Vienas identiškas dvynys tapo veganu, kitas valgė mėsą – štai kas nutiko jų kūnams po 3 mėnesių (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-12-21 17:08
Daugiau tokiu tyrimu.
vanduo4 2021-12-21 23:46
- Gaunasi, kad veganizmas yra sveikesnis organizmui, nes mažiau apkraunamas, BET.... tai galima tik maitininatis reguliariai. - Sutrikus mitybai ar atsiradus aplinkos pokyčiams, veganizmas organizmą nualina ir daro mažiau atspariu.
Talkatif 2021-12-22 08:11
Reiktu apkeist dietas ir pratęsti bandymus.
EEE 2021-12-22 10:53
Veganui eksperimentas pasibaigtų labai rimtais sveikatos sutrikimais... Panašiai buvo ir man kai po kokių 6 mėn. vegetariškos dietos pamėginau vėl valgyti gyvulinės kilmės maistą iš karto labai stipriai apsinuodijau, po to dar gal mėnesį mėginau valgyti mėsos patiekalus, skrandis kaip ir veikė, bet pavalgius mėsos burnoje jausdavosi nemalonus prieskonis kurio nejausdavau anksčiau. Įtariu, jog mano žarnyne išnyko bakterijos kurios padėdavo virškinti mėsą...
UTF16 2021-12-22 11:09
Ai, nu tai jeigu valgai mėsą, sutrikus mitybai viskas gerai būna, tai organizmo jokiu būdu nenualina, sveikas kaip ridikas išeini. Logika pas jus geležinė tiesiog.
Webbus 2021-12-22 11:14
Manau prieš pradedant tyrimą, abu dvyniai turėjo maitintis identiškai 3-6 mėnesius, kad jų mikrobiomos supanašėtų. Ir tik tada keisti mitybą į skirtingas. Nes juk svarbu ne tik proceso eiga ir rezultatas, bet ir kad tyrimo pradžioje būtų lygus startas. Kaip suprantu, tą žarnyno mikrobioma labai priklauso nuo tavo mitybos. Tai puikiai iliustuoja va mūsų kolegos EEE atvejis, kai atsisakius mėsos, prarandami mikrobai, gebantys apdoroti mėsą, dėl ko atsiranda virškinimo problemų. ... ir tada po 3-6 mėn. skirtingos mitybos, palaipsniui apkeisti dvynių mitybą dar sekantiems 3-6 mėn, ir vėl tirti.
EEE 2021-12-22 12:30
...bet kai nevalgai, tada panašiai kaip straipsnyje...
immortallt 2021-12-22 12:38
O tai gal visgi tyrimas rodo, kad žmogus yra visaėdis? Ir dar vienas dalykas, vegeraiška ar visaėdė/mėsiška mityba nenurodo kokybės. Dažnai žmonės mėgsta lyginti savijautą, kai iki tol valgė picas, McD, čipsus ir pan., ir jautėsi prastai, ir sėda ant vegetariškos dietos ir atsisako viso šlamstmaisčio, ir aiškina, kaip dėl vegetariškos mitybos geriau jaučiasi, ne esmė, kad pirmiausia ne mėsos atsisakė, o stipriai perdirbto maisto. Taip pat ir mėsiška dieta nesako, ar tu galvai pagrinde vien tik mėsą, ar ją skrudini riebaluose iki kol traški lieka, ir pan. O gal ten sūdytos ir rūkytos mėsos gaminiai pagrinde eina, tai vėlgi, faktorius pagrindinis bus druska ir dūmai, o ne mėsa. O gal čipsai kokie sudaro 30% kalorijų normos ir t.t.
UTF16 2021-12-22 12:54
O tam reikia... tyrimo?..
VytautasK 2021-12-22 13:51
"atsparumas 2 tipo diabetui" Hmmm... O ką tai reiškia? Žinau, kad yra toks terminas "atsparumas insulinui" bet čia rašo apie atsparumą diabetui... O šiaip tai pas vegetarą akivaizdžiai pilvukas padidėjo
conjurer 2021-12-22 14:08
Beje straipsnyje sumaišytos sąvokos. Veganai nėra tie kurie nevalgo mėsos, veganizmas yra požiūris į elgesį su gyvūnais. Vegetarai nevalgo mėsos, o veganas gali būti kanibalas, nes pagal jų idealogiją negalima kankinti gyvūnų. Beje iš nuotraukų panašu kad nuo vegetarizmo ir barzda nustoja augti.
kukulis4 2021-12-22 14:17
Nu jeigu nueitum i veganu group'sa facebooke, tai suprastum, kad reikia, ir stipriai Seip grupe tikrai rekomenduoju - tokiu bajeriu prisiskaityt galima, kad geriau negu bet kokie anekdotu puslapiai... Ps. toje grupeje yra ir diskusija apie si strapisni. Principe, praktiskai vienbalsiai sutariama - kad cia nesamone, o gal net ir fake news
immortallt 2021-12-22 14:22
Conjurer, nebandyk išburti to ko nėra. Taip, dalis sako, kad vegetarai, nes gyvūnų gaila, dalis aiškina, kad nepatinka mėsos skonis, bet kaulų čiulpų padažiuką srebia kaip sriubą, bet didžioji dalis daro dėl poreikio išsiskirti ir jaustis kažkokios siauros grupės dalimi, ir tada visiems protą knisti.
conjurer 2021-12-22 14:43
Ir dar augina šunį, kuriam duoda netinkamą maistą, ir aiškina kaip visi turi elgtis kaip jie. Taip taip, berods influenceriais jie vadinasi. Nors kiti vadina idiotais. Net sunku išsirinkti kurį i-žodį naudoti.
