Kaukės neapsaugo nuo koronaviruso ir, išvis, jis panašus į paprastą gripą? Populiariausi mitai apie COVID-19 ir ką mokslas jau žino

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Manobataibuvo2 2020-10-08 08:45
tie reti atvejai ir nurasomi covidui, nes niekas net nesivargina daugiau ka nors tirti. Tik itraukia i statistika, kaip "mirusi nuo covido amziaus grupeje ...." , zodziu, paskui aiskina, kad "va, buvo jaunas ir sveikas ir staiga numire". Tamsta panasu, kad is mediku klano, bet medikas medikui nelygu, kaip ir mokytojas mokytojui, murininkas murininkui. Del tamstos aklo tikejimo Geitso fondu, WHO ir CDC ir netikejimo Youtube, fc ir pan. tamstos , kaip mediko lygis man aiskus. Dovanoju tamstai savo skiepa, kai toki sukurps Geitso firmos, galesi antra karta susipusti, gal "dvigubai" apsaugotas busi...
Manobataibuvo2 2020-10-08 08:54
Gincytis nereikia, reikia keistis informacija, o kuo tiketi, kuo ne - kiekvieno reikalas. Kiek zmoniu - tiek nuomoniu. Tiesiog vieni yra imlus naujai informacijai ir gali pripazinti, kad klydo, kitiems ego neleidzia to padaryti, arba tiesiog yra uzzombinti nuo mokyklos laiku. Arba turi interesa atstovauti kazkuria nuomone. Informacijos yra daug ir kiekvienas negalime jos visos patikrinti del elementaraus laiko arba sugebejimu trukumo. Taciau uz dauguma tai daro mazuma, o dauguma renkasi kuo tiketi, kieno pateikti faktai itikinamesni, arba kas geriau plauna smegenis (kiekvieni rinkimai tai akivaizdziai parodo - nesvarbu kas valdzioje, vis tiek bendra mase kasmet gyvena vis blogiau. Turiu omeny, tai, kad nors naudojames vis tobulesniais daiktais, vis brangiau yra juos isigyti ir vis daugiau reikia dirbti, kad galetum juos isigyti).
sub 2020-10-08 08:55
Gal nepradėk čia mėtyt pavardžių, kurios visiškai nesusijusios su medicina. Kaukės nėra 100% apsaugančios nuo viruso, duh, ypač jei žmonės nesilaiko rekomendacijų; t.y. nekeičia jų, nešioja netinkamai (neuždengę nosies nešioja gal 3 iš 10, jei ne daugiau), būriuojasi, eina į renginius. Jei patys žmonės savęs nesaugo, tai kaukė neapsaugos tuo labiau.
sub 2020-10-08 09:14
Kokia informacija keistis reikia? Plokčiažemininkai keitėsi informacija, kad žemė plokščia. Ir kas iš to? Kam keistis informacija, kuri iš vienos pusės yra fake news, bet tokie žmonės kurie tiki fake news, niekada nepatikės faktais ir argumentais. Tu teisus, kiek žmonių tiek nuomonių, bet reikalas tas, kad tiesa yra viena, bet yra labai daug išvedžiotojų, sąmokslų kūrėjų ir t.t. Ir žmonės renkasi tikėti jais, o ne faktais. Gyvena blogiau tik tinginiai, kuriems geriau gaut pašalpą iš DB, nei eit dirbt pilnu etatu. Bendra masė negyvena blogiau, blogiau gyvena tinginiai, kvailiai ir dar nesubręndę fininasiškai asmenys.
sub 2020-10-08 09:23
Tai sakai aklai tikėti youtube ir fb yra daug geriau už aklą tikėjimą mokslu ir PSO? duh.
