Moteris skundėsi keistais garsais ausyje. Paaiškėjo siaubinga to priežastis  ()

Moters ausyje esantis voras nuolat skleidė keistus spragsinčius ir šiugždančius garsus, kurie buvo tokie stiprūs, kad ji negalėjo užmigti, rašo livescience.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivane moteris patyrė nemalonų šoką, kai gydytojai jos kairės ausies kanale aptiko maždaug 2,5 mm ilgio vorą. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad ten knibžda du vorai, antrasis voragyvis iš tikrųjų buvo tik kietas išorinis apvalkalas, arba egzoskeletas.

64 metų moteris apsilankė Taivano Tainano miesto ligoninės ausų, nosies ir gerklės klinikoje po to, kai keturias dienas kairėje ausyje girdėjo keistus garsus.

Tą dieną, kai prasidėjo ligos simptomai, ją pažadino keistas jausmas, kad jos ausyje juda kažkoks padaras. Tuomet ji pradėjo girdėti nuolatinius mušimo, spragsėjimo ir ūžesio garsus, kurie buvo tokie stiprūs, kad jai buvo sunku užmigti.

Ligoninėje gydytojai nustatė, kad ausies išoriniame klausos kanale – koridoriuje, kuris jungia išorinę ausies dalį su būgneliu – judėjo mažas voras.

„Ji nejautė skausmo, nes voras buvo labai mažas. Jis tik apie 2-3 milimetrų dydžio“, – „NBC News“ pasakojo Tainano municipalinės ligoninės otolaringologijos skyriaus direktorius daktaras Tengchinas Wangas.

 

Atvejo ataskaitoje, spalio 21 d. paskelbtoje žurnale „The New England Journal of Medicine“, nenurodoma, kokios rūšies voras ir kaip jis galėjo patekti į moters ausį. Nors tokie atvejai reti, yra užfiksuota atvejų, kai vorai įlenda į žmonių ausis. Gyvi vabzdžiai sudaro apie 14-18 proc. atvejų, kai gydytojai išoriniame klausos kanale randa svetimkūnių. Tikėtina, kad taip yra todėl, kad ši vieta yra šilta ir tamsi, todėl ji yra palanki vieta šiems gyviams, rašo livescience.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: