Radikalus eksperimentas: kas nutiks visą mėnesį valgant vien riebalus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2015-12-09 14:40
Tai tikrai ne sapnas? Mitybos „ekspertė“ ką tik paragino vartoti kuo mažiau vaisių?
Auksine Logika 2015-12-09 15:32
Tai dar litra sulciu isgerk bus kaip litras kolos
punktyras 2015-12-09 15:59
„Moderniuose“ vaisiuose cukraus tikrai yra daug. Nepalyginamai daugiau, nei laukiniuose jų protėviuose. Todėl geriau vartoti daržoves, o vaisius naudoti kaip šiek tiek geresnę konditeriją – cukraus gausi daug, tačiau dar ir ląstelienos, vitaminų etc.
UTF16 2015-12-09 17:05
O šiaip daržovės pas mus visos „laukinės“? Nieko ten nėra geriau. Tiek vaisius, tiek daržoves galima valgyti iki soties – tiesiogine šio žodžio prasme. Taip, yra visokių „ekspertų“ internete, bet jų nuomonė (kaip kad šiuo atveju) greičiausiai pagrįsta nuojauta, o ne faktiniais tyrimais, tokiais kaip šie: http://archive.samj.org.za/1971%20VOL%2 ... 0du%20.pdf http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11288049 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22854401 Ir t. t.
punktyras 2015-12-09 18:59
Ne, daržovės irgi toli gražu nėra laukinės, tačiau jų „jaukinimas“ dažniausiai nebūna susijęs su saldumo t.y. cukraus kiekio didinimu (cukriniai runkeliai ko gero, nesiskaito, nesu ragavęs http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11288049 – daug ląstelienos – gerai širdžiai. Niekas nesiginčija, pritariamai linksi. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22854401 – uogos geriau, nei grynas cukrus, jos optimizuoja metabolinį atsaką į cukrozę ir lėčiau pasisavinama gliukozė. Apie ką ir kalba, o teiginys, kad vaisiai geresnė konditerija, tam neprieštarauja.
algis9000 2015-12-09 20:36
Žmogus, gyvūnas kurio virškinamasis traktas pritaikytas valgyti tam tikras augalų dalis, pradeda valgyti gyvulinės kilmės produktus, nuo gyvulinės kilmės riebalų jam sutrinka insulino reguliavimo funkcija organizme, apkaltina vaisių, nes jis didina insulino lygį kraujyje. Ir šitas gyvūnas save laiko protingiausiu pasaulyje !!!!
UTF16 2015-12-09 21:06
Kalba būtent apie tai ir nėra. Čia kalbame apie tai, kad vaisių kiekį reikia kažkiek riboti ir kad straipsnio „ekspertės“ patarimas yra blogas – išgrynintas cukrus nėra tolygus vaisiuose esančiam cukrui. Tyrimai rodo, kad vaisių riboti nereikia, netgi priešingai. Galbūt yra tyrimų (būtent tyrimų, o ne rekomendacijų), kurie rodo vaisių žalą, – aš negaliu visko žinoti. Jei tokių yra, pasidalink su mumis.