immortallt 2020-10-08 09:42
Jis bijo masonų ir driežažmogių sąmokslo kaukėmis išnuodyti populiaciją, todėl tiki youtube, kur vos 10 klasių baigę rodo "mokslą"
BishopaZ 2020-10-08 09:56
Reikia kritiško mąstymo, negalima aklai tikėti niekuo, naudokis savo galva. Paskaitykit kad ir Independent "Coronavirus: Government rejects scientists’ call to end lockdown measures" citata: Downing Street has rejected the call of the Great Barrington group of scientists for an end to lockdown measures, saying their argument rests on an “unproven assumption” that it would be possible to protect the most vulnerable. The controversial Great Barrington Declaration, which has been signed by more than 7,000 scientists and medics worldwide, calls for a new strategy of allowing younger people to go about their lives as normal while offering “focused protection” to the elderly and those with underlying medical conditions who are most at risk from coronavirus. Taigi labai gerai pagalvočiau kokį būda daba palaiko dauguma... Be to anksčiau ar vėliau visi turės imtis veiksmų pagal Great Barrington Declaration (virusas niekur nedings), nes priešingu atveju visos valstybės bankrutuos ir ekonomikos subyrės, o to ko gero nieks nenori.
Evil Goku 2020-10-08 10:02
600 kartų buvo paspaustas mygtukas "sign the open letter" pažymėjus varnele kad yra daktaras.
HardAxe 2020-10-08 10:16
gaila niekas nepadaro daktarų balsavimo su taip/ne. Bet bendrai paėmus gydytojai vidutiniškai saugosi labiau, nei likę gyventojai. Man regis labiausiai agituoja nesisaugoti tie, kuriem stoja fabrikai ir kuriem reik išlaikyt padavėjas, kad jų klientus šertų. Ir dar tie, kuriem pastarieji smegenis praplovė. p.s. Švedijoj ši savaitė penkta iš eilės, kai kyla koronos kiekiai. Užvakar buvo naujų atvejų rekordas per visą koronos laikotarpį. Ligoninės ir intenstvi terapija tam kartui nėra užkrauta.
BishopaZ 2020-10-08 10:54
Jeigu tokiu pačiu principu skelbtų užsikrėtimų gripu skaičių viskas atrodytų daug baisiau, be to žinau nemažai atvejų, kai žmonės mirė nuo gripo netgi būdami jaunesni negu 40 metų. Tada nereik su ta korona susireikšminti. Kai ekonomika sugrius bus daug daugiau mirčių užtenka pasidomėti kas dėjosi didžiosios depresijos metu - savižudybių bumas, plėšimų, žmogžudyščių ir t.t. Taip jau būna, kai žmonės lieka be pragyvenimo šaltinio ir gyvenamos vietos.
Manobataibuvo2 2020-10-08 11:11
Jei kaukes neapsaugo nuo viruso, tai kam tada jos reikalingos? Kodel jos PRIVALOMOS? Gal tada tegu buna REKOMENDUOJAMOS? Apskritai, kyla tu oficialiu "mokslininku" patikimumo klausimas, nes didele ju dalis finansuojama tu paciu farmacininku, arba priklausomi darbo santykiais nuo ligoniniu vadovu, kurie priklausomi svo ruoztu ir t.t. Taip pat dar vienas pacio to viruso pavojingumo lygio klausimas. Kol kas, remiantis net oficialiai pateikta , nors jau ir kartais padidinta (iskraipyta) informacija, sitas visusas nei kiek ne pavojingesnis uz kitus kvepavimo taku virusus. Is cia kyla priemoniu pries ta virusa adekvatumo klausimas, nes vis daugiau nuomoniu ir irodymu, kad nuo panaudotu priemoniu zalos kelis kartus daugiau, nei nuo paties viruso. Ir paskutinis klausimas: kodel kazkas valdzioje galvoja, kad jie turi teise zmones versti nuo kazko saugotis, jei jie patys nenori? Ir dar sugalvoje tokia bjauria schema, spaudzia mus musu paciu rankomis (praplautasmegeniais matricos zombiais, priklausomais zmonemis, kaip valstybes tarnybos tarnautojai, privataus verslo savininkai grasinant baudomis, policija ir teisine sistema). Su sitais smarkiai didinamais niekieno nematytu susirgusiuju skaiciais aiskiai daromas spaudimas tolesniam zingsniui - skiepams. Tai kitas, dar didesnis zingsnis i gestapine sistema. Toliau tik socialinio reitingo sistema kaip isbandoma dabar Kinijoje, kur kazkokie DI algoritmai pradeda skirstyti piliecius i tinkamus ir netinkamus. Tendencija, kur link judame labai aiski. Ir tai ne eksperimentai - tai JAU vyksta. Nemato tik tas, kas nenori. Kodel nenori - ne mano reikalas, man neidomu. Tiesiog suprantu, kad geriausi vergai tai tie, kurie net nesupranta, kad jie vergai...
