Mokslininkai skelbia stulbinančią žinią. 1-2 puodeliai šio gėrimo per dieną gali apsaugoti nuo COVID-19

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2023-12-04 12:59
O kas nors realiai jau t1 omicron pajautė? Na būna, čia dar iš kokio pamiršto stalčiaus vis kas išsitraukia kokį testą, "pasitikrina" kai jau koks gripukas prispaudžia - ech, ne korona, vadinas teks sirgt...
EEE 2023-12-04 13:43
...galiu pasidalinti ir savo pastebėjimais - nesakysiu kas, nesakysiu kur, bet susidūriau su tuo, kad segančiųjų covid-19 aplinkoje esantis pilietis, karts nuo karto patraukiantis žolytės taip ir nesusirgo covid19, prie to pačio dar ir neskiepytas... Pats to nemėginau, negarantuoju ...
HardAxe 2023-12-04 14:52
buvom prieš ~mėnesį svečiuose, kaip tyčia atvažiavimo dieną žmona pasijautė blogai, sekančią dieną aš ir vaikas. Testo nedarėm, bet įtariu covid` kaip tik banga buvo. Bet jei gripas - koks skirtumas, irgi virusinė infekcija. Tai iš 4 suaugusių 5 vaikų rezultate susirgo 3 suaugę 2 vaikai, per trijų dienų gana glaudų kontaktą. Pagrindinis simptomas - pašokinėjo temperatūra (vaistai numušdavo, vėl grįždavo), kažkiek galvą skaudėjo, bet šį kartą sąlyginai lengvai, nors ir teko pasėdėt savaitę namie, bjaurių simptomų nebuvo. Tas užsikrėtimas toks.. kaip pasiseks turbūt.
Darius995 2023-12-04 15:38
Na, gripas nėra malonus, bet ir nėra toks mirtinas, kokiu jį bando parodyti statistiškai pritempdami visus, nukritusius nuo stogo ar stovėjusius autobusų stotelėje BMW akiratyje.
bahuriux 2023-12-04 15:58
Įdomių rezultatų sužinojau, dėl covido. Pasirodo ištikro, kas buvo skiepyti nuo covido mažiau ėjo į biliotenius, bet tik tiek, kad mažiau simtominių buvo, reiškia jie buvo besimtomiai, o neskiepyti persirgo vos ne visi. Na vieną nesiskiepyjusį apie 40metų gaivino reanimacijoj. Imtis nedidelė vienos įmonės. Dabar įdomiausia dalis, vienas žmogus 45m, susišovė 3 skiepus ir tik dabar susirgo korona 3, ar 4 savaitės savaites yra gana prastai, temperatūra šokinėja smariai ir raumenys bei sanariai skauda tiek, kad net leidžiami nuskausminamieji nelabai padeda, praeitą savaitę nelabai vaikščiojo dėl sanarių skausmo. Gydytoja sakė bus ko gero koronos ilgoji versija iki pusės metų. Tai dabar laukiu statistikos, kas sirgs ta ilga ir sunkia forma skiepyti 3+ kartus, ar neskiepyti. Bent pas mus darbe panašu, kad neskiepyti išvis net neužsikrečia šiuo metu, nu tipo kaip ir be simptomų,.Aš gana daug kontaktavau su koronininkais vakseriais lyg skaudėjo gerklę ir biški paslogavau ir pakosėjau dėl mados, kai visi vakseriai pradėjo kristi masiškai pasidariau testą neigiamas nu ir OK. Dabar dirbu esu sveikas kaip ridikas valgau lašinius su česnakai užsigeriu amerikonišku viskiu ir kavos geriu daug. Kiti kas po du shotus turėjo sirgo pas mus vidutiniškai korona, bet beveik visi, o dabar daugmaž visi jau dirba. Išvada tokia skiepai veikia ir jie taip gerai veikia, kad pas ką 3+ shotai imunitetas eina iš proto daro betką kad tik sunaikinti bet ką nors kiek panašiau į tą nelemtą koronąvirusą, nesvarbu kad tai jau pereina į autoimuminę ligą ir neliko apsaugos nuo kitų ligų, bet svarbu nuo koronos (peršalimo ligos) viruso būsi apsaugotas ir imunitetas kovos iki tol, kol sunaikins sąnarius ir kitus organus. Vis dar nekeičiu savo nuomonės, kad skiepyti reikėjo tik tuos kas rizikos grupėj ir niekada ir neteigiau kad nereikėjo nei vieno skiepyti. BTW 3 tyrimų stadija dar nebaigta.
donatasv 2023-12-04 16:21
Pusbrolis vaidino antivakserį, sėdo į fūrą išvarė į reisą, vos grįžus po reiso į ligoninę prakiuro abu plaučiai, verčiasi ant šono ir jaučia kaip sukrenta subliuškę plaučiai, daktarai liepė ruoštis laidotuvėms bet vargais negalais atkrapštė. Galim kurt samokslo teroijas kiek norime bet skiepas padėjo išvengti daug bėdų. Jei pakenkė tai tik vienetams, o rimtų bėdų padėjo išvengti milijonams.
EEE 2023-12-04 17:11
Na mano artimoje aplinkoje numirė 4 skiepyti ir nei vieno nėra mirusio neskiepyto, bet aišku tai tik nedidelė imtis - mano artima aplinka. Gali būti ir giminės igimtas atsparumas ligoms. Bet yra kita medalio pusė - Lietuva buvo tarp lyderių pagal paskiepytus, o dabar lyderis perteklinių mirčių statistikoje. Nuo pat pradžių sakiau - Švedijos variantas buvo teisingiausias, jokio perteklinio saugojimosi. Persirgo kritinė masė piliečių ir baigėsi pandemija, o ilguoju laikotarpiu buvo išsaugota daugiau gyvybių nei perdėtas saugojimasis...
Hmz 2023-12-04 19:13
"Dabar" tai kada? 2022-2023 metų statistikoje "excess mortality" Lietuvoje praktiškai visais mėnesiais buvo mažesnis už ES vidurkį ir niekad nebuvo didžiausias ES. Pasižiūrėk duomenis ir bakstelk man pirštu, kur ten įžiūri "lyderį": https://ec.europa.eu/eurostat/databrows ... le?lang=en
bahuriux 2023-12-05 07:47
Kaip gali būti perteklinis mirtingumas su minuso ženklu? Numirėliai prisikelia, ar kaip? Nu supratau žemiau vidurkio tos šalies, bet būtu ídomiau sužinoti metinius skaičius milijonui gyventojų, per paskutinius kokius tarkim 5 metus.
donatasv 2023-12-05 08:17
Tai vidurkį manau ne per vienus metus išgavo europos mastu, dėl to jis yra su + arba - ženklu. Pačių mirčių šokinėjimas galėjo įvykti nebūtinai dėl skiepo. Reik napamiršti strigusios sveikatos sistemos karantino metu kur visi planiniai gydymai buvo atidėti. Kas suveikė kaip tiksinti laiko bomba užtempus gumą. Aš pats skiepijausi 2 kart ir pasėkmių jokių nebuvo, tik į korono viruso bumo pabaigą persirgau, kelias dienas pabuvo temperatūra. Bet tarkim su gripo vakcinomis turėjau įdomių pasekmių. Niekad nesiskiepinau nuo gripo, kol vieną sykį darbe įkalbėjo darbdavys. Tai tais metais susirgau gripu taip kaip niekad prieš tai. Temperatūra virš 40, lovoje dvi savaites. Daugiau niekad neinu skiepytis nuo gripo. Jei sergu tai sergu 2 gal 3 dienos ir organizmas pats susitvarko.
Šaras 2023-12-05 08:19
Man labai keista kaip visi antivaxeriai nesuprato didžiausios covido rizikos ir masinio skiepijimo poreikio. Visi užsikirtę, kad covidas ne blogiau už gripą, bet neįvertina šių virusų plitimo greičio. Per covidą ligonės buvo perpildytos ir sveikatos apsauga buvo ant griūvimo slenksčio. Ligoninėse nebebuvo vietos ne tik covid pacientamams, bet apskritai ligoniams. Nestabdant plitimo sergantieji būtų palikti mirti namuose (iko ko buvo prieita kitose valstybėse), kur jie kontaktuoja su kitais asmenimis, ir dar labiau paspartina plitimą. Bet skųstis turbūt lengviau, nei galvoti.
mixed 2023-12-05 08:32
O tai kodel Svedai dar neismire?
donatasv 2023-12-05 08:46
https://en.m.wikipedia.org/wiki/COVID-1 ... _in_Sweden Švedijoje pasiskiepijo bent viena skiepo doze 87% gyventojų. 80+% 2 skiepo dozėmis. Gal dėl to?
bahuriux 2023-12-05 09:36
Iš kur trauki ligoninių perpildymus? Konkrečiai Klaipėdoj ligoninės buvo tuščios visos pandeminjos metu, visi skyriai visų ligoninių. Infekcinis skyrius buvo užpildytas gal kokia tik 10%. Šitas faktas yra užfiksuotas daug kartų buvo filmuota pandemijos metu. Jei ten propagandos tikslais Vilniuj vienos ligoninės vieną skyrių specialiai perpildė ir visus žurnalistus kvietė iš ten daryti reportažus tai nereiškia kad likusios ligoninės buvo perpildytos. Beja Švedijoj nebuvo jokių lockdown'ų ir jokių represijų, kaip pas mus. Niekas ten negaudė miškuose vaikštančių be kaukių. Kaip jau rašiau laukiu statistikos su mirčių skaičiumi (ne perteklinio mirtingumo teigiamais ar neigiamais procentais kas mėnesį) milijonui gyventojų, kas metus per paskutinius 5 metus. Lietuvoj tieisog netiesiogine prasme išžudė silpnesnius ir senesnius ligonius dėl to kad nebuvo suteikiamos planinės sveikatos paslaugos, gydė tik kritinius atvejus, bet ir tai nenoriai. Tai dabar liko atspariausi ir dėl to mažesnis perteklinis mirtingumas. Skiepai veikia efektyviai jau rašiau, bėda ta kad dažnu atveju perdaug efektyviai.
HardAxe 2023-12-05 10:03
tai tame ir esme, ar ne? Sumazina simptomus, persegi lengva forma vietoj galavimosi arba visai nesusergi.
donatasv 2023-12-05 10:16
https://www.macrotrends.net/countries/L ... death-rate 100k gyventojų mirtingumas Lietuvoje 2015m buvo 13,2 iki 14,3 2023. Masinis išmirimas... tolygiai panašiais tempais auga jau daugiau nei 60 metų kas yra indikatorius į senstančią visuomenę. Kaip tvarkėsi su pandemija ir priemonės galėjo būti lengvesnės griežtesnės čia jau kitas klausimas. Lietuva pasirinko saugiasnį, bet griežtesnį kelią. Better save then sorry.
HardAxe 2023-12-05 10:18
atstumo covid laikymasi. Didele dauguma saziningai laikesi atstumo, todel lockdown`o nereikejo. Be to buvo paskiepyti galima sakyti visi rizikos grupiu ir viesuju sferu darbuotojai. Pvz mano imone emesi pirmalaikes iniciatyvos, paruose galimybes ir isvare darbuotojus dirbti namo keli menesiai pries pradedant apie tai kalbeti viesumoje. I ofisa ateiti buvo galima, bet uz kabineto ribu - kaukes ir t.t. Tuo metu salies mastu dar net nebuvo rekomendacijos deveti kauke. Tai tau atrodo, kad svedai nieko nedare, bet realybej dare ir dare daug, tik valdziai nereikejo ju versti prievarta.
Šaras 2023-12-05 10:30
EEE 2023-12-05 11:29
https://osp.stat.gov.lt/lietuvos-gyvent ... -rodikliai Didžiausiausias mirtingumas per skiepyjimo vajų, o turėjo apsaugoti...
immortallt 2023-12-05 12:45
Ligoninės tuščios, bet intensyvios priežiūros lovos buvo užimtos. Ar įsivaizduoji žmones suguldyti bet kur yra efektyvu? Parodė vaizdelius, kaip skyriai, kurie iš esmės buvo uždaryti tušti ir kuriuose realios pagalbos COVID sergantiems suteikti negali ir jau sąmokslo teorijas rezgate.