Žmonės bananus valgo neteisingai. Mokslininkai pasakė, ką daryti su keistomis „virvutėmis“ lupant vaisius  (1)

Mokslininkai pataria neskubėti valyti banano minkštimo nuo „virvučių“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis žmonių, valgydami bananus, nori pašalinti keistus pluoštus, kurių galima rasti lupant vaisius. Tačiau mokslininkai pataria neskubėti atsikratyti keistų gijų, rašo „IFL Science“.

Mokslininkų teigimu, šie pluoštai mokslui žinomi kaip floemų audiniai, kurie yra visiškai valgomi ir stebėtinai maistingi.

Viename vidutinio dydžio banane yra šiek tiek mažiau nei 100 kalorijų, taip pat maistinių medžiagų, tokių kaip skaidulos, kalis, vitaminas B6, vitaminas C, magnis ir manganas bei įvairūs antioksidantai.

Floemo audinys per daug nesiskiria nuo banano minkštimo. Iš esmės floemas yra augalo vidinis vandens vamzdis, per kurį tiekiamas cukrus ir kiti fotosintezės produktai. Tokie kanalų vamzdeliai turi būti pakankamai tvirti, kad galėtų atlikti savo svarbią užduotį, todėl floemas yra standesnis, palyginti su likusia banano dalimi.

„Floemuose bus daugiau maistinių medžiagų. Kadangi šie audiniai skirti tiekti naudingus fermentus, tikimasi, kad jų sudėtis skiriasi nuo bananų minkštimo", - sako „BerkleyRD“ vyriausiasis mokslininkas Nicholas Gillitt.

 

„Tikriausiai floeme yra daugiau įvairių rūšių pluoštų ir jų darbui reikalingų struktūrinių komponentų. Dėl to pluoštuose bus daugiau žmogui naudingų medžiagų“, – pridūrė ekspertas.

Beje, tas pats galioja ir bananų žievėms. Nors žievė yra kieta ir karti, ji yra visiškai valgoma ir netgi naudinga, nes joje gausu kelių pagrindinių maistinių medžiagų.

Specialistai net pataria banano žievelę kelioms dienoms įdėti į vandenį. Tai leis kai kurioms maistinėms medžiagoms patekti į vandenį, todėl tai bus geras sprendimas kambariniams augalams laistyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(1)
(50)

Komentarai (1)