Moksleiviams – pamokos atliekų rūšiavimo ir aplinkosaugos tema  (1)

Kitą savaitę Lietuvos mokyklose vyks pamokos, kuriose moksleiviai sužinos apie aplinkos taršą, jos sukeliamas problemas ir paprastus būdus kiekvienam prisidėti prie jų sprendimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios iniciatyvos autoriai, Elektros ir elektroninės įrangos gamintojų ir importuotojų asociacija (EEPA) bei telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ pabrėžia, kad būtent moksleiviai, būdami aktyvūs ir imlūs naujovėms, gali padėti pasiekti lūžį kovoje su aplinkos tarša. „Technologijoms sparčiai vystantis ir skverbiantis į kiekvieną veiklos sferą, gyventojai įsigyja vis daugiau įvairių prietaisų, taip pat ir mobiliųjų telefonų. Gausybė nebenaudojamų ryšio priemonių tampa elektronikos atliekomis. Taigi mums labai svarbu kalbėti su visuomene, ypač – jauniausia jos dalimi, apie aplinką ir būdus jai nekenkiant atsikratyti senais prietaisais“, – sako „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis.

Kartu su partneriu, neformalaus ugdymo projektu „Drąsinkime ateitį“, rengiamuose užsiėmimuose kovo 22-26 dienomis mokyklose vaikams bus pasakojama, kodėl reikia rūpintis atliekomis bei kaip teisingai jas rūšiuoti, siekiant išvengti žalingo poveikio gamtai ir žmogaus sveikatai. Pasak EEPA atstovo Edgaro Kriukonio, norint sėkmingai kovoti su aplinkos tarša, šiuo metu didžiausią dėmesį kaip tik ir būtina skirti visuomenės švietimui.

„Pasenę elektros ir elektronikos prietaisