Nuo A iki Zn: kokius papildus gerti verta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2015-11-30 23:46
Nes jų reklama pardavinėja iliuziją į sveikatą. Tik iliuziją. Ypač pagyvenusius, sovietmečio štampų formuotus, tai veikia. Maišais jie papildus perka tik pensijas gavę. Pastebėkit, kas dedasi vaistinėse, pensijų mokėjimo periodais. Tikisi sveikesni numirt, tingiai tabletę prariję, vietoj to, kad pasportuot šiek tiek. Kita kategorija sąmokslininkai-antiskiepininkai-sveikuoliai. Tie visokį placebo ir nelegalų šūdą srebia. Nuo rausvos druskos, detoksikacinių pleistrų iki xer žino kokiam garaže ir iš ko išvirtos chemijos - neva natur kalnų rasa surinka sniego žmonių. Rusų akademikų pagaminta, moč! Ėda tai pasiriaugėdami vietoj to, kad maitintusi sezoninės virtuvės produktais. Nors pajuda daugiau. Trečia kategorija sportininkai saviveiklininkai. Nes jiems blyn nepakanka košių dietos, dar reik piliulių nuo kurių kažkas neva bus geriau. Ir varo saujom lenkdami pensininkus. Čia tas pats, kai nusiperka krekždę su duja, pakeičia pora salono šmutkių, užlipdo peleką ir mėlynus led stiklo valymo purkštukus. Ir jaučiasi arklių haremą užveisę. Bet čia fygnia palyginus su tuo, kokiais kiekiais tabletes varo reklamos uduchinti amerikonai. Poros grįžusių racioną mačiau. Mūsų pensininkams iki jų toli toli. O realiai jei kepenis suknisai, niekas jų apart transplantacijos neatburs.
hamann 2015-12-01 08:23
Tai, pagal tave, kažkokius vitaminus ar papildus gerti yra nesąmonė. Kokios alternatyvos?
sata 2015-12-01 11:14
Pasistenksiu sukoncentruotai apibrezti situacija, kad suprantamiau daugeliui butu. Kad tinkamai pasisavintu, organizmas, maista ar tuos isgirtus papildus, pradzioje turi buti svarus storasis zarnynas. Nes tik is ten visos medziagos naudingosios patenka i krauja o is kraujo i smegenis. O kokia kraujo kokybe smegenyse, tokia ir savijauta. Jeigu tavo zarnyne vyrauja puvimo bakterijos, kaip Lietuvoje pas daugeli, jos isskiria amoniaka, kuris ardo B vitaminu grupe organizme. O B vitaminai, grubiai snekant, atsakingi uz gera savijauta. Tavo organizmas per uztersta zarnyna pasisavina geriausiu atveju apie 5% papildu. Aisku pvz vaistineje ar bet kur kitur atejus pasikonsultuoti kas cia man geriau tiktu, konsultantas(e) neklausia ar tu turi svaru ir sveika organizma,zarnyna jie tik bando iskisti savo produktus ir kuo brangesnius tuo visiems geriau. Tikriausiai nedaugelis zmoniu zino, kad musu kunai turi savireguliacijos funkcija, tai reaiskiai, kad kunas pasirupina pilnai savimi, tik mes turim valgyti tinkama maista,o ne ta sintetika.Cia yra labai plati tema,bet esme jos ta, kad smegenu plovimas vyksta pastoviai ir zmones yra itikinejami pirkt ta, valgyti ana, klausytis to ir buti tokiais. Yra trumpas paaiskinimas, kur problema slypi.Tai teisingos informacijos stygiuje. Viskas siais laikais yra per daug iskreipta tam, kad zmogus per savo nezinojima klystu ir pirktu, kuo dazniau, nes kai kam, tai yra labai vertinga.
UTF16 2015-12-01 12:12
Kuo tu jį taip užteršei, kad jis tik 5 % įsisavina?
sata 2015-12-01 16:44
Visi kas vartoja netinkama maista, pvz kaip picos,burgeriai,hotdogai, didina uzterstuma organizmo.Kiekvienam individualiai pagal suvartota kieki ir gyvenimo buda. Dazniausiai laiko klausimas, kada kam kas prades nefunkcijonuoti teisingai ir kada eisi pas daktara(e) ir kaip dazniausiai, tau prirasys kokius 3-4 vaistukus ir dar pasiulys kokiu vitaminu pagerti,o tu budamas protingas, nusipirksi papildu. Ir kaip "Talkatif" sake kad dazniausia auka yra pencininkai ar pagyvene zmones.Jei turite, kokiu pazystamu daktaru, kad butu artimesnis draugas kurs galetu daugiau pasakyti, manau apsviestu apie siandienine gyventoju sveikatos bukle ir kuno uzterstuma.
UTF16 2015-12-01 18:27
Argi čia stebuklas, kad senstantys žmonės ima vis labiau skųstis sveikata, vis dažniau varsto gydytojų kabinetų duris, vis dažniau vartoja visokius vaistus ir papildus?
Talkatif 2015-12-01 19:10
Šito klausk klizmos vaidilutės - satos. Manau rasi ir bendrų temų, ir užsiėmimų.
sata 2015-12-01 19:55
Nieko nerasiau apie stebuklus, seni zmones neturi galimybes prikti geresnes kokybes maista ir esant problemai,ligai jie daznai yra isnaudojami, kad atseit jiems reikia daug vaistu ar papildu ar dar ko nors.Zinoma sveikatos bukle priklauso nuo to, koki gyvenimo buda turejai ir pan, bet esme apie senelius ta, kad yra daznai apgaudinejami,kad kazkam geriau butu.
UTF16 2015-12-01 21:08
O kuris iš straipsnyje aprašytų vitaminų ir mineralų nėra „chemikalas“?
Talkatif 2015-12-01 21:18
Už tą 100€ ištaškytą kas mėnesį beverčiams papildams, tikrai galima labai gerai prasimaitinti. Ir jokių stebuklų čia nėra. Nuo neatmenamų laikų tą pati per tą patį daktarai kartoja - išsimiegoti, daug judėti, daug būti gryname ore, mažai nervuotis, nepersidirbti, daug valgyti įvairių vietinių daržovių bei vaisių, rupios duonos, šiek tiek virtos mėsos, nerūkyt, nepiktnaudžiaut alkoholiu. Viskas. O jei patirsi daug streso, mažai miegosi ir tai pastoviai bandysi gesinti alkoholiu, jokia vokiečio atrasta ir indo išvirta piliulė ar boababo šaknis troškinta žiurkių piene nepadės, kad ir per kokią organizmo angą tai suvartotum.
hamann 2015-12-02 09:38
Kas čia per atsakymas? aš rimtai klausiau. O su kažkokiais fanatikais apskritai rimtos diskusijos nematau.
sata 2015-12-02 10:32
Chemikalai apskritai gali but viskas, bet as norejau pasakyti, kad pvz is sukoncentruotu papildu, kuriuose ale viskas yra, "all in one" naudos nedaug. Cia kaip universalios padangos, atseit visiems metu laikams, nors daugelis jau supranta, kad tas kas tinka viskam, netinka niekam.PVZ naturalus baltymai gaunami is mesos yra nepakeiciami zmogui. Esme ta, kad savo kuno neapgausi, jei piknaudziauji,valgai ne ta ka reiketu tik laiko klausimas,kada ir kas nutiks. Manau Lietuvoje jaunu zmoniu su problemom del neteisingos gyvensenos netruksta.
UTF16 2015-12-02 10:46
Aš visada maniau, kad žmogui reikia kokio nors lizino, triptofano ar leucino, bet še tau kad nori – visi vegetarai yra pasmerkti, nes negauna natūralių baltymų, valgo kažkokius sintetinius. Tiesą sakant, ir mėsėdžiai pasmerkti, nes valgo picas, kur baltymai kažkokie nevykę ir organizmas juos visiškai laisvai atskiria. Prie ko čia baltymai, beje? Straipsnyje apie juos rašoma gal?
sata 2015-12-02 10:47
UTF16 2015-12-02 10:52
Ką tik minėjai, kad mėsa yra kažkokia nepakeičiama. Vadinasi, reikia vartoti žalią mėsą, kiek suprantu?
hamann 2015-12-02 11:24
Dėl termiškai apdorotos mėsos, UTF16 jau uždavė klausimą, įdomu ir man. Tai kuo cepelinai geriau už picą? Jei perki 1kg koldūnų už 2 eurus, tai turbūt ir nereiktų tikėtis tikros mėsos. Įdomiausiai tai, kad tavo žinios remiasi: "kažkas kažkur dirbo ir kažką pasakojo"
vazzy 2015-12-02 12:22
nu nebent tavo akim, o realiai žiūrint tai cepelinai yra daug geresnis maistas nei picos ir hotdogai. Todėl, kad juose pilna cukraus, tiek picos, tiek hotdogų padažas yra pilnas cukraus, tas pats yra ir su duona iš kurios jie gaminami - jie prikimšti cukraus. Nueik į bet kokį prekybos centrą, pasiimk bet kokį batoną ir pažiūrėk kiek jame cukraus, nustebsi. Tuo tarpu cepelinuose nėra cukraus, blogiausias dalykas yra bulvių krakmolas, tačiau jis nėra toks blogas kaip cukrus. Šitą faktą reiktų įsidėmėt visam gyvenimui - pats didžiausias blogis yra cukrus, o ne riebalai. Riebalai yra būtini organizmui, o cukrus ne, cukraus nereik nei 1 gramo per dieną, jo organizmas nereikalauja, o kiek reikia pasigamina pats iš normalių angliavandenių ( ryžiai, makaronai, grikiai, pilno grūdo košės, avižos, vaisiai )
hamann 2015-12-02 12:41
Nežinau ką tu valgai. Tradicinis picos padas tai miltai, vanduo ir mielės. O cepelinai, tai krakmolas, bulvės, ir taukai. Super sveikas maistas. Ir spėju beveik jokių naudingūjų medžiagų.
vazzy 2015-12-02 12:56
picos padas taip, tačiau jos blogumas yra padažas, kaip ir kebabo. Tačiau hotdogo, hamburgeriu "duona" prikimšta cukraus.
hamann 2015-12-02 13:07
to pat padažo gali ir ant cepelinų ir ant salotų prisipilt. Šiaip nutolom nuo temos..