Manobataibuvo2 2020-10-08 11:16
Kodel tu galvoji, kad kazkas kitas apgaudineja? Paprastai apie kitus taip galvoja tie, kurie patys yra tokie - apgavikai. Siaip jau organizuojasi ne tik gydytojai, bet ir teisinikai visam pasaulyje. Atlieka nepriklausomus tyrimus, renka irodymus ir bus globalus ieskinys pries sitos marketingines infodemijos organizatorius.
Manobataibuvo2 2020-10-08 11:21
Jau parasiau apie "moksla" ir PSO. Nematau reikalo kartoti. Aklai tiketu Youtube , fb ir kt. irgi kvaila -reikia atsirinkti informacija. Kaip sake nors ir isgalvotas Serlokas Holmsas: jei atmeti visus klaidingus faktus - lieka tikri faktai, kad ir kokie neitikimi jie atrodytu. (ar kazkaip panasiai, bet mintis tokia).
Manobataibuvo2 2020-10-08 11:27
Kodel tu galvoji, kad zinai, ko as bijau ar nebijau, ir ar apskritai bijau? Viena is akivaizdziu faktu ignoravimo priezasciu - baime. Suprantu, kad daug kam baisu suvokti, kad musu realybe ne tokia, kaip mums kale dar nuo mokyklos. Del to ir atmeti visa nauja informacija apskritai, pasijungi sarkazma ir ironija. ... Nes daugiau nieko neturi...
sub 2020-10-08 11:58
For the most stupid.... aš galiu paprastai paaiškint, kodėl kaukės privalomos o ne rekomenduojamos. Nes ant rekomendacijų kai kuriems yra nusišikt. Tai kai žmonėms nusišikt ant specialsitų rekomendacijų, tai tada visiems priverstinai liepia, nes supranta kad dalis tautos yra idiotai iš principo ir juos reikia verst. Rimtai, pradėsiu visiems Covid-19 pesimistams linkėt iš tikro susirgt corona, kad suprastų kokie jie kvaili ir naivūs buvo. Ką Trump, buvo toks pesimistas kaip tu, tik booom.... korona serga pasirodo abu su žmona, ką į tai atsakysi? Sakai didinamas susirgusių skaičiumi, bet kai tik sienas atvėrė ir prasidėjo bumas, kol viskas buvo uždaryta - kaip ir buvo suvaldę pandemiją. Sutapimas?
OpenIDUser 2020-10-08 12:04
Klausyk, bato aule, kas tu toks, kad tavo nuomonė būtų bent ko verta? Kurios srities mokslų daktaras esi? Ne daktaras? Ai tiesa, pagal tave gi "mokyklos užzombina". Gal padaryk visuomenei paslaugą ir pabaik savo egzistavimą, nes aš NENORIU, kad mano pinigais būtų šeriami tokie imbicilai kaip TU. Ir iš kur jūs tokie "mąstantys" randatės apskritai?
BishopaZ 2020-10-08 12:13
Na nereikia būt naiviam, jog jei padarysi privaloma, tai visi nešios taip kaip priklauso. Tie kurie buvo ir bus prieš kaukes ir nešios (protesto vardan) pvz tą pačia vienkartinę kaukę visus metus ir tu jo nenubausi, nesutikrinsi, nesužiūrėsi. O toks kaukės nešiojimas aplinkiniams sukelia didesnę grėsmę neigu jos nenešiojimas.
SILORAKAS 2020-10-08 12:21
"O toks kaukės nešiojimas aplinkiniams sukelia didesnę grėsmę neigu jos nenešiojimas." Kuom grindi šį teiginį?
BishopaZ 2020-10-08 12:48
Source CNN.COM "Masks may actually increase your coronavirus risk if worn improperly, surgeon general warns"
Manobataibuvo2 2020-10-08 12:56
Matosi ko ismokai savo "universitetuose" - antikulturos. O tavo norai ir nenorai - man devynioliktoj vietoj. Butum toks ismincius, kaip isivaizuoji - reaguotum adekvaciau. Kol kas - isterijos maisas...