PSO: Švedijos kovos su COVID-19 strategija gali tapti pavyzdžiu kitoms šalims

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evil Goku 2020-09-02 18:44
Galėtu surašyti kokių priemonių ėmėsi Švedija, nes tuoj išlys durniukų su savo kvailais teiginiais, kad Švedija apskritai nesiėmė jokių priemonių. Ir šis pasakymas sukelia šypseną.
_alvydas_ 2020-09-02 21:04
Kaip gali būti rekomenduojama visiem kai patį terminą "rekomenduojama" įvairios tautos priima visiškai skirtingai. Pas juos gal dauguma laikosi kas valdžios tik rekomenduojama, o čia "rekomenduojama" spėju beveik lygu nuliui pagal poveikį. Net su baudom spėju sunku išmušti tokį pat procentinį efektą. Spėju išvis nedaug tautų reaguoja adekvačiai į tą "rekomenduojama".
bahuriux 2020-09-02 22:12
Kaip Švedija tvarkosi su virusu kuris yra vos porą kartų labiau mirtinas nei gripas (neskaitant ispankos). https://m.klaipeda.diena.lt/naujienos/s ... ciu-960471 Švedija yra 10 vietoj pasaulyje palei mirčių skaičių 1M gyventojų ir 33 vietoj palei užsikrėtimų atvejų 1M gyventojų https://www.worldometers.info/coronavirus/ jūsų manymu čia gerai/blogai jie tvarkosi?
HardAxe 2020-09-02 22:27
Žagsi tas veikėjas, kad ne taip jį suprato. https://www.delfi.lt/news/daily/world/p ... d=85138323 Pas švedus tai lose-lose scenarijus. Nei kažkas gero viduj nuo karantino nebūvimo buvo, nei paskui kaimynai įsileido. Kaip raupsuotųjų kolonija pragyvenom vasarą ir tiek. Jau geriau du mėnesiai su kaukėm ir be barų (vistiek darbus iš namų, ir tęsis bent šiuos metus dėl darbdavio) ir laisvesnis keliaviams per atostogas.
devyniaragis 2020-09-03 00:22
ir tai svyruoja gerų 3000 ribose, tai net jei visos koronkės nuneštos gyvybės būtų sulaukusios kitų metų (mažai tikėtina, žinant ką jinai pjauna) - metai vos išsiskirtų iš bendro konteksto. Kita vertus, jei žaisim tokį sveikatos apsaugos sistemos pristabdymą kaip LT ir sumažinsim žmonių judrumą žiemą, kad tik sumažint koronkės death toll'ą, tai gausim papildomų mirčių iš kitų priežasčių (kiek tiksliau, matyt, galėsim pasakyt tik po kokių 3 metų). Atvejų statistika kaip ir beprasmė - Švedija per epidemijos piką testavo tik rimtus atvejus (apart išimčių), epidemijai atslūgus kiek praplėtė testavimą, bet sumaišyti šitie duomenys nieko verti - akivaizdu, kad buvo užfiksuota tik nedidelė dalelė visų infekcijų. Mano klausimas būtų, kiek jūs, forumiečiai, laikot pateisinama suma išleisti, kad koronkės death toll'ą sumažinti per 1 galvą? Vienok pinigai išleisti čia yra neišleisti kitur - kad ir gelbėti gyvybes/sveikatas nuo kitų ligų. (Žinau, kad norint daryt teisingai reikėtų skaičiuot kaštus išleistus pridėtiems quality adjusted life years, bet kad jau mūsų vyriausybė ne tokiom kategorijom masto - pažaiskim paprasčiau).
nosis 2020-09-03 06:02
Covid-10???!
Hmz 2020-09-03 08:05
Man įdomu, kokia prasmė kalbėti apie bandos imunitetą, jei, kaip rašo, imunitetas koronai neatsiranda arba greit nunyksta? Ar čia tik basnios?
Dannas3 2020-09-03 09:32
kad ilguoju laikotarpiu, matom kad svedijos strategija veikia puikiai. ciniskai kalbant ismire tie kurie ir taip butu mire greit.Nezinau hardaxe tavo situacijos, bet as jau geriau viena vasara pakentesiu ir pakeliausiu toj pacioj svedijoj, nei buciau sedejes be darbo namuose kelis menesius. ir be to kas norejo tas ir keliavo is tos pacios svedijos, neimanoma buvo rast skrydziu kai sienos atsidare.
HardAxe 2020-09-03 09:46
Dėl pinigų panaudojimo gelbėjant kitas gyvybęs argumentas labai geras. Bet gana sunku numatyti kur yra ta riba, kada ligoninės bus perkrautos. Švedai turi labia tikslią hospitalizuotų ir intensyvioj paguldytų statistiką. Ją galima bus ir žiūrėti. Jeigu vidiniai veiksniai nestabdė ekonomikos, ar net pakelė (turizmo sektorius plojo katučių), tai dalis didelių tarptautinių įmonių (volvo) gavo labai didelį smūgį dėl tiekimo grandinės stojimo. Plius ta jų statistika žmonėm sugadino atostogas, kai visus metus buvo uždarytos kaimynų sienos. Suomija/Norvegija lyg ir neturėjo baisaus karantino, bet prasisuko daug geriau.
devyniaragis 2020-09-03 14:51
(tik viena iš dedamųjų skaičiuojant politikos kainą).
DarkNRG 2020-09-03 19:37
Kad tik su kaukem butu reikeje 2 men pavaiksciot ir be baru pasedet tai butu buve baikos. Bet gi laike 2 menesius zmones lockdowne daugelyje saliu. Nieko beveik is namu neisleido. Cia jau pasityciojimas. Taip kad nereikia cia nusisneket.
NekenciuReklamos 2020-09-03 23:23
siandien suzinojau, kad vienas is pasaliniu ncov19 viruso poveikiu, tai kad jis labai gerai "gadina" vyru reprodukcine sistema, ar tai yra ilgalaikis poveikis, bus matyt ateityje. Bet ukiskai tariant, norit turet "sveikus kiausinius" - geriau jau nesusirkite. daugiau info: https://www.sciencedirect.com/science/a ... 8220300448
devyniaragis 2020-09-04 00:42
. Kuri dalis vyrų nėra apturėję/neturi nors vienos iš šių virusų infekcijos? Ir ką?
NekenciuReklamos 2020-09-04 11:05
kol kas sitas straipsnis/hipoteze nera peer - reviewed, dar kitaip, tyrimas nera patvirtintas kito nepriklausomo tyrimu centro. Bet, yra akivaizdziu pozymiu, kad virusas veikia testosterono lygy, autophagy - lasteliu sunaikinimo mechanizma ir t.t. tad butu naivu tiketi, kad jis neveikia reprodukcines sistemos. Bet, kaip minejau, neaisku ar tai yra trumpalaikis ar ilgalaikis poveikis. Kazkada zmones juokesi, kad nuo korona viruso kitiems dingsta uosle ar skonio pojuciai, arba atsiranda melynes ant pirstu, dabar aisku, kokiu budu korona virusas tai padaro. Pvz, kiaulytes liga irgi neturetu but susijusi su vyru reprodukcija, bet realybeje yra priesingai. As tik jumis perspeju, jeigu sitos info nezinojote. O tyrimu paneigianciu sita teorija nebuvo atlikta.
NekenciuReklamos 2020-09-04 11:48
kas supranta angliskai, o ypatingai kas dar ismano medicina (as tikrai nesu vienas is ju). Idomus video, paaiskinantis ncov19 veikimo mechanizma, pasitelkus superkompiuteriu simuliacijas: p.s. butu idomi nuomone zmoniu, tiksliai suprantanciu ir galinciu patvirtinti faktu tikruma. https://www.youtube.com/watch?v=GOxRfNCTV6U
HardAxe 2020-09-04 13:23
tai bus handmaids tale scenarijus ar nebus?
NekenciuReklamos 2020-09-04 14:46
nea, nes velgi, gandu skleidiku duomenimis apie 50% populiacijos (cia bendrai paemus visa zmonija), turi ygimta imuniteta sitam virusui, todel vieni regionai labai skaudziai nukenteje, o kiti laikosi visai neblogai. Tai butu vienas is paaiskinimu, kodel virusas neveikia visu zmoniu vienodai. Nes kai pagalvoji, netgi Marburgo viruso mirtingumas nera 100%tinis. Tad, tai kas mirtina vieniems, nera mirtina kitiems, o jeigu vadovautis tokia logika, Handmaids scenarijaus niekada nebus, nebent Trumpis to uzsinores
devyniaragis 2020-09-04 19:04
. Spėčiau, kad ir koronkė galėtų visokių nesąmonių kapše pridaryti, jei liga įsismarkautų, tik tiek, kad jinai paprastai įsismarkauja vyresnio amžiaus žmonėms arba tiems kurių vaisingumas gali būt ir taip sumažėjęs nuo prastos sveikatos.