Karštosios Sivos smėlio vonios: žmonės čia plūsta iš viso pasaulio – teigia išgyjantys nuo sunkių ligų (Video)  ()

Nuo liepos iki rugsėjo karščiausiais metų mėnesiais, kai pavėsyje svyruoja apie 37 laipsnius šilumos, žmonės iš viso Egipto ir kitų pasaulio šalių plūsta į dykumos oazės miestą Sivą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Sivos oazę, esančią Libijos dykumoje (rytinėje Sacharos dalyje), atvyksta turistai iš viso pasaulio. Čia jie atvyksta pasimaudyti smėlio voniose. Į karštą smėlį 15 minučių seansui panardinti žmonės teigia, kad vos tris ar penkias dienas reguliariai maudantis smėlyje galima išgyti nuo reaumato ir artrito, net pagydyti nevaisingumą ar impotenciją.

Maudymasis smėlyje yra tradicinis gydymo būdas, kurį sugalvojo berberai šioje izoliuotoje gyvenvietėje netoli Dakroro kalno, maždaug 50 km į rytus nuo Libijos sienos ir 560 km nuo Kairo.

Gydymas atliekamas apie vidurdienį, kai saulė yra aukščiausioje dangaus pozicijoje, o oras yra kuo karštesnis. Pacientai nuvežami į tam skirtą vietą dykumoje, kur nusirengia prieš patyrusiam vietos gyventojui įkasant juos į smėlio duobę.

Po 10-15 minučių jie iškasami ir greitai perkeliami į netoliese esančią palapinę, įšildytą saulės – tai lyg sauna. Po šio gydymo pacientai nuvežami į namus, kad atsivėsintų ir prieš vakarienę persirengtų naujais drabužiais.

Gydymas trunka nuo trijų iki penkių dienų, per kurias jiems neleidžiama maudytis duše ar kaip nors kitaip atvėsinti odą. Pacientai taip pat geria tik karštus gėrimus ir valgo karštą maistą. Paskutinę gydymo dieną pacientams atliekamas atpalaiduojantis masažas su aliejumi ir actu, padedančiu uždaryti atviras poras.

 

Gydymas kainuoja apie 300–400 Egipto svarų (38–51 JAV dolerius) per dieną, įskaitant apgyvendinimą ir maitinimą. Prieš 2011 m. sukilimą, nuvertusį ilgametį Egipto prezidentą Hosni Mubaraką, daug užsienio turistų atvykdavo maudytis smėlio voniose, tačiau pastarojo meto politinė suirutė ir islamistų kovotojų išpuoliai daugelį turistų atitolino nuo Egipto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()