Paskutinis rusas? Atskleidžiama, kada Rusiją ištiks demografinis krachas  ()

Rusija gali susidurti su nykia situacija, kuri paskutinį kartą buvo matyta caro laikais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinis rusas? Atskleidžiama, kada Rusiją ištiks demografinis krachas

Gyventojų skaičius Rusijoje ir toliau mažėja. Rusijos statistikos institucija „Rosstat“ perspėja, kad pagal blogiausią scenarijų per ateinančius 20 metų Rusijos gyventojų skaičius sumažės daugiau nei 15 mln.

Tačiau „Rosstat“ teigia, kad pagal jų modeliavimą tai yra pats neigiamiausias scenarijus. Remiantis pesimistine prognoze, iki 2050 metų gyventojų skaičius sumažės iki 130,6 mln.

Šis skaičius artimas XIX amžiaus pabaigos Rusijos imperijos gyventojų skaičiui, rašo nepriklausoma Rusijos žiniasklaida „The Moscow Times“.

RBK vėl praneša, kad statistikos tarnybos „pagrindinė prognozė“ rodo, jog natūralus Rusijos Federacijos gyventojų skaičiaus mažėjimas bus vidutiniškai apie 500 000 žmonių per metus nuo 2023 iki 2046 m. Remiantis prognozėmis, gyventojų skaičius sumažės 7,6 mln. iki 138,8 mln., tai taip pat yra mažaiusias skaičius nuo 1981 m.

Gimstamumas ir imigrantai

 

Neigiama prognozė realybėje gali būti dar niūresnė, pažymi „The Moscow Times“.

Modeliuojant pesimistinį scenarijų, skaičiuojama, kad natūralų Rusijos gyventojų skaičiaus mažėjimą kompensuos vidutiniškai 154 tūkst. imigrantų per metus. Tai apimtų maždaug penktadalį natūralaus gyventojų skaičiaus mažėjimo.

Niūrias demografinės struktūros perspektyvas pastebėjo ir Kremlius. Prezidentas Vladimiras Putinas dažnai sako, kad šalis susiduria su rimtais demografiniais iššūkiais.

 

Siekdamas kompensuoti gyventojų trūkumą, Putinas pritaikė tradicines vertybes, pažįstamas iš Kremliaus propagandos. Gruodį Putinas taip pat iškėlė šį klausimą savo tradicinėje valandų valandas trukusioje spaudos konferencijoje ir pasisakė už daugiavaikių šeimų tradicijos atgaivinimą. Jis tvirtino, kad tik prieš kelias kartas rusų šeimos turėjo septynis ar aštuonis vaikus ar net daugiau.

Rusijoje įtakinga stačiatikių bažnyčia pasiūlė abortų uždraudimą kaip sprendimą, o valdžios institucijos taip pat įtraukė į savo darbotvarkę teisės į abortą apribojimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)

Komentarai ()