Gydytojai kategoriškai pataria negerti kavos tam tikru paros metu  ()

Kava gali padidinti kraujospūdį, padažninti širdies ritmą ir sukelti nerimą ar dirglumą, ypač jei esate jautrus šiai medžiagai arba geriate jos per daug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kava yra populiarus gėrimas, kurį daugelis žmonių mėgsta dėl jos aromato, skonio ir tonizuojančio poveikio. Tačiau kavoje taip pat yra kofeino, kuris gali neigiamai paveikti miegą, širdį ir nervų sistemą. Todėl daugelis ekspertų rekomenduoja po pietų negerti kavos, kad nebūtų sutrikdytas natūralus miego ir būdravimo ciklas.

Daktarė Poonam Desai kategoriškai pataria negerti kavos po 12 val. Faktas yra tai, kad kofeinas gali išlikti organizme iki šešių valandų, todėl net kavos puodelis vidury dienos gali neleisti užmigti vakare.

Be to, kava gali padidinti kraujospūdį, padažninti širdies ritmą ir sukelti nerimą ar dirglumą, ypač jei esate jautrus šiai medžiagai arba geriate jos per daug.

 

Todėl geriau apriboti kavos suvartojimą iki 2–3 puodelių per dieną ir negerti jos po pietų, o pakeisti kitais gėrimais, pavyzdžiui, žolelių arbatomis, sultimis ar vandeniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()