Vargina nemalonus kojų kvapas? Skelbiami 3 geriausi patarimai  ()

Jeigu vargina nemalonus pėdų kvapas, pasinaudokite šiais patarimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip atsikratyti nemalonaus pėdų kvapo? Šis klausimas kamuoja daugelį žmonių, tačiau nesijaudinkite, yra keletas paprastų būdų, kurie padės jums įveikti šią problemą.

3 geriausi patarimai:

Ar žinote, kas geriausiai sprendžia prakaituojančių ir nemalonaus kvapo pėdų problemą? Higiena! Esant situacijai, kai pėdos skleidžia nepakeliamą kvapą, reguliariai plauti pėdas ir keisti kojines tiesiog būtina. Prisiminkite svarbiausią taisyklę: pėdas plauti reikia bent kartą per dieną, o geriausia – du kartus. Po to jas reikia nušluostyti rankšluosčiu ir būtinai mūvėti švarias kojines.

Antra, bet ne mažiau svarbi sąlyga, kaip pašalinti nemalonų pėdų kvapą – pėdų gydymas specialiomis priemonėmis. Jų galite nusipirkti parduotuvėje arba naudoti liaudies receptus. Parduotuvėse parduodami įvairūs kremai ir geliai nuo prakaitavimo ir nemalonaus pėdų kvapo. Taip pat atkreipkite dėmesį į specialius batams skirtus dezodorantus – jie pravers, jei nežinote, kaip pašalinti nemalonų kvapą sportiniuose bateliuose.

Ką daryti, jei pėdų kvapas riečia nosį, bet nesinori bėgti į parduotuvę? Naudokite liaudies receptus. Pamėginkite pėdas palaikyti kepimo sodos vonioje, o paskui kojas nuvalyti talko milteliais, kurie padės sugerti prakaito perteklių.

Norėdami atsikratyti per didelio pėdų prakaitavimo, plaukite jas su šiais ingredientais:

  • ramunėlėmis;
  • ąžuolo žieve;
  • šalaviju;
  • medetkomis;
  • ugniažole.

 

Mėtų ar levandų eteriniai aliejai taip pat gali padėti suteikti pėdoms gaivumo ir malonaus aromato – tereikia įlašinti porą lašų į dubenį su žolelių arbata ar geriamosios sodos tirpalu.

Kaip pašalinti pėdų kvapą su actu

Actas jau seniai pripažintas kaip galinga priemonė, kovojant su nemaloniais kvapais. Tai bus puiki pagalba tiems, kurie nežino, kaip greitai ir lengvai pašalinti nemalonų pėdų kvapą.

Tiesiog įpilkite šiek tiek acto į šiltą vandenį ir palikite pėdas mirkti šiame tirpale 15-20 minučių. Tai ne tik sunaikins bakterijas, bet ir padės pašalinti nemalonų kvapą. Galite naudoti obuolių sidro actą arba įprastą actą, ir rezultatai bus vienodai veiksmingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()