Kaip sveikai valgyti mėsą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

chikirap 2015-01-28 07:09
Puikus komentarai. "Aš geriau mirsiu nuo vėžio, bet vabzdžių nevalgysiu." Butent, malonumas gyventi yra toli toli ne paskutineje vietoje. "Daug blogiau būtų, jei staiga nuo sekančios dienos visi mėsos vartotojai nustotu ją valgyti, va tada tai būtų blogiau nei žemės drebėjimas ar cunamis ..." Jup. Tyrimai sako jog netgi nutraukus ilgalaiki rukyma (kad rukymas kenkia niekas net nesigincija), pradzioje organizmas patiria stresa. Paskaicius komentarus didziausias radikalas yra nevalgantis mesos. Kas labiausiai kenkia organizmui? Ne, ne mesa... Tad jei pamatete zmogu su nelankscia, radikalia nuomone, zinokite, jis labai kenkia sau
UTF16 2015-01-28 10:12
Kur čia ta „mano soja“? Jei turi omeny kaip pavyzdį patiektą sojos pieną, tai jį sudaro iki 6 % sojos pupelių. Ar man jau sunerimti dėl potencijos? Beje, niekas netrukdo rinktis ryžių, migdolų, avižų, kvinojos, galų gale karvės pieno.
Aidas 2015-01-28 12:28
Ko tu, UTF16, nerimsti. Antraste: .
Niemand 2015-01-28 13:38
Ryžiai turi tamsių pusių: http://newsinhealth.nih.gov/issue/Aug2010/capsule1 http://www.livescience.com/23304-arseni ... fects.html Migdolai turi nemažai cianidų, jais tikrai nesunku apsinuodyti. Avižos: http://www.toomuchof.com/too-much-oatmeal-white-oats/ Pienas: http://www.pcrm.org/health/diets/vegdie ... y-products
vytautas50 2015-01-28 13:48
UTF16 2015-01-28 14:29
Dėl šito visiškai sutinku – pienas nėra sveikas produktas ir nėra geriausias būdas tam vienam vitaminui gauti. Bet mes čia kalbam tik apie vieną konkretų vitaminą.
Acme 2015-01-28 14:30
Tokiu demagogus kaip UTF16, kurie ateina čia pamokyti, reikia ignoruoti, nes kaip matote diskusija su juo yra beprasmė, tai kam tą diskusiją tą pradėti? Jis ateina čia išprovokuoti, kad kiti atrašytų, jei nereaguosit į jo provokuojančius postus, jis pora kartų pasiskreryčios ir užtils. Labai retai galima turėti produktyvią diskusija su vegetarais, nes jie įsitikinę savo teisumu ir yra sukaupę kažkokį piktį ant kitų, kurį nori išlieti ant kitų lyg jie būtų durneliai, jei nesutinka jo nuomone.
Niemand 2015-01-28 17:06
Gal dafai nepradės apie visokias egzotikas taukšti. Yra aišku visokios kvinojos, duonmedžiai ir dar n valgomų vaisių/daržovių. Bet jų pasiekiamumas Lietuvoje yra ganėtinai artimas nuliui. O ir nafig man tos kvinojos, jei valgau mėsą su bulvėmis ar ryžiais ir nesuku sau smegenų dėl visokių niekų.
Kirtiklis 2015-01-28 18:11
Bet tai koks puikus gyvenimas, kai reikia pastoviai mastyti kaip ką gauti kad gautum reikalingų medžiagų, nes elementariai negali valgyti ko nori ir tau skanu. Ir žiūriu vegetarai ar dar kokie ten, visada įsivaizduoja : valgai kepsnį ir garnyrui užkandi mėsos koncervais ir dar vietoj salotų isimėti kepenų, dar tetrūksta kad užsigeri maltos mėsos kokteiliu. Ir jiems net nesvarbu kad - kepsnys su ryžių garnyru bei pomidorų/svogunų/agurkų salotomis bei atsigeriant sultimis. Tai jiems neįmanoma.
UTF16 2015-01-28 18:23
Jei tu akivaizdžiai padėjai skersą ant mitybos dalykų, tai velniam sėdi mitybos straipsniuose ir gaišini kitų žmonių laiką?
UTF16 2015-01-28 21:29
Aš gyvenu tarp žmonių ir su jais valgau. Stebiu, ką žmonės kemša per pusryčius ir pietus. Tai blogiausiu atveju atitinka tavo juokelį, geriausiu atveju kelis kartus viršija tą rekomenduojamą mėsos normą. Aplink mano biurą yra apie 6 maitinimo įstaigos, NĖ VIENOJE iš jų nėra nei vieno patiekalo be mėsos, išskyrus salotas, kurios praktiškai visada būna su kuo riebesne grietine.
