Mokslininkai skelbia stulbinančią žinią. 1-2 puodeliai šio gėrimo per dieną gali apsaugoti nuo COVID-19  (27)

Mokslininkai atliko naują tyrimą ir atrado kai ką įdomaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai skelbia stulbinančią žinią. Saikingas kavos vartojimas gali apsaugoti nuo COVID-19, rodo naujas tyrimas.

Mien-Chie Hung vadovaujami mokslininkai nustatė, kad reguliarus kavos vartojimas (maždaug 1-2 puodeliai per dieną) gali veiksmingai slopinti įvairius SARS-CoV-2 variantus, įskaitant Omicron.

Apie tai rašo „Cell“.

Su žmonėmis atliktas tyrimas parodė, kad dažnas kavos vartojimas sustiprina gebėjimą slopinti virusą. Mokslininkai siūlo įtraukti kavą į rekomendacijas, kaip kovoti su COVID-19 ir sumažinti užsikrėtimo SARS-CoV-2 riziką.

Moksliniai tyrimai patvirtino, kad kava gali trukdyti SARS-CoV-2 infekcijai, blokuodama smaigalio baltymo sąveiką su ACE2 receptoriais, slopindama TMPRSS2 ir CTSL aktyvumą ir sumažindama TMPRSS2 ir ACE2 baltymų kiekį ląstelėse-šeimininkėse. Tai taikoma visų rūšių kavai, įskaitant juodą, tirpią, be kofeino, su pienu ir kitais priedais.

 

Eksperimente dalyvavo 64 sveiki suaugusieji iš Taivano nuo 21 iki 40 metų, kurie dvi dienas gėrė įprastą kavą (didelę arba mažą dozę), kavą be kofeino (didelę arba mažą dozę) arba vandenį (kontrolinė grupė).

Rezultatai parodė, kad reguliariai kavą vartojusių dalyvių kraujo serumas slopino SARS-CoV-2 ir Omicron variantą. Taip pat įrodyta, kad kava be kofeino, ypač didelėmis dozėmis, veiksmingai slopina virusą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(10)
(16)

Komentarai (27)

Susijusios žymos: