Proto aštrumą galite pagerinti vos per 10 minučių - tai gali daryti kiekvienas  (4)

Visi norėtų paskatinti savo smegenis dirbti efektyviai. Bet kaip tai padaryti? Pasirodo, tam pakanka 10 minučių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Cukubos universiteto (Japonija) mokslininkai publikavo naują tyrimą, kuris rodo, kad vos 10 bėgimo minučių gali pagerinti smegenų informacijos apdorojimo galimybes. Bėgiojimas paskatino kraujotaką kaktinėje smegenų žievės srityje, atsakingoje už nuotaiką ir sprendimų priėmimą.

Bėgimas yra puikus mankštos būdas, kuriam nereikia specialaus pasiruošimo (bent jau šiltuoju metų laiku), įrankių ar daug laiko. Tyrimo metu 26 dalyviai buvo tiriami po poilsio ir bėgimo periodų, kad būtų nustatytas optimalus bėgiojimo laikas. Po mankštos dalyviai greičiau reagavo į testo užduotis, buvo aštresni ir budresni. Be to, mokslininkai pastebėjo, kad bėgiojimas suaktyvina kraujotaką kaktinėje smegenų žievėje, kurios funkcijos yra unikalios žmonėms ir kitur gamtoje nėra pastebimos.

Mokslininkai nustatė, kad teigiamam poveikiui pasiekti pakanka vos 10 minučių bėgiojimo. Žinoma, realybėje prie to reikėtų pridėti pasiruošimą, dušą ir kitas smulkmenas. Bet tiek laiko savo dienoje suras kiekvienas. Bėgimas turi ir daugiau privalumų - tai yra širdžiai naudinga mankšta, kuri, kaip rodo vienas tyrimas, ilgina gyvenimo trukmę. Kita vertus, tikriausiai bėgimą būtų galima pakeisti ir kitu lengvos mankštos metodu.

 

Trumpi fizinio aktyvumo periodai gerina koncentraciją, širdies darbą ir metabolizmą. Taigi, jei norite dirbti geriau, sportuokite.

(39)
(7)
(32)

Komentarai (4)