Ar reikia gerti į sveikatą? Kodėl alkoholio nevartojantys žmonės dažnai gyvena trumpiau?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-11-10 17:55
Tu rimtai? Jis gėrė, kai buvo jaunas ir 223cm ir turėjo išskirtinę antropometriją. Thachenka buvo pagal ūgį jam artimiausias bet ne toks atletiškas. Sabui tiesiog nebuvo panašaus Sabo. Nemanau, kad jis jau gere NBA arba kai CCCP kovojo traptautinese varzybose, Olimpiadose. Galejo gert, kai pries Statyba lose, bet ir tai manau daugiau isimtis. Plius jis gerai mokejo zaisti komandini zaidima, atiduot gera pasa, kas reta centrams - del to irgi buvo vertinamas. Mokejo nugara zaist, kabliu mesti. Techniskas buvo. Jam buvo galima maziau performint kūnu del talento. Bet suoli gera turejo, kol jaunas buvo. Va koki Chomichiu galima imti arba Kurtinaiti. Kurtinaitis galejo gerti, nes buvo tritaskininkas, o Chmocius jau ejo ant atletiskumo, nemanau kad jis vartojo taip, kaip koks Sabas geljo vartot. Plius tada buvo visai kiti atletiskumo lygiai. Daugiau galva zaide. Imk geriau is dabartiniu, seniau sportas ne toks atletiskas buvo. Nebent lengvoji atletika.
immortallt 2021-11-10 20:40
Benediktas, tuo metu visa komanda gerdavo ir eidavo žaisti pachmielingi. Ir varžovai tokie patys buvo. Na bent jau daugmaž iki 1992 metų, po to jau nežinau kaip buvo. Pažįstamas nuo tada nebegerdavo su jais. Galva daugiau žaidė? Derinių ir perdavimų bei pan. skaičius išaugo stipriai. Iš viso kai pasižiūri kaip krepšinis atrodė prieš kažkur 50 metų, prieš 30 metų ir dabar, tai skirtingi žaidimai tapo. Bet net ne apie tai kalba, matau vis dar nepavyko suprasti, kad A. profesionalūs sportininkai sveikatos nesiekia. B. tai ką daro profesionalūs sportininkai nėra rodiklis, tai sveika ar ne, kitu atveju sveika mušti savo riebalų kiekį iki 5% (medikai įrodę, kad ne), sveika vartoti steroidus, sveika ekstremali dehidratacija, sveika organizmą varyti iki išsekimo ir t.t. Taip pat kadangi medikai išmano daugiausia apie žmogaus sveikatą, o daug medikų rūko, tai rūkymas sveika.
Benediktas 2021-11-10 21:02
Na jei sportininkai sveikatos nesiekia, tai galėtų mažai miegot, nesilaikyt ritmo, kasdien po alaus išgert, valgyt picas, gert colą ir laimėt medalius. Juk gali sportuot be kažkokių negerų medžiagų. Vienitelis blogumas sporte, kad apkrovos yra per didelės sanariams, sirdziai, apkritai visiems organams, todėl jie ir bando organizmui suteikti geriausias salygas atsistatyti, kad nesuvaryt organizmo, netgi valgo subalansuota maistą. Ir alkoholis nepapuola i saraso regeneracijos pagerinimui. Toks sportininkas, kaip Lebronas, jam 36m, tai manau būtent taip ir gyvena - suteikdamas geriausias sąlygas kūnui atsisatatyti po varžybų ir treniruočių. Čia tik jauni gali durniuot, nes jaunas organizmas pats iš savęs dar labai atsistatantis. Sporte, kam virš 30, jau tauri laikytis teisingo ritmo, maisto ir t.t.
Niemand 2021-11-10 22:53
Sportininkai aukoja savo sveikatą norėdami išspausti iš fiziologijos maksimumą. Beveik viskas, ką jie daro, yra savęs žalojimas.