UTF16 2021-12-22 14:53
Veganams nepatinka kažkokie bereikšmiai pranešimai spaudoje apie tai, kad kažkoks vienas pabandė veganizmą tris mėnesius, puikiai išgyveno be mėsos, kiaušinių ir pieno, netgi nenumirė ir dargi visai puikiai laikosi? Tave užtrolino ir tu patikėjai. Dėtis itin objektyviu irgi nereikėtų. Nes net jeigu čia būtų parašyta „Sensacija: žmogus išbandė veganizmą 3 mėnesius, išsigydė vėžį, žvynėlinę ir AIDS!“, iš tavo pusės eitų bajeriai veganams: „Fake news, be to, pažiūrėkit, pilvukas išsipūtė 0,22 mm, gerųjų bakterijų sumažėjo 0,065%, silpnas juk labai patapo, boba visiškas, mėsa labai labai reikalinga, mes mėsėdžiai“. Nesakyk, kad mėsos (ne)reikalingumą lemia kažkokie keli procentukai į vieną ar į kitą pusę ar kad kažkokie veganai atseit juokingi – gardžiai pasijuokti galima paskaičius ir šitą temą.
immortallt 2021-12-22 15:08
Conjurer, pats šiuo atveju elgiesi panašiai, visus suplaki, būdvardžiais išvadini, ir ne aiškumo į diskuiją bandai įvesti apie ką konkrečiai kalba eina, bet tiesiog išsilieti. Jei toks tavo tikslas - ok. Jei nori kažką prasmingo pasakyti, tai nieko nesupratau. UTF16, būtent kad objektyvios ir sukramtytos informacijos iki išvadų labai trūksta. Reziumė šiaip turėtų skambėti daug maž taip: gali būti vegetaras, gali valgyti tik mėsą, viskas priklausys nuo prisitaikymo, reikalingų medžiagų gavimo iš maisto, ir jo paruošimo būdo. Pasaulyje turime čiukčias, kurių 99% mitybos raciono buvo mėsa (dabar jau daugiau ko gali gauti), ir indai, kurių didžioji dalis gyvūlinės kilmės vartoja nebent pieną ir jo produktus, na dar koks vabaliukas su maistu papuola. Abi tautos neišmirė. O ten jau pranašumai vienos ar kitos mitybos, priklauso ne tik nuo to, tai gyvūlinės ar augalinės kilmės maistas, bet ir nuo kiekvieno organizmo, nuo to kokį konkrečiai maistą ir jo mix'ą vartoji, kaip jį paruoši ir dar krūvos faktorių. Turiu iš savo aplinkos pavyzdį, kai pietums suvalgo selga sausainių pakelį užsigeriant kava su cukrumi, ir jaučiasi, kad čia labai sveika vegetarė yra, ir kitiems protą knisa, kaip čia kiti save nuodija.
conjurer 2021-12-22 15:43
Tik norėjau pabrėžti, kad vegetarizmas yra tinkamesnis apibrėžimas šitoje situacijoje, nes mėsos atsisakymas buvo vardan eksperimento, o ne dėl susirūpinimo gyvūnų teisėmis. Gavosi kaip visada
Nerkus 2021-12-22 16:24
Nevalgymą mėsos dar ir klimatas įtakoja. Kaip jau minėta indai - tenai reikia mažiau energijos, nes karšta ir užtenka augalinio maisto. Čiukčiai tiesiog fiziškai negali gauti augalinio maisto, nes ten jo beveik nėra. O jei ir gautų, tai kiek to maisto reikėtų (pagal kalorijas), kad tokiame šaltyje išgyventi. Turiu giminaitį kuris buvo profesionalus krepšininkas, dabar treneris. kažkada su išėjo kalba apie vegetarizmą. Aš jo ir klausiu ar buvo nors vienas sportininkas vegetaras, sakė nė vieno nežino vegetaro sportininko. Draugų šeimoje vaikas mėsos nevalgo. Abu tėvai mėsėdžiai, bet vaikas tiesiog nenori mėsos.
AAA000 2021-12-22 20:22
tu neivertini kad ciuksiai isgyvena aplamai ekstremaliom salygom. ir ten aplamai egzistuoja atskira siaurieciu civilizacija - kuriu neismuse nei vikingai, nei rusai, nei kinieciai, nei amerikos ir kanados kapitalizmo idealus konkurentai ir laimetojai pries bet ka plius ju kultura lygiaverciu zmoniu. o ka turi indai su savo "sveikom vegetariskom zolytem"? kastu sistemas, nuolatini vergavima, ubagizma, plius gyveba rojaus salygom - kur silta, auga keli derliai ir bananai i gerkle ikrrnta gulint po medziu... populiacija ten palaikoma tik del masinio pisimosi, is esmes ten beveik bezdzioniu bandos kazkokios... visa pazanga - iveztine. - del pasaulines mokslo pazangos. valgytu ir "zoles" tie ciuksiai - tiesiog neauga... visos maisto grandines - mesines.
vanduo4 2021-12-22 20:23
- Ai nu jo tai kai visiškai nemąstai tai ir nesupranti jog nevalgant mėsos, išnyksta dalis gerųjų bakterijų, kas daro organizmą mažiau atsparų aplinkos pokyčiams. - Tad logika čia tokia, kad veganizmas gerai tik tol kol sugebi reguliariai veganiškai maitintis. Bet jeigu atsitiktų taip jog veganiško maisto pritrūktų - va ir prasidėtų problemos. - O kai nu va jo tai jeigu valgai mėsą, vadinasi gali valgyti viską - na bet aišku nu jo viskam yra ribos. P.s. straipsnyje aiškiai pasakyta jog pas veganus išnyksta dalis bakterijų, o tai daro organizmą mažiau atsparų. Skaityk straipsnį dar kartą.