Mokslininkai prabilo apie depresijos naudą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2010-03-15 17:48
kaukas dar pasakyk kad nuskausminamieji žaizdas išgydo matosi ne visi tą pagalbą vienodai supranta, čia tas pats kas nuskriaustiems vaikams pinigus aukot nepaaiškinant jiems kaip reikės patiems juos užsidirbti... Tų visų antidepresantų pagalbą prilyginčiau gerumo akcijoms, kurios padeda, bet ne taip kaip reikia, nieko nepamoko tik paramą suteikia, o tie kurie paremti liko po kurio laiko vėl priversti ieškoti naujos akcijos.. ir išvis kaip galima gydyti žmogaus mąstymą? mano nuomone depresija yra tam tikras mąstymo lygis, visi jį patiria laikas nuo laiko, aišku vieni silpniau kiti stipriau, bet nė vienas nepaneigs kad kol sirgo depresija jam nebuvo atėja į galvą genialių minčių ar nebuvo sustiprėjęs mąstymas.. Ir visi mąstytojai sirgo depresija ir didžioji dauguma menininkų, negrįždavo vakare iš darbo ir pabučiavę žmoną tapyt neidavo... Nu bet straipsnyje apie tai jau rašyta p.s. kas liečia depresija tai man ji jau gerus 4 metus yra..
Kaukas 2010-03-15 18:07
Na manau, kad tu nei sergi depresija, nei supranti, kas tai istikruju yra.
TEKNOIST 2010-03-15 18:10
Taip tu visiskai teisus , 4 metai tikrai ilgai
blizzard 2010-03-15 19:03
ir kokie jos požymiai tada? antidepresantai tik prislopina, bet neišgydo, tą ir norėjau pasakyti.. beje nori man pasakyti kad visiškai nesi sąmoningas? kad tau davus raudoną tabletę tu eisi žudyt žmogų, o davus baltą užsinorėsi gert kavos? dar klausimas ar tau niekada nekyla dvejonių dėl vieno ar kito dalyko gyvenime? jeigu kyla tai manau jau tas įrodo kad esi sąmoningas. jeigu nekiltų dvejonių tai ir būtų aišku kad esi valdomas tablečių.. Kaip gyvūnas atėjo metas poruotis ir lipa ant patelės, o tu irgi taip elgiesi? visgi pagalvoji ar yra pakankamos sąlygos tam ir t.t. ar pajėgsi šeimą išlaikyt.. jeigu chemija būtum valdomas to negalvotum..
Kaukas 2010-03-15 19:19
Prie ko cia samoningumas, zudymas ir t.t. Antidepresantai veikia soretonino kieki pagrinde ir poveikis paprastai yra depresijos pozymiu isnykimas. Kazkaip tu aplamai nelabai ziuriu suvoki, kaip zmogaus smegenys veikia. Turbut esi jaunas ir dar nesi ragaves alkoholio, kad suprastum, kaip tam tikri cheminiai junginiai veikia zmogaus samone (smegenu veikla). Aisku as tau ir nelinkiu to bandyt. Bet tai yra elementarus pavyzdys (ir zinoma, antidepresantai neveikia taip stipriai, ir taip iskarto). O kad chemija nepajegi valdyti kazkokiu konkreciu veiksmu, kaip niekam tikes pavyzdys su zudymu ar kava, tai cia turetu but aisku ir 3 klases baigusiam. P.S. ir aplamai nera cia ko gincytis. Visame pasaulyje depresija yra gydoma ir isgydoma tabletemis. Tai yra faktas. Kad vieniem padeda labiau, kitiem maziau, tai cia jau detales, nesigilinsim.
Muskietininx 2010-03-15 20:26
Nesu patyręs depresijos, bet šiandien pajutau kažką keisto. Dienos metu stovėjau stotelėję ir laukiau savo autobuso, staiga iš dangaus pradėjo kristi milžiniškos, baltos snaigės, ir viskas lyg ir aptemo. Staigiai atėjo vakaros, o aštrios snaigės raižė nuvargusių žmonių veidus. Tuo metu pasijutau toks silpnas, bevertis. Aplink mačiau tik pyktį ir liūdesį. Kiekvieno žmogaus veide galėjau įžvelgti lyg ir kitokią nuotaiką, kitokią asmenybę. Buvau silpnas, nes žinojau, kad niekaip negaliu tiems žmonės padėti. Ta nuotaika laikėsi ilgai, visą kelionę namo. Net dabar jaučiuosi kažkaip keistai, jaučiuosi labai pavargęs. Čia tikriausiai ne depresija, bet vienu metu prisiminiau šitą straipsnį ir pagalvojau: "o gal?" . Bet tikėkimės, kad tai netruks ilgai.