Benediktas 2021-11-11 05:46
Na tai norėdamas išspausti iš fiziologijos maksimumą, sudarai geriausias sąlygas kūnui ar nesirūpini juo? Atmetam visokių hormonų vartojimą - ir sportininkai yra labiausiai prižiūrintys sąvo kūną, kai yra laikas iki treniruočių. Patys treniruočių, varžybų krūviai tik daro žalą - bet tai yra kitas dalykas, nes tai jau kūno galimybių tikrinimas.
Šaras 2021-11-11 08:02
Aš matau, kad tu an tiek įsitikinęs, kad kuri savo istoriją.
Benediktas 2021-11-11 08:51
Na ir kur čia kertasi chronologija? Kada gėrė ir kada laimėjo medalius? Jis tikrai nevartojo alck, kai "competed in the US National Championships (long course) in San Antonio as his target meet of the summer."
Šaras 2021-11-11 09:11
2014-08-22 - 2014 Pan Pacific Championships, 3 aukso medaliai. 2014-09 - DUI, išmestas iš 2015 pasaulio čempo. 2015 - US čempas, 3 aukso medaliai.
kukulis4 2021-11-11 09:55
Is kur tu zinai? Ir aplamai, kodel tai turetu buti svarbu? Svarbu yra trys dalykai - kad jis yra vienas is top sportininku, kad alkoholi savo karjeros piko metu jis vartojo, ir kad pirmi du nepadaro alkoholio nei vaistu, nei nuodu. Bet aisku, tu vel pabersi kruva isvedziojimu tema 'man atrodo, as manau, as tikiu'.
Benediktas 2021-11-11 10:08
Įrodyk, kad vartojo alkoholį savo karjeros piko metu. Kaip tu supranti vartojima ir rezultatus. Jei pernai gere, o siemet negeria ir sportuoja, tai pagal tave sportuoja gerdamas? Yra laiko skirtumas, ar ne?
kukulis4 2021-11-11 10:24
O tai kiek laiko turi praeit nuo paskutines cierkos, kad jau skaitytusi, jog negeria? Diena, dvi, menesis? Gal ir 15min uztenka? Benediktai, as tikrai nuosirdziai noriu tave gerbt sitoj diskusijoj, bet tiesiog jau nebesigauna. As net nenoriu lyst ir ziuret kas kiek kada ir ko isgere. Mano pozicija yra ta, kad bendrai paemus, yra sportininku kurie geria. Ir tai nereiskia, kad alkoholis sveika, ar kad alkoholis nesveika. Nes sporininkai, kaip ir visi kiti, geria, nes nori, o ne del to kad sveika ar nesveika. Lygiai taip pat su daktarais kurie ruko. Ruko - nes nori. Faktas, kad daktarai ruko, nereiskia, kad rukymas - sveika. Taipogi nereiskia, kad rukymas nesveika. Atsakyk, prasau, vienu zodziu (taip arba ne) - ar tu supranti mano minti? Aciu.
Benediktas 2021-11-11 10:26
Pagal tavo pasisakymą, atrodo, kad tu skaitai, jeigu nori, tai sveika/gerai. Ar gali pagal tave būti kažkas, ko nori, bet nesveika/negerai? Manau pora mėnesių abstinencijos ir kibimas i treniruotes nevartojant alkoholio, su geru maistu, miego rezimu - jau yra visai kitas gyvenimo budas, sveikas gyvenimo budas kūnui.
kukulis4 2021-11-11 10:52
Ne. Mano asmeninis isitikinimas yra toks, kad alkoholis, bet kokiu atveju nera sveika. Sitas mano isitikinimas yra paremtas eile moksliniu tyrimu, su kuriais as esu susipazines, ir kuriu dauguma teigia, kad nepaisant tam tikru isimciu, kuomet alkoholis gali buti naudingas organzimui, ilgalaikeje perspektyvoje alkoholio zala visada nusveria ta ribota nauda. Cia yra mano nuomone grysta tomis ziniomis, kurias as turiu. O dabar dar viena (turbut jau koki 10ta) karta pasikartosiu, kad tai jog sportininkai vartoja ar nevartoja alkoholi - nera argumentas nei uz alkoholi, nei pries, nes sportininkas vartoja alkoholi, nes taip nori (netgi zinodamas, kad tai zalinga), arba nevartoja - nes taip nori. Nera tokio dalyko, kad jeigu labai nori, tai sveika. Ir vistiek, i mano klausima, taip kaip taves prasiau, atsakyt nsugebejai. Geda tau
Benediktas 2021-11-11 11:17
Tu kalbi apie sportininkus, kurie ir vartoja alkoholi ir yra vidutiniški arba žemame lygyje sportuoja. Sumaišai juos su gerų sportininkų gyvenimo būdu ir sakai: Va neina pasitikėt tokiais duomenimis, nes man ir vidutiški sportininkai ir geri yra lygūs Tai imk sportininkus, kurie ir negeria ir gerus rezultatus rodo. Arba įvardink sportinkus, kurie gerus rezukltatus rodo ir vartoja alkoholį - mano manymu, tokių nėra. Ir kurių yra daugiau? Kalbi, kads pats supranti, apie alkoholio žalą, bet nesuvedi galų, kad sportinikų kūnas yra darbo įrankis ir tie portininkai, kurie turi galvą bei medicinines žinias apie alkoholio žalą, nevartoja alkoholio. Dauguma priversti nevartoti, nors gal ir nori, kad galėtų tobulėti fizinio krūvio toleravime, būtų progresas. Paimk sportinkus, kurie, kad ir Vilniaus Maratone, užima pirmasias 10 vietų, nemanau, kad rasi vartojančius alkoholį. Taip, gali paragaut per šventes simboliškai, bet tai ir viskas. Dėl ko nevartoja alkoholio? - Kad organizmas veiktų maksimaliai gerai. Nueik į sporto salę ir paklausk trenerio. Sakyk noriu ir greitai raumenis užsiaugint bet ir noriu kasdien alaus arba vyno gert gert. Tau pasakys, kad tai nesuderinami dalykai. Arba sakys, kad gali abu dalykus daryt, bet nesitikek geru rezultatu. Taip ir su sportinkais kurie vartoja, pagal kuriuos daraisi isvadas.
kukulis4 2021-11-11 15:48
As kalbu apie sportininkus, kaip apie zmones, kurie sportu uzsiima profesionaliai, ir alkoholio vartojimo klausimo kontekste, geri jie sportininkai, ar vidutiniokai, nera svarbu. Jeigu kadanors studijavai logika, tai turetu buti pazistama: Grupe - 'Zmones', sub-grupe 'sportininkai'. Gaunasi tiek formaliai tiek materialiai teisinga isvada, kad kaikurie zmones yra sportininkai. Ir kadangi kaikurie zmones alkoholi vartoja (tikiuosi sitam nepapriestarausi), tai persasi formaliai tesinga (bet ne butinai materialiai) isvada, kad kaikurie sportininkai alkoholi irgi vartoja. Taciau materialini teisinguma galima pagrysti faktais, kuriuos mes zinom - kaikurie zinomi sportininkai, tiek top, tiek vidutiniokai alkoholi vartojo/vartoja, ir cia nera svarbu kada ir kokiomis aplinkybemis. Svarbu tik pats faktas. Svarbus klausimas - kodel vartojo, bet i ji tikslaus atsakymo mes nezinom. Galim tik pasakyti, kad zmogus (sportininkas) taip norejo, kas formaliai yra teisinga, nes mes neturim duomenu, kad kuris nors butu girdomas per prievarta. Noras, savo ruoztu niekaip nekoreliuoja su teigiamu ar neigiamu alkoholio poveikiu, ir butent del to yra visiskai neteisinga daryti kazkokias isvadas apie teigiama ar neigiama alkoholio poveiki, vien tik del to, kad viena is sub-grupiu ji vartoja arba ne. Ir dar karta - as sutinku, kad alkoholis yra zalingas, to man nereikia irodinet. As noriu irodyt, kad isvada 'Alkoholis yra zalingas nes sportininkai negeria' yra lygiai tiek pat durna, kiek ir isvada, kad 'alkoholis yra naudinga, nes sportininkai geria'. As apeliuoju i tavo logika per kuria tu prieini prie teisingos isvados, o ne i pacia isvada. Ps. Bendram isprusimui: http://www.kc.gf.vu.lt/Paskaitos/MK/1-Logika.htm
Benediktas 2021-11-11 17:06
Ką ir sakiau, tu suplaki visus į vieną. Žmonės = aukšto lygio sportininkai = žemo lygio sportinikai Kad žmonės, tai ir taip aišku. O jei nori surasti kažkokia koreliaciją tarp pasiekimų ir alkoholio vartojimo, tai turi dar skaidyti smulkiau ir nesudėti į vieną. Tai nėra nusižengimas humaniškumui, nes mes nagrinėjame profesiją, o ne kokie jie žmonės apskritai, geri ar blogi, kad alkoholį vartoja, ar nevartoja. Daviau pvz su TOP 10 maratoninikų. Aš nedariau apklausos, bet esu įsitikinęs, kad tie top 10 alkoholio nevartoja, nes tai yra gan aukštas lygis. Iš tavęs eina suprasti, kad iš TOP 10, galėtų būti 5 vartojantys ir 5 ne arba 9 vartojantys, 1 nevartojantis, arba 9 nevartojantys, 1 vartojantys - žodžiu, tu supranti, kad alkoholis blogai, bet manai, kad sportui nekenkia. Ir kad tik tokia mintis neateitų, kad ir sportui kenkia, tai pabandyti apie negalvoti Nes kitu atveju, tai kenkia visiems.
kukulis4 2021-11-11 17:53
Ne blet. As nemanau, kad sportui nekenkia. As manau kad tu esi, svelniai tariant, 'special', nes per 20 mano postu nesupranti, kad as kritikuoju tavo logika, o ne isvada. Su isvada, nepaisant durnos logikos, yra teisinga, ir as su ja sutinku.
Benediktas 2021-11-11 17:56
Su kokia tu mano logika nesutinki? Tu nesutinki kad TOP10 Vilnius Maraton sportininkų didzioji dauguma bus nevartojantys alkoholio? Na kokie 9 iš 10? Nesutinki, kad reikia sveiko kūno, kad tokį rezultatą pasiekti? Stiprios širdies, gerų plaučių, inkstų, smegenų, elastiškų raumenų? Manai jie tą patį pasiektų, jei kas antrą diena po vieną alaus išgertų? Aš kai kalbu apie sportininkus, tai kalbu apie sportininkus, kurie siekia rezultato, o ne apie sportininkus, kurių profesija - sportininkas ir jie per daug nesistengia.
kukulis4 2021-11-11 18:43
Atiskrollink mano pirma posta ir skaityk nuo ten.
Benediktas 2021-11-11 19:22
Aš parašiau, kad geriems sportininkams svarbu negerti alkoholio ir aukšto lygio sportininkai negeria. Tu suradai išimtį iš taisyklės, žmogų su išskirtiniais duomenimis, kad nuneigti mano pasakymą. Paskui parašei, kad yra skirtingo pajėgumo lygos, Sabui pachmielnui NBA būtų sunku - sutinku. Kad yra abstinentų, kurie anksčiau gėrė - sutinku. Nesuprantu, kur čia prieštaravimai? Pats parašei, kad geriančiam Sabui būtų sunkiau konkuruot NBA. Ką aš ir sakau: elitiniai sportininkai iš savo raciono išbraukia alkoholį, ne dėl to, kad jo megėgsta.