Arthuras 2015-01-28 21:41
KAIP nutukimas susijęs su mėsa??? Nevykėli tu, didžioji dalis nutukusių žmonių yra nutukę ne nuo mėsos, o nuo pačių pigiausių patiekalų iš miltų ir kito šūdo - kitaip tariant, besaikio kiekio angliavandenių. Nežinau nei vieno žmogaus, kuris būtų nutukęs valgydamas viską ir saikingai - mėsą su daržovėmis, vaisiais, žuvimi ir t.t.
Aidas 2015-01-28 21:45
Butent. Baltymai netukina. Angliavandeniai rekomenduotini pirmoje dienos puseje, baltymai antroje.
UTF16 2015-01-28 21:52
Sunku su internetiniais troliais šiais laikais: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2697260/ http://www.jhsph.edu/news/news-releases ... esity.html http://www.livestrong.com/article/53822 ... d-obesity/
Niemand 2015-01-28 22:28
Tai jau sunku http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23763695 http://www.hsph.harvard.edu/nutritionso ... act-sheet/
Niemand 2015-01-28 22:44
http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... aters.html http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8127215.stm vegetarians visit their doctors more than meat eaters and that they are more prone to allergies, cancer and mental health problems
Arthuras 2015-01-28 22:45
Vienintelis trolis čia, esi tu. Ir dar kvailas. Raktinė citata: Be abejo, jog lyginant vegetarus su mėsą valgančiais žmonėmis, jei pastarieji valgo apskritai PER DAUG - bus storesni. Mano mintis buvo visiškai ne tokia. Jei kalorijų suvartosi tiek, kiek jų išnaudoji - mėsa tikrai neprisidės prie storėjimo. Jei suvartoji daugiau kalorijų, nei reikėtų - storėsi. Lygiai taip pat storėtum ir valgydamas vaisius ir daržoves - jei viršytum asmeninę dienos kalorijų normą. Nuo vaisių ypatingai, nes juose daug fruktozės ir kt. Visų tų tyrimų, kurie teigia, jog nuo mėsos storėjama arba - jog mėsa yra nesveika, esminis trūkumas yra toks - lyginami labai sveikai besimaitinantys, besirūpinantys savo mityba ir tie, kurie visiškai savo mitybos neprižiūri arba tiesiog valgo per daug. Todėl gaunami tokie rezultatai. Kad baltymai netukina - galima pasižiūrėti į kultūristus ir kitus sportininkus. Kerta liesą mėsą nesveikais kiekiais. O riebalų ant kūno - nerasta.
UTF16 2015-01-28 23:18
Pradėti pasisakymą oponentą išvadinant kvailiu, nevykėliu yra mažų mažiausia blogo tono ženklas. Į nuomonę atsakau savo nuomone: bet koks mėsos vartojimas jau automatiškai reiškia, kad žmogus savo mitybai neteikia didelės reikšmės. Tai puikiai iliustruoja ir ši diskusija, kur tai pripažino ir kai kurie oponentai.
Niemand 2015-01-28 23:43
Esmė tame, kad visi su maisto produktais susiję tyrimai bando išryškinti be galo mažas koreliacijas palyginus su mitybos ir gyvenimo būdo variacijomis, todėl kas pusmetį gauname studijas, diametraliai prieštaraujančias ankstesnėms. Tas aiškiai rodo, kad jokio konkretaus produkto poveikis sveikatai neišsiskiria iš statistinio triukšmo ir visos tos studijos neturi jokios prasmės praktiniais tikslais. T.y. teigti, kad pvz mėsa yra kenksminga, būtų melas nepriklausomai nuo konkrečios studijos, nes visada galima rasti kitą studiją, kuri išlaikant mokslinę metodologiją paneigtų pirmosios išvadas viso labo dėl skirtingo "triukšmo filtro".
Arthuras 2015-01-29 00:03
, nei tie, kurie nevalgė ar valgė mažiau. Vadinasi - čia ir yra storėjimo priežastis, o ne pati mėsa. O tavo paryškintoji nuomonė - nėra pagrįsta niekuo. Absoliučiai. Tu šitą mantrą kartoji, kaip religiniai fanatikai kartoja savo tiesas. Bet nuo to tai nepasidaro tiesa - tai tik įsitikinimas. Kodėl?.. Jau buvo duota be proto daug nuorodų tau, kuriose buvo nurodyti moksliniai faktai. Vienas iš tų faktų yra tai, jog mėsa žmonijai padėjo evoliucionuoti daug greičiau. Padėjo lavinti intelektą. Jei mėsa būtų absoliučiai nesveika ir neduotų jokios naudos, o tik kenktų, kaip kad teigi tu, tiesiog žmonija būtų evoliucionavusi prie kitokios mitybos, nes žolėdžiai būtų nukonkuravę visaėdžius ir dabar mes net nežiūrėtumėme į tą pusę, kaip kokie triušiai ar karvės - mistumėm tik daržovėm ar vaisiais. Nemanau, kad yra kažkas stipresnio nei evoliucija ir natūrali atranka, prisitaikymas per tūkstančius metų. Mėsa valgoma, kaip dabar sužinojau, jau 2.6 milijono metų. Tikrai pakankamas laikas sustatyti viską į savo vėžes...