iš „globalinio atšilimo“ eros perėjo į „pasaulinio virimo“ erą. Dėl to 2023-ųjų vasara tapo karščiausia per visą stebėjimų istoriją, o mokslininkai teigia, kad einamieji metai apskritai gali tapti karščiausiais per visą žmonijos istoriją, rašo „Forbes“.

Kokia bus 2023 metų žiema? Tai lems orų monstras Ramiajame vandenyne

Planeta pirmą kartą per ketverius metus įžengia į žiemą, kai Ramiajame vandenyne dominuoja El Niño. Mokslininkai teigia, kad mūsų laukia dar ekstremalesni oro reiškiniai.

Nacionalinė vandenynų ir atmosferos administracija (NOAA) jau paskelbė, kad tai buvo rekordiniai orų reiškinių ir ekstremalių temperatūrų metai, kurie pasaulio ekonomikai kainavo milijardus dolerių. Dėl to mokslininkai primygtinai reikalauja, kad vyriausybės turėtų stebėti žiemos prognozes, nes El Niño gali pridaryti daug bėdų.

Yra žinoma, kad stiprus El Niño paprastai prisideda prie šiltesnių žiemų JAV ir kituose regionuose, o silpnesnis ir nuosaikesnis El Niño lemia šaltesnę ir sniegingesnę žiemą.

Šiemet planetai įžengus į žiemą, kai Ramiajame vandenyne dominuoja El Niño, koks bus oras, priklausys nuo to, ar jis pasieks savo piką, ar ne. Mokslininkai taip pat pažymi, kad jei El Niño pasieks piką, tikėtina, kad mūsų gruodį laukia atšilimas, tačiau jei jis susilpnės arba pasieks aukščiausią tašką prieš gruodį, kils didelė atšalimo rizika vėliau žiemą.

 

Mokslininkai atkakliai tvirtina, kad šiandien turime stebėti, kaip Ramiajame vandenyne vystosi El Niño, nes nuo to labai priklauso orai, kurie mūsų laukia šią žiemą. Kartu tai puiki galimybė pasiruošti klimato kaitai, galinčiai paveikti žmonių gyvenimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(59)
(-42)

Komentarai (3)