Evoliucijos guru: netikėkite viskuo, ką galvojate

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-10-18 14:09
Labai geras straipsnis. Originali tema tyrimams. (-: Mane meluoti išmokė bakalauro studijos. Pvz., kai buvau pirmakursis, per pranešimus gaudavau klausimų, į kuriuos nežinodavau atsakymo. Tokių klausimų būna visada. Tai sakydavau, nežinau arba bandydavau kažką iškapstyt, bet nesėkmingai. O ketvirtam kurse jau mokėjau kalbėti apie nieką, bet sugebėdavau įrodyti, kad tikrai taip ir yra. Svarbiausia - kaip rašoma straipsnyje - įtikinti save, kad tai tiesa. Bet vis dėlto meluojant reikia ir išmanyti tą sritį. Juk bet ko nepripasakosi. Reikia kažkuo remtis. Jei nėra žinių, tai net neverta bandyti meluoti, nes oponentas situaciją tuoj pat pakeis meluojančiojo nenaudai.
sielinas 2011-10-18 16:26
Straipsnis tikrai geras. Tegul skaitytojai ir diskusijų dalyviai nesupyksta, bet tai puiki tema ir religijai. Argi tikėjimas (į bet ką) nėra savęs apgaudinėjimas?
Arthuras 2011-10-18 16:44
Tikėti į kažką reikia, kitaip kokia prasmė kažką apskritai daryti?
sielinas 2011-10-18 16:49
Kodėl reikia save apgaudinėti? Pavyzdžiui, galima tikėti, kad spintoje gyvena naminukas, tačiau net nesistengti jo ieškoti. Tiesiog tikėti ir tiek? Kokia tokio tikėjimo prasmė?
Arthuras 2011-10-18 16:58
Truputį nesusišnekam. Aš turiu omeny kitokį tikėjimą. Ką nors darai, veiki ir tiki, kad tau pasiseks(iš dalies apgaudinėji save). Jei pradėt logiškai svarstyt, ar pasiseks, ar ne - mažesnė tikimybė, jog pasiseks, nes pats save taip nuteiki. Tai tik vienas iš tikėjimo atvejų. O apie įvairias religijas aš turiu savo nuomonę, kurią galima susidaryti perskaičius šitą: http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... navigacija Daugiau ar mažiau visos religijos vienodos.
eimantasks 2011-10-18 17:47
Tai o čia? kova už gyvybę taip pat vadinama melavimu ? padaras taip prisitaikęs išgyvent ivadinamas melagiu, o man tai panašu į papraščiausią evoliuciją... Nu žodžiu apmaudu kaip žmonės bukėja ir ima išvedžioti tokias absuriškas teorijas. Tai tada teoriškai melagiai yra visi žmonės ir bent 80% gyvūnų - čia mano teorija. Bet didžiausi melagiai tai mokslininkai kurie parašys bet ką, kad gauti geresnį finansavimą.
KarolisS 2011-10-18 18:25
Nemaišyk realizmo ir racionalizmo su pasitikėjimu savimi.
eimantasks 2011-10-18 18:31
Nemaišyt? Viskas labai susiją žiūrėk plačiau nei viena tema, nes taip ir tikėsi, kad visur tiesą rašo Patariu nevaidinti (nebūti) tuo realistu, geriau mąstyt savo galva, tam ji ir duota
KarolisS 2011-10-18 18:40
Nesupratau atsakymo. Realistiškas požiūris į gyvenimą ir pasitikėjimas savim (beveik) neturi nieko bendro. Dėl to ir sakau, kad nemaišytum šių sąvokų. O atsakymas tai kažkoks neaiškus: kaip tik realistai nėra linkę tikėt viskuo, kas rašoma ir labiau linkę "naudotis galva" nei pvz. didžiausi optimistai ar pesimistai. Tai prie ko čia tai?
PCP 2011-10-18 18:59
Tarkim motinoms ziurint i savo vaikus, smegenys iskreipia vaizda ir rodo juos grazesnius nei yra istrikruju... Tas pats vyksta vyrams ziurint i veidrodi... Del ko dauguma skundziasi esantys "nefotogeniski", kadangi nuotraukose mato gerokai prastesni vaizda negu veidrodyje. mol evoliuciniai mechanizmai veikia... gaila neberandu to tyrimo, labai idomiu rezultatu buvo istyrus smegenis rezonansu ziurint i savo atvaizda.
vitalijus2408 2011-10-18 20:18
o ka daryti jei save matau veidrodyje baisesni nei fotografijose?evoliucijos klaida? xDDDD
Atlast 2011-10-18 22:05
mes visi kantriai laukem kol pats susiprasi
linas.mitaitis 2011-10-19 07:29
Hope sees the invisible, touch the intangible and reach the impossible. Turėkit viltį. Tai svarbiausia.
Kubikronas 2011-10-19 07:34
„Vienas iš akstinų taip elgtis yra siekis suklaidinti, apgauti kitus, – mano evoliucijos specialistas. – Sąmoningas melas yra protinių pastangų reikalaujantis aktas. Tiesos dėl tam tikrų priežasčių vengiantis meluojantysis turi sukurti netikrą, tačiau labai įtikimai skambančią istoriją. Ji negali prieštarauti jau turimoms žinioms ar tam, kas dar tik išaiškės. Be to, meluojantysis savo suriestą istoriją turi itin gerai įsiminti, kad vėliau savo veiksmais ar žodžiais neprieštarautų tam, kas sumeluota.“?? Tai sita motyvas, kuriuo jie gryndzia savo egoizma.. negali buti pakeista?:} jie tiki, kad visutines morales normos, gali buti savo veiklos dabartines tikslines, ir regeneruoancios energijos, ir jos virsmo daleles?:} jeigu tai melas..?:} galime suvokti, kad neuronai, ir ju sinapses, turi viena dalele;) kuri suvokia save;) jeigu prie melo detektoriaus prijungtume savo tikra tiksla. tai kas butu jam?:} aisku, kad valios komanda, kuri savo, kad egzistuoja laisvos valios principas, turi savo verte..;] 1) tai materija, kuri sublimuoja savo tikrailiuzija. tai netgi pats niekis;) 2) tai gali buti, kaip tikra strategija;) ir visi suvoktumete, kaip stephan w hawking VISATA RIESUTO KEVALE!:} ja praeiti reikia visiems;}
sielinas 2011-10-19 09:28
Grožis releatyvi sąvoka.