Norite sulėtinti senėjimą? Medikai rekomenduoja visiems prieinamą žuvį  ()

Medikai teigia, kad tinkama mityba padeda išvengti priešlaikinio organizmo senėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O šaltuose vandenyse gyvenančią žuvį jie laiko vienu vertingiausių produktų. Skumbrė ir silkė laikomos labiausiai prieinamomis ir neįtikėtinai naudingomis, rašo „Forbes“.

Šiose žuvyse yra daug omega-3 riebalų rūgščių, kurios kovoja su kenksmingais laisvaisiais radikalais, kurie prisideda prie lėtinio uždegimo organizme.

Be sočiųjų riebalų rūgščių, skumbrėje taip pat yra daug baltymų ir svarbių amino rūgščių. Šių gyvybiškai svarbių mikroelementų organizmas pats nepasigamina, todėl jų gauti reikia su maistu. Skumbrės sudėtyje taip pat yra seleno, nemažai kalio, magnio, fosforo, taip pat vitaminų B, D ir A. Reguliarus skumbrės vartojimas gerina širdies sveikatą. Ši žuvis aktyviai apsaugo nuo kaulų demineralizavimo ir palaiko natrio ir kalio pusiausvyrą organizme. Vitaminas D yra atsakingas už kalcio ir fosforo pasisavinimą, mažina autoimuninių ligų, II tipo diabeto ir medžiagų apykaitos ligų riziką. Skumbrėse taip pat gausu cinko ir vitamino A, kurie gerina odos, plaukų ir nagų būklę. O B grupės vitaminai yra atsakingi už tinkamą nervų sistemos veiklą. Todėl reguliarus skumbrės vartojimas gerina atmintį, koncentraciją, apsaugo nuo streso ir nemigos.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ drėgmės ir temperatūros matuokliai, monitoriaus šviesų juostos, kėlikliai, įrankiai ir kt. (Video)
3541 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

2) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

3) „iMars“ - 3 tonų kėliklis su trimis oro pagalvėmis

4) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

5) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, su 2 baterijomis

6) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

Išsamiau

Silkėje yra baltymų, riebalų rūgščių, B grupės vitaminų, geležies, fluoro, kalcio ir fosforo. Šioje žuvyje gausu vitamino D, naudingo inkstams ir kaulams. Omega-3 riebalų rūgštys, kurių didelis kiekis yra šioje žuvyje, apsaugo nuo širdies, smegenų ir kraujagyslių ligų. Jos gali suaktyvinti mąstymo procesus, pagerinti smegenų veiklą, apsaugoti organizmą nuo priešlaikinio senėjimo. Silkė itin naudinga nėščiosioms. Ši žuvis reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje ir mažina II tipo diabeto riziką. Žuvyje esantys antioksidantai neutralizuoja uždegimus organizme, užkerta kelią vėžiui, stiprina imuninę sistemą.

 

Apskritai tiek skumbrė, tiek silkė yra vertingi ne tik baltymų ir riebalų rūgščių, bet ir įvairių vitaminų bei mineralų, reikalingų sveikatai ir bendrai organizmo sveikatai, šaltiniai. Jų įtraukimas į racioną gali žymiai padidinti jo maistinę vertę ir padėti išvengti įvairių ligų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: