Ar kartais tik nepasiduodate „elektroninei-chondrijai“? Šis simptomas ne vieną siunčia į ligoninę ir sukelia nemažai kančių  ()

Mokslininkai teigia, kad vis daugiau žmonių jaučia padidėjusį nerimą dėl savo sveikatos ir kreipiasi į medikus, norėdami atlikti įvairius tyrimus. Visa tai, anot ekspertų, kursto simptomų ieškojimas internete, rašo BBC.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nerimą dėl sveikatos gali sukelti ir ankstesnės sveikatos problemos. Šiuo atveju itin naudinga galėtų būti psichoterapija.

Nerimas dėl sveikatos neretai pasireiškia fiziniais simptomais, tokiais kaip skausmas krūtinės srityje ar galvos skausmas. Net ir atlikus testus bei neradus jokios fizinės ligos, žmonės, jaučiantys nerimą dėl sveikatos, ir toliau pergyvena bei ieško diagnozės.

Tai lemia papildomas ir nebūtinas išlaidas, kadangi žmogus dažnai lankosi pas gydytoja ir atlieka įvairius tyrimus.

Prof. Peteris Tyreris teigia, kad prie vis augančio nerimo prisideda ir internetas: „turime įtarimą, kad nerimas dėl sveikatos auga dėl taip vadinamos „elektroninės-chondrijos“ (hipochondrija yra pernelyg didelis susirūpinimas sveikata ir ligų ieškojimas).

Anot profesoriaus, pas medikus žmonės ateina su internete randamų įvairių ligų simptomų sąrašu.„Google yra labai informatyvus“, teigia prof. Tyreris, tačiau pasikliauti juo diagnozuojant sau ligą nereikėtų.

Žmonėms, kurie jaučia nerimą dėl sveikatos, padėti gali kognityvinė elgesio terapija. Gydytojai turėtų pasiteirauti pacientų, ar šie jaučia nerimą dėl sveikatos bei pasiūlyti jiems psichologinę pagalbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()