Smegenų veikla virto spalvomis ir muzika (Video)  ()

Amerikos mokslininkai pasiūlė smegenų veiklos duomenis rodyti realiuoju laiku, naudojant dinamines garso ir vaizdo projekcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai paskelbta žurnale PLoS ONE. Niujorko Kolumbijos universiteto darbuotojai, vadovaujami Elizabeth Hillman, sukūrė algoritmus, leidžiančius neurovaizdavimo duomenų dinaminį komponentą paversti įvairių muzikos instrumentų garsais, o neurovaizdavimo ir elgsenos duomenų erdvinį komponentą – spalviniais kodais.

Tokiu būdu neurofiziologinių įrašų srautai paverčiami savotiškais muzikiniais vaizdo įrašais.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastika, ką sugeba šie „Xiaomi“ elektriniai šildytuvai - standartiniai neprilygsta nė iš tolo („Smartmi GR-H Graphene“)
16933 5

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Autorių nuomone, toks vaizdavimas leidžia intuityviai įsisavinti nervinių impulsų modelius, ritmus ir motyvus bei jų elgseną, kurių nesuteikia įprasti funkcinio magnetinio rezonanso, plataus lauko optinio kartografavimo, mikroskopijos ir kitų neurovaizdavimo metodų interpretavimo būdai.

 

Naujoji metodika ne pakeičia, o papildo juos, leisdama tyrėjui greitai orientuotis duomenų sraute, pavyzdžiui, atliekant atrankinę patikrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: