Profesorius apie „šeštąją“ vakcinos nuo koronaviruso dozę: tai mums gali būti net labai nenaudinga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-01-11 13:16
Atskiedimo? Jei galima skirsti gal galima tą 2.25 praskiesti iki kokių 6ml, tada praktiškai neliks nepanaudotos vakcinos?
AAA000 2021-01-11 13:44
siaip per daug nusiskiedus - tiketina visos 6 dozes pasidarys neveiksmingos bus nepakankamas imuninis atsakas. per silpnas. turek minty reikalinga dar ir antra doze. kitaip be pakartotinio imuninio atsako sudirginimo veiksmingumo procentas mazas. as manau pvz kokiam stambesniam zmogui va ir nesuveiks tada normaliai... ten greiciausiai i tai "tipine" doze skaiciuota. geriausia normaliai suvaryt 5 dozes su sietiek pertekliaus, pagal metodika. o ne kazkoki procentini suda malt. ten tas profesorius teisingai pasnekejo manau. cia medikai-technikai bereikalingom rizikom uzsiimineja... siaip ir gamintojas glusas - sukure sita problema pats. doze turi but vienetine. dabar iskart manipuliuoja kas tik gali...
HardAxe 2021-01-11 14:23
koks skirtumas ar suleidi 1ml originalaus tirpalo ar 2ml skiesto 1:1? O tai kaip pvz vaistai lašelinėj skiedžiami? Esmė tik tokia, kad tada tame 0.1ml kuris lieka bus mažiau realios medžiagos.
Evil Goku 2021-01-11 16:28
Svarbu ne kiekis, o greitis. Rudenį jau turėtumėm turėti kelis vakcinos tekėjus (O vakcinos esam užsirezervavę daugiau nei reikia). O dabar svarbu kuo greičiau paskiepyti medikus ir rizikos grupėje esančius. Taip netik apsaugosim žmonių gyvybes, bet ir sutaupysim gydymo išlaidų, bei greičiu galėsim grįžti į "normalų" gyvenimą.
AAA000 2021-01-11 17:49
cia tau ne spiritas, kur skiedziasi neribotai. ten gi ne molekulinio lygio tirpalas. veiklioji medziaga - sudetingas junginys. jei nuskiesi, gal i frakcijas kokias skils, susisluoksniuos, prilips kapiliariskai prie sieneliu, neisiurbsi tiesiog reikiamo kiekio ir pan... va tokie pakrumiu savamoksliai felceriai - "skiedejai" ir pridaro paskui problemu lygioj vietoj...
immortallt 2021-01-11 17:58
Evil Goku, įmonės nenori prisiimti rizikos, skiepijantys irgi. Kiekviena ampule bent jau turėtų būti renkami duomenys kas paskiepijami su kiekviena doze, ir jei kažkas negaus pakankamai dozių, po to padarys tyrimą, kad efektyvumas mažesnis bei paaiškės, kad 6-ta doze skiepyti neįgijo imuniteto, tada atsakingas bus tas, kuris tai leido. Jei įmonė rekomenduos taip - tada jie bus kalti, jei 6-tai neužteks ir kalti jei susirgs daugiau nei tyrimai rodė. Skiepytojai bus kalti, jei nepakankamas dozes gaus ir neįgis imuniteto. Iš dalies biurokratija, iš dalies medicininės problemos.
AAA000 2021-01-11 18:05
kokios dar rizikos? ja nusime jau pries isankstinius uzsakymus kai sutartis pasirase. pofig jiem ta rizika. gamint nespeja ir tiek. o glusai spaudima politikeliams daro ir patys politikeliai sou daro. ypac konservuoti. cia isvis gali but net kartelinis susitarimas. ligos bendras mirtingumas maziau 3%. as aplamai pandemijos statusa atimciau kai nesiekia 5%. cia buhalterine pandemija, o ne medicinine. issipute atsilikusios medicinos reitingus - kad ji kazka sugeba atseit - makaronu prisikabino ir sau ir populiacijai o daba sugriuvo sitie reitingai... va ir viskas kas nutiko. elementarus virusas atstate naturalu bezdzioniu ilgaamziskumo balansa... as nematau net tikslo gelbet tokia atsilikusia medicinos sistema - kuriai aiskiai reikia esminiu pokyciu ir jos veiklos ivertinimo. nebesugeba jau net kalibruotai susvirkst dozes be kazkokio ES palaiminimo, ar ko ten konservams daba uzsireike, kad jie pasiteisintu savo buvima prie lovio ir AISKIAI DEMONSTRUOJAMA nesugebejima vadovaut saliai...
Evil Goku 2021-01-11 18:40
Tai gal tada išvis neskiepyjam? Skiepai viena efektyviausių priemonių, kaip ir visisškas karantinas. Nėra loginių paaiškinimų kodėl ta šešta dozė (jei ji būtu identiška kitom penkiom) turėtu būti mažiau efektyvi ar žalinga. Dabar išaiškino taip, kaip ir šiaip buvo aišku. Jei užtenka 6 dozei iš vieno buteliuko, tai galima skiepyti. Didžiosios valstybės iš karto taip ir rekomendavo. Jei vakcina bus bloga (neefektyvi ar su dideliais šalutiniais poveikeis) mažai guos, kad skiepyjom iš bonkutės 5, o ne 6. Čia groja, ne kad daugiau gaustumėm vakcinos, bet kad greičiau paskiepytumėm. Iš 40 000 pirmųju vakcinos dozių butu buve galima paskiepyti papildomai 8000 didelėje užsikrėėimo rizikoje esančių žmonių. Kurie užsikrėte (pvz skubios pagalbos medikai) gali užkrėsti rizikos grupėse esančius žmones. Galbūt dėl šios priežasties mirs realūs žmonės. Kad iš flakonėlio galima paskiepyti (ką jau pripažino ne tik JAV bet ir ES vaistų komisija) buvo aišku gruodžio pradžioje. Tai kaip ir buvo laiko pasiruošti. Ypač žinant kad Lietuvoje buvo/yra viena blogiausių covid padiečių Europoje. Pasikartosiu gruodžio pradžioje JAV leido skiepyti 6 žmones iš vieno flakonėlio.
vardasas 2021-01-11 20:06
lietuvos politikai ivedant karantina ir ivairius ribojimus bei baudu skyrimo sistemas labai jau ziuri i issivysciusias salis ypac skiriant belekokio dydzio baudas ( taip kalbedami jie tiesiogiai sako kad lietuva na neissivysciusi, atsilikeliu salis ) taciau kai tospacios issivysciusios salys sunaudoja ir sesta doze kadkuo greiciau suvaldytu krize kazkodel lietuva pasidaro labai issivysciusia salimi kuri pradeda del kazkokio dulkio isitikinimu buti labai neracionali ir neatsakinga del zmoniu givybiu kurias galetu isgelbeti ima blin ir nebenaudoja sestos dozes ( itariu jau angliskai skaityti ismoko instrukcijas po butkeviciaus buvimo politikoje, o gal tiesiog priverte nauseda juos ismokti ko nepadare grybauskaite ). panasu kad prie lovio vis dar gimines, draugai ir kaimynai tebesedi.
HardAxe 2021-01-12 00:21
Lietuviai labai teisingai padarė. Uždėjo tokias baudas, kad niekam nesinorėtų pažeidinėti karantino taisyklių. Toks šalies mentalitetas, gi visi dėtų skersą dėl galimybės gauti 15€ baudą. Policija nespėtų pildyti protokolų. Jeigu būtų mėnesiui atėmę teisę vairuoti iš visų bandančių prasmukti pro uždangas būtų ir šitų sumažėję. Kodėl turim tokį griežtą karantiną? Realiai dvi priežastys: * žalstiečiai pralaimėjo rinkimus, tai dėjo skersą * žmonės anei kiek nesisaugojo, nes jiem nebuvo uždrausta ir negrąsino baudomis.
vardasas 2021-01-12 07:30
kalbant bendrai jie ziuri i issivysciusias salis kaip i pavyzdi, o va siuo atveju del racionalumo kazkas jiems susisuko ir nebeziuri i tuos pavyzdzius.
Simplicity 2021-01-12 11:13
nusipirkti, bet ir visokių ūkinių prekių. Tuo tarpu visi kiti po raktu - prekyba tik internetu. 4. Apribojo atskirų namų ūkių susibūrimus (ne daugiau kaip 2), bet vaikų darželiai ir mokyklos dirba - dalinkitės Covid'u į sveikatą. 5. Riboja judėjimą tarp savivaldybių, tačiau niekas nekontroliuoja eilių prie įėjimų į didžiąsias Maximas (Norfas, IKI ir t.t.). Pats savo akimis mačiau kaip visi su vežimėliais į tuntą susigrūdę prie įėjimo į Maximą. Ne kartą ir ne du buvau patekęs į situaciją, kai nuėjęs į maisto prekių parduotuvę radau tuščias dezinfekcinio skysčio talpas, nors "kontroliuojančios institucijos skirs padidintą dėmesį prekybos centrams". 6. Kelių patruliui turi įrodinėti, kad važiuoji pasirūpinti artimaisiais, bet niekas nedraudžia pervažiuoti pusę Lietuvos viešuoju transportu, kai grįžti į Lietuvą keltu ar lėktuvu iš užsienio. Lygiai taip pat niekas nedraudžia važiuoti iš Vilniaus (ar kito miesto) į pajūrį, jei esi pakankamai turtingas, kad ten turėtum nuosavo nekilnojamojo turto. 7. Dusina visus aukščiau paminėtais skylėtais suvaržymais, tačiau skiepijimo plano po šiai dienai neturi, o globos namuose, sveikatos priežiūros įstaigose ir toliau serga personalas, miršta senukai. Realiai, tai man yra pikta, kad dėl viešojo sektoriaus nekompetencijos ir neveiksnumo aš negaliu normaliai gyventi. Matydamas kaip chaotiškai viskas vyksta, koks yra nesusikalbėjimas, bijau jog šitas griežtas karantinas dar tęsis mažiausiai iki Šv. Velykų. Šviesa tunelio gale irgi negreit nusimato, nes vakcinos sulauksiu turbūt tik ketvirtam šių metų ketvirtyje. p.s. Šeštos dozės problema... Negi taip sudėtinga kokiam nors NVSC ar net tai pačiai Sveikatos ministerijai paimti atitinkamą kiekį fiziologinio tirpalo, surinkti visus sveikatos priežiūros sektoriui tiekiamus vakcinavimui naudojamus švirkštus su adatomis ir atlikti testą? Tada išanalizuoji gautus duomenis ir matai kiek realu tas šešias dozes iš to buteliuko ištraukti, kokiais švirkštais ir adatomis tai įmanoma padaryti. Visa ta informacija atgula į rekomendacijas, tvarkas ar įsakymą ir persiunčiama visoms pavaldžioms įstaigoms. Tik čia jau dirbti reiktų... .RANT OVER.
kestutisz 2021-01-12 11:51
Tai, kad net to rnereikia - čia net užtenka "buhalterio" paklausti kokių ir kiek švirkštų turime, sulyginti su gamintojo pateiktu sąrašu ir tiek. Gi visitek viskas kas perkama yra perkama centralizuotai, o skiepyti "generiniais švirkštais" (tiesiogiai sutarus su kokiu kinų fabrikėliu) niekas neleis (tikiuosi). Aišku, apklausinėjant/testuojant darbo imitacija rimčiau atrodo, bet kam to reikia.
Simplicity 2021-01-12 12:32
Labai abejoju, kad Lietuvoje kas nors yra perkama centralizuotai, nes taip "neapsimoka". Dar labiau abejoju, kad yra centralizuota duomenų bazė, kurioje galima rasti visą aktualią informaciją. Pačiam tenka po n kartų kasmet kraujo tyrimams duoti, tai tikrai skiriasi ir patys švirkštai, ir adatų storiai, ne tik skirtingose įstaigose, bet net ir toje pačioje įstaigoje skirtingu laikotarpiu. (Kraujo tyrimai ir paėmimo vieta tie patys.) Čia galėtų medikai plačiau pakomentuoti, bet greičiausiai yra nelabai griežti kriterijai "nuo-iki", kuriuos atitinkančius švirkštus ir galima pasiūlyti per organizuojamus viešuosius pirkimus. Šimtu procentų, idėją paskiepyti šešis iš buteliuko skirto penkiems, pasiūlė kokie nors pragmatikai rezidentai su fantazija - nepatingėjo su adatomis pasižaisti.
Webbus 2021-01-12 13:13
Aš irgi turiu nemažai pastabų kaip viskas buvo daroma ir organizuojama, bet dalis tavo pasipiktinimo punktų gan logiškai paaiškinami Papildymas: apart koronos, esu dar pasipiktinęs t.lt forumo mobilia versija. Šis postas parašytas iš PC, bet mobilioj versijoj rodo tik pirmą sakinį. Išima ir citatas, ir linkus, ir embeded YT video po kitų straipsnių komentarais. Ir jau taip ilgą laiką, ir nieks nedaroma. Grrr!
Simplicity 2021-01-12 14:20
Webbus, primesk kiek mažų verslų tiesiog miršta, nes iš tų 260 eurų pašalpos tiesiog neįmanoma išgyventi. Nesakau, kad visiems reikia čia ir dabar duoti po 1000€, kad gyventų ir mokėtų paskolas taip, kaip buvo įpratę. Sakau, kad reiktų leisti verslui dirbti įvedant apribojimus, atsižvelgiant į per 2020 m. surinktą informaciją apie Covid plitimą, rizikas ir t.t. (Yra tam NVSC ir į jį panašūs). Garantuotai turėsim emigracijos bangą, nes iš kažko reikia paskolas mokėti ir vaikus į mokyklą leisti. (Šiaip, nedarbas šiai dienai jau ir taip 16% perkopęs, bet niekas apie tai kažkodėl nekalba. Tylu ir ramu - "not great, not terrible". tikrai nekompensuoja papildomais flakonais ir dozėmis.
Evil Goku 2021-01-12 16:49
kestutisz 2021-01-12 19:07
Gal geriau būtų nurodęs... Kaip ir atsiųsti prievaizdus, kad net iš akių neišleistų pačių vakcinų. Asmeninis dienos topas - dar ir vykstantys "žemiausios kainos" konkursai - https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/ ... tam-neturi - gal galima buvo tiesiog duoti Woldui/Boltui/parduotuvių tiekėjams išvežioti? Šaltkrepšius/šaldytuvus jau turi, žmonių net daugiau....