Zombių apokalipsė: grėsmė reali, o pasiruošimo – beveik jokio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

peeplt 2015-12-17 14:59
Nelabai gilinausi aš į mokslinį paskutiniu metu labai populiarios filmu ir žaidimų temos pagrindimą. Bet tokios apokalipsės labai mažai tikėtinos dėl per daug sėkmingai pagal nutylėjimą priimtų zombių savybių. Visų pirmą per daug jie patvarūs ir gajūs. Jie gali funkcionuoti net per puse perkirsti. Kitas klausimas energijos aprūpinimas. Savo išpuvusiais virškinimo organais ir neveikiančiais plaučiais jie nesugebėtų užtikrinti pakankamo kiekio reikalingos energijos. Ir apskirtai neveikianti kraujotakos sistema neaprūpintų raumenų reikalingomis medžiagomis tam kad jie sugėbėtų generuoti tikslingus judesius. Zombių puolimas tik ant gyvų dar vienas holivudo triukas. Be šio triuko visi holivudo filmai baigtųsi lokaliai ne tokio masto nelaimėmis, todėl ši sąlyga filmams būtina. O realybėje mažai tikėtina kad pūvančios be deguonies ir maistingų medžiagų veikiančios smegenys apskritai galėtu tave atskirti nuo statulos. Dar labai dažnai filmuose akcentuojama zombių reakcija į triukšmą. Jie labai šioje srityje pažengę. Sugeba atpažinti žmogaus keliamą triukšmą nuo jų pačių dešimteriopai didesnio triukšminio fono. Vienu žodžiu kai pradedi galvoti šis straipsnis visiškas briedas. Aprašo epidemines grėsmes kurios nieko bendro neturi su visais šiais filmais. Bet dėl reitingo pridėjo keleta skabių fantastinių žodelių ir prašom........
Auksine Logika 2015-12-17 15:22
Kazkas perdaug filmu prisiziurejo...
lucy 2015-12-17 15:33
PSEUDOMOKSLAS.LT Ir zombiai ir ateiviai kaip tik šiandien sau straipsnį pasirašėt
UTF16 2015-12-17 15:38
Ypač šauniai šis aspektas pavaizduotas „Po 28 dienų“, kur nesimaitinantys ir negeriantys zombiai sugebėjo pėstute apibėgti visą Angliją, aplenkti visas upes ir ežerus.
unytas 2015-12-17 16:52
cia ne tas pats apsirukes rase straipsni kur nesenai rase apie senoves graikais su ismaneis telefonais naudojosi?
Arwis 2015-12-17 19:14
Kazkas neskaite straipsnio arba nesuprato apie ka jame rasoma. Zombiai sitame tyrine naudojami kaip analogy ir kad pritraukti skaitytojus. Sitas tyrimas skirtas ivertinti kas butu jaigu prasidetu masine epidemija ir kaip regionai yra pasiruose su tuom kovoti. Tarkim prasideda 21 amziaus buboninis maras ir isplinta labai greit i ganetinai platu populiacijos rata. Kai desimtys tukstanciu uzkrestu ir tiek pat galimai kaip tokiu atveju suvaldyti ir sustabdyti epidemija? Tokiu atveju uzkrestas zmogus butu kaip zombis, ir prasidejus panikai tikrai ne visi prisistatytu i karantino centrus. Sitas tyrimas analizuoja tokio atvejo pasiruosimo lygi.
vanduo4 2015-12-18 07:27
O ką galite pasakyti apie išplautų smegenų zombius? Jie puola psichologiškai visus, kurie nėra panašūs ir jeigu įmanoma - naikina fiziškai. Futbolo sirgaliai - viską pakeliui laužančių zombių gauja. Žalieji, žmogaus teisių aktyvistai.... čia labai plona riba tarp racionalaus pasirinkimo ir bandos instinkto - visi daro tai ir aš.
lindemann 2015-12-18 12:59
Kažkada yra tekę matyti filmuotą medžiagą, kur amerikiečių "redneck'ai" rimtais veidais ruošiasi zombių apokalipsei, kaupia atsargas, ginklus, amuniciją ir t.t. Kai kas Holivudo filmus už gryną realybę priima