Tyrimas: sveikatos apsaugos kokybė Lietuvoje - viena prasčiausių Europoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lape 2009-11-04 20:36
Tai, kad ne tuos parametrus visada lygina, reikia žiūrėti, kiek farmacininkai pasistatė namų ar sodybų prie ežerų, kiek turi naujas mašinas ir tada, garantuoju Lietuva atsidurs pirmose tiriamų šalių gretose.
Azuolas 2009-11-04 21:26
Pamenu vieną kartą gydytoja man išrašė homeopatinių "vaistų"... Apie kokį dar medicinos lygį ir "farmacijos politiką" galime kalbėti?... Turbūt prasčiau tai tik afrikoje.
immortallt 2009-11-04 21:47
Azuolas, tu gal trenktas ? Pasidomek kokie vaistai eina vakaru europoje. Homeopatiniai vaistai yra veiksmingi, ta galiu pasakyti is savo patirties ir is klasioko brolio: per pirma menesi namuose jis sirgo 2 kartus ir abu kartus grizo i ligonine bei buvo leidziami antibiotikai. Po to kai paleido pradejo naudot homeopatinius preparatus. Per 2 metus ne karto nesilanke ligoninej, kartais pasirkdavo pavirsutiniskai, bet nieko ypatingo. As kai pradejau gydytis alergija ir astma, negalejau apibegti aplink savo gyvenamaji nama nes pradedavau dusti, dabar, nors ir ilgu distanciju begti negaliu, bet mazdaug laisvai galiu sportuoti ir veikti ka noriu. Mano mama turi problemu su skydliauke. Apie 8 metus gere hormoninius vaistus ir jautesi labai sudinai, bet geriau nei negeriant. Pradejo lankytis pas homeopate, po metu nebegere hormoniniu vaistu ir jautesi puikiai. Beje zinot kaip kuriami "tradicines medicinos" vaistai ? Ogi paima medziagas, sumaiso ir ziuri kaip veikia uzkrestas audinio lasteles, tada jeigu uzkrata naikina, ima kokia ziurke ir ziuri ar nepadvesia nuo to vaisto ir toliau tesia tyrima. Bet net isleidus vaista, niekas nezino kaip jis veikia, tik zino kokius simptomus/uzkratus gydo bei galima salutini poveiki. Beje sveikatos apsauga nera tokia jau apgailetina. Aisku galetu buti geriau, bet paziurekit i tokia issivysciusia sali kaip US. Ten nukraujuot gali laukiamajam UK irgi tikrai nera geriau nei LT, jei neturi privataus sveikatos draudimo zinoma.
Audriusa 2009-11-04 23:02
Dabar man aisku kodel anglijoj ligonines priimamajam teko 3,5 valandu laukt pirmines apziuros. Tai buvo skubus atvejis. Po to nuskausminamuju prirase, sako, jei po poros dienu nepraeis vel ateik. Cia jau anekdotu patapo paracetamolio israsymas. Drauge dirbo restorane, visa diena ant koju, iskaudo, kraujagysles pradejo plestis. Nuejo i vaistine, galvoja kokio nors tepaliuko nusipirks, kad raumenis atpalaiduotu. Vaistininkas sako nieko daugiau negali pasiulyt tik paracetamolio. Gal kas zinot kur anglijoj FastumGel nusipirkt?
Azuolas 2009-11-04 23:40
Čia jau yra tavo fantazijos... Matosi, jog tavo supratimas apie farmaciją tėra tik gandų lygyje. Vaistai kuriami ivairiais būdais, o veiksmingumas visada turi būti patvirtinamas ekspermentais (kitiap jų nepraleidžia). Kaip vaistas veikia tiap pat turi būti labai gerai ištirta. Kartais nuo vaisto sukūrimo praeina ne vieni metai, kol pasiekia rinką.
Zeta 2009-11-05 00:30
va kaip išbandomi vaistai vakcinos ir kaip gerai jie ištiriami http://www.medic8.com/medicines/Thalomid.html http://www.vaccineriskawareness.com/Gar ... im-Support
Azuolas 2009-11-05 00:46
) "vaistus".
Karvė 2009-11-05 01:25
Panašu, kad tamsta pats nelabai žinai, kas ta homeopatija yra. Pasižiūrėk profesioriaus Richar Dawkins filmo "The Enemies of Reason" antrą dalį.
]{ajus 2009-11-05 01:37
Štai nuoroda apie homeopatinius vaistus: http://www.soft.lt/Homeopatija-SarlatanaiLietuvoje.htm Matyt nuo saviitaigos sveikstat :] Čia Lietuvoj jei tau kas atsitiko rimto tai kaip loterijoj - padvėsi arba ne t.y. pakliūsi į daktaro ar į šundaktario rankas. Pirmosios pagalbos dauguma gydytojų aplamai lodoriai. Ar žinojote, jog mediciną studijuojantiems būsimiems gydytojams pirmajai pagalbai teskirta tik 1 paskaita? Žinoma, praktika geriau nei teorija, bet tai apmaudu. Lietuvoje yra ir gerų daktarų, pavyzdžiui, kaip Nella Kačergienė: http://lt.wikipedia.org/wiki/Pagrindinis_puslapis įveskite Nella Kačergienė CITATA: "Pasaulio moters sidabro medalis Pasaulio intelektualo aukso medalis (Kembridžas, Didžioji Britanija) Metų moters aukso medalis (JAV)" Bet ji čia Lietuvoje gyvena lygiai taip pat kaip ir eilinė bobutė, gauna tą šūdiną varganą pensiją ir skaičiuoja centus, o visame pasaulyje yra gerbiama, dėstydavo Oksforde, yra daugybės mokslinių darbų autorė ir t.t. Tai kai valdžia rūpinasi tik savo subinėm, tai nėr ko stebėtis ko visi specialistai sėdi užsienyje. Man pačiam nuo vidinio kraujavimo šundaktarė gaila vardo pavardės nepamenu išrašė žolelių arbatos, dar keturios valandos ir būčiau nudvėsęs, per operaciją išpylė 1,2 litro kraujo kai prapjovė. Tai kai tokia kompetencija, tai žinot, gal rimtai geriau homeopatiniais "vaistais" gydytis. Nes tie visi coldrex šudoldreks tai kaip snikers ar malboro, jau geriau citriną su medum gerkit. Arba aspiriną jei jau blogai. Tai vat, tausokit save ir saugokit sveikatą, nes ne visada ir pagydys bei pagelbės. Ypač kai kojinėj neturit priedo prie jų apgailėtino atlyginimo ;] Pabaigai norėčiau padėkoti ir geriems daktarams, kurie yra geri savo srities specialistai, patriotai, myli savo darbą ir juo didžiuojasi. Taip pat sėkmės būsimiems daktarams, bei šundaktariams.
andriulis 2009-11-05 01:47
Jo uzsienyje smagu Airijoje nuo dregno oro man isvien budavo sloga, ko pasekoja uzkimsta nosis ir sloga. Man trukdavo oro ir pradedavo svaigti galva:D As is karto nuejau i privacia klinika tai zvengiau iki pazaliavimo man isvien israsydavo paracetamoli Per kiekviena apsilankyma reikedavo moketi po 50euru Kiekviena karta atejus visa laika tikrindavo del miningito Ketvirta karta nuejus daktaras pasislepe ir liepe savo zmonai pasakyti,kad mes nzn kas man yra Grizau i lt ir is karto gavau atsakyma. Kirpti nosies kriaukles, kad galeciau kvepuoti,o kvepuojant viskas pradzius ir viskas. Db sveikas gyvas Reziume. Geriau uzsienyje nesirgti!
