Ilgo gyvenimo paslaptis – paauglystės metais užsiauginti raumenys?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidas 2012-12-05 14:43
Ar nesupranti būtent konkrečiai kultūrizmo? Nes šiaip su panašia treniruočių įranga galima daug ką veikti - vystyti maksimalią jėgą, sprogstamąją jėgą, jėgos ištvermę, galų gale raumenų masę (kuri apima ir maksimalios jėgos aspektą).
Arthuras 2012-12-05 15:28
Aš tiesiog nesuvokiu šio sporto(profesionalaus, o ne mėgėjiško, kuris skirtas padailinti formas) paskirties. Vien tik dėl vaizdo?.. Nes tikri kultūristai vargiai pažaistų mėgėjiškai futboliuką ar kokį krepšinį, tinklinį ir pan. Tai ar čia harmonija?..
Marius18 2012-12-05 15:35
kulturizmas zavi savo individualizmu ir disciplina.taip kaip kiti nesupranta kulturizmo ,taip as nesuprantu kokio baleto. Profesionalus kuloturistai yra greiti ir gan lansktus,jus tiesiog sprendziat is ju dydzio ,kad jie tokie,o realybeje greiciau abejojiu ar prilygtumet,kadangi jie daro daug kardio.O del inkstu kentejimo,sirdies ir panasiai ,zinau.Tiesiog visa tai daroma is dideles meiles sportui. P.S kulturistai nedaro niekam grozio,daroma rezultatams.
Arthuras 2012-12-05 15:46
O kultūristų rezultatai, tai čia kas? Kiek stumi? Tai, kad lygtais yra atskiros svorių kilnojimo varžybos.
Arwis 2012-12-05 15:59
Faktas yra tas kad kad paaugliai kurie uzsiaugino raumenis yra sveikesni ir as nekalbu apie sportininkus. Pas juos yra greitesnis metabolizmas , sirdis istvermingesne stresams, neturi tiek cholestarolio etc. Straipsnnyje manau kalbama apie statisnine dauguma, kuri i sales vaiksto del savo malonumo. Tokia dauguma tikrai maziau save zaloja, nei tie kurie sedi prie kompo. Pora ha i diena, kelis kart i savaite, net ir visa gyvenima eidamas, nesuzalosi savo kuno tiek kad veliau rimtu bedu butu. Jai tingit sportuoti tai bent nerekit nesamoniu.
Aidas 2012-12-05 17:47
Kaip yra sakęs vienas kultūrizmo pradininkų Lietuvoje Saulius Misevičius - "paaugliai pageltusiais nuo rūkymo pirštais aiškina, kad kultūrizmas kenkia širdžiai". Edit: neturėjau omeny nė vieno komentatoriaus.
vazzy 2012-12-05 19:32
nejuokauk tu tik nerangus sako vienas is mano sporto sales, tam, kad irodyt jog kulturistai nera nerangus nubego 100 metru per 13s, beje siais metais tuo paciu laimejo lietuvos kulturizmo chempionata.
Marius18 2012-12-05 19:54
Arthuras su tavim diskusija baigiau,matau is postu ,kad nesupranti sporto,tuo labiau sio.Aciu uz nuomone ir tiek.
Tadasp 2012-12-05 21:01
kas užsiema kulturizmu žino jei dirbi su dideliais svoriai tai labiausiai širdi varai. beto dunduke yra jėgos trikovė jei nežinojai, šiaip būna ir paprastos varžybos pvž ant bicepso su didžiausiu svoriu ir panašiai.
Likvaras 2012-12-05 21:45
Mokslininkai surišo du faktus raumeningumą pauglystėje ir gyvenimo laiką. Paprasčiausiai tarp tų kurie sportavo jaunystėje likusį gyvenimą buvo daugiau aktyvų gyvenimo būdą tesiančių individų negu kad pas anuos katrie nesportavo jaunystėje. Iš teksto: "Pagrindinė mirties priežastis buvo įvairios traumos, antroje vietoje atsidūrė savižudybės, po jų sekė vėžys, širdies ligos ir insultas." Fizinis aktyvumas gerina psichine būklę, yra prevencija daugumai širdies ligų bei insultui. Yra įrodyta jog judrūs žmonės taipogi rečiau vėžiu serga. Taigi skaitytojau katras skaitai mane, išjunk kompą nes dabar tu švaistai savo laiką ir išeik prasibėgt krosiuką, prie turniko paskačialyk, geležį pakaitink, ar šokių aikštelėje cilindrus pramiklink;d
Arthuras 2012-12-05 22:28
Tie kurie daug sėdi, dažniausiai turi norą ir pasimankštint, mėgėjiškai pasportuot, kitaip stogą nurautų.
kionig 2012-12-05 22:33
Aš jau beskaitant pompą gavau. Ačiū, nereikia
immortallt 2012-12-05 22:45
Arthuras, koks tikslas krepsinio ? I krepsi metyti ? Ir kas is to ? Futbolo ispirti kamuoli, solis i auksti, nu dar dar... Gali gaudyti nusikaltelius sokinejant... Bet tik tiek. (cia ironizuoju). Siaip i kulturizma ieina ir visi tempimo pratimai, bet naturalu, kai nenaudoji savo reakcijos ir koordinacijos, tiek kiek judriame sporte, tai automatiskai ir negalesi lygintis su kitais.
Arthuras 2012-12-05 22:57
Krepšinis, futbolas kiti panašūs sportai lavina žmogų apskritai - matymas, reakcija, lankstumas, vikrumas ir t.t. Toks sportas ir sveikatai mažiau kenkia ir žmogus daugiau mažiau atrodo proporcingai.
Marius18 2012-12-05 23:34
Taigi,Arturai vikpedija sako-Kultūrizmas (pranc. culturisme, angl. bodybuilding) - fizinių pratimų su įvairiais įrankiais (štanga, svarmenimis, svarsčiais ir kt.), sveikos mitybos ir poilsio sistema žmogaus sveikatai stiprinti ir kūno raumenims ugdyti, sporto šaka.Kulturizmas yra siekimas isvystyti raumenu dydi,jega,proprocijas.Rezultatai yra-maximalios kuno proporcijos.Nespresk is kulturistu dydzio apie ju istverme ir lankstuma http://www.youtube.com/watch?v=AYX2EWK4QWo ,Tu gali rasti daugybe video ,kad ir youtubei kaip kulturistie(taip tie patys ,kur sveria po 160kg) daro spagatus,planche ir pns.Prasau taves ,truputi pasidometi ,o nelaukti visko ant lekstutes.kulturizmas turi daug pliusiu kaip ir daug minusu,vienas pagrindiniu butu ,tai ,kad normalaus zmogaus sirdis yra apie 300-350gr,kulturisto 600-650gr.Kadangi ir kraujo turi vos ne dvigubai ,suprantamai turi kilti spaudimas,kad sirdis spetu viska aprupinti.Bet as noriu pamineti,KAD PROFESIONALAI TAI DARO ATSAKINGAI,jei tu turi draugu ,kurie propaguoja sia sporto saka ir delto dusta kai bega-tai jie durni ,nes uzmirsta cardio,cia jau ne kulturizmo minusas ,o ju bukumo.Beto ,nekiekviena sporto saka pasizymi tokia disciplina.draugiskas patarimas- www.kulturizmas.net/forumas ,yra galybe informacijos,paskaites ,gal suprasi kuo si sporto saka yra kitokia
immortallt 2012-12-06 00:55
Krepsininku koju sanariai buna pareje pakankamai greit. Visi krepsininkai profesionalus kiek koju operaciju apturi ? Arthurai, tu man rodos nesupranti kas yra body building, pamatei keleta, kurie eina ant varzybu ir isikibai. Kodel lygini krastutini varianta sporto sakos ? Jei jau lygini viena krastutinuma, tai lygink visus. Paimk boksininkus, koki Taisona. Paimk Saboni, kaip ju sveikateles ? Visur svarbu protas.
Aidas 2012-12-06 07:16
Kultūristas yra greitesnis, lankstesnis, stipresnis, sveikesnis už tą, kuris guli lovoje su alaus bambaliu.
Aidas 2012-12-06 08:11
Kas užsiima dviračių sportu irgi žino, kad jei mini 200 km maksimaliu tempu, tai labiausiai širdį varai.