Zeta 2009-11-05 08:48
rašai BUVO ne buvo o YRA -antroji nuoroda apie naują vakciną kuri įnirtingai buvo stumiama pernai,net buvo mėginimas Lietuvoj padaryti privaloma ir apmokama iš ligonių kasų,gerai kad Seime nesutiko.Tai vakcina,kuri atseit nuo vėžio apsaugos tik kai valdžia nesutiko nutilo užsakomieji straipsniai laikraščiuose ir per televizija,bet užsieny toliau skiepyjama.Burbulas toks pat pučiamas kaip ir dėl kiaulių gripo -negi nematai kiekvieną dieną straipsnių laikraščiuos ,kur skaiciuojamas kiekvienas miręs Ukrainoje -mirė tiek ir tiek -bet juk Ukrainoj gyvena per 45 milijonus ir mirusių vienam milijonui išeina DU.Ir panika?Dėl ko? ar bėgsi skiepytis?
Azuolas 2009-11-05 09:36
poveikio priemones? Galima palyginti ir kiek medicina davė naudos: paimk vidutinę gyvenimo trukmę senovėje ir dabar. Pažiūrėk kiek senovėje žmonių mirdavo nuo eilinių ligų, koks buvo kūdikių mirtingumas ir t.t. Aš pats esu irgi susidūręs nemažai su gydytojų durnystėm, su baisiais vaistų šalutiniais poveikiais. Bet nuo to nepradėjau gert kokių nors homeopatinių "vaistų", ar iš viso liautis naudojęsis vaistais. Sergu viena liga, dėl kurios turiu gerti pastoviai vaistus nuo skausmo. Žinau, kad jie kenkia mano organizmui, tačiau skausmo kentėti taip pat nesinori. Tad pasirinkau geriau gadinti savo kepenis, bet nekęsti skausmo. O gal siūlai man patausoti savo kepenis? vargu ar ilgiau gyvensiu negerdmas vaistų. O apie gyvenimo kokybę tokiu atveju visai patyliu...
lape 2009-11-05 10:27
Pabandykite tokį eksperimentą - paimkit degtinės butelį - išpilkit į ežerą, sušokit savo mėgstamą šokį ant kranto, tada apeikit ežerą ir pasisėme vandens stiklinę išgerkit. Jei pasigersit, tai galit ir toliau gydytis homeopatiniais vaistais.
Skaitytojas 2009-11-05 10:39
"Daugiausiai taškų Lietuva gavo už pacientų teises ir teikiamą jiems informaciją...." Cia tai geras. Vos nenumiriau is juoko. Gerai kad greitoji laiku atvyko
Zeta 2009-11-05 11:30
nieko neginu ,tik noriu pasakyti, kad šiandien susirgęs visgi pats turi gaudytis ir apie ligas ir apie vaistus,nes yra begalė nieko nevertų,tačiau pirmoj eilėj siūlomų,nes už jų recepto išrašymą gydytojui nubyra. o homeopatinių niekad nemėginau,neišmanau tad ir nekalbu.
Azuolas 2009-11-05 13:09
Tikra tiesa. Jei nesigaudai, tai gydytojai prirašys begale vaistų, kurių tau net nereikia. Gydytojai iš to gauna pinigų.
Nerkashis 2009-11-08 14:19
Iš Wikės: Homeopatija (gr. όμοιος 'panašus' + πάθος 'skausmas, liga') – alternatyviosios medicinos naudojamas gydymo metodas. Gydoma specialiu būdu paruošiamais preparatais – medžiagos, kurios sveikam žmogui sukelia panašius simptomus į gydomą ligą, atskiedžiamos taip, kad jų pagamintame preparate praktiškai arba visiškai nelieka. Gydymo principas grindžiamas senoviniu similia similibus curantur (lot. „panašus gydo panašų“) principu. Homeopatijos šalininkai mano, kad ypatingu metodu skiedžiamos medžiagos poveikis ne silpnėja, bet stiprėja. Homeopatinių vaistų poveikis paprastai aiškinamas tuo, kad vanduo nežinomu būdu „atsimena“ pirminę medžiagą, kuri buvo skiedžiama. Tai čia ta pati chemija. Nuo gripo ar peršalimo aš pavasarį prisiskinu liepžiedžių ir prisiperku medaus. Dar pridedu aviečių uogienės ir ligos kaip nebūta. Gal būt tai placebo efektas, bet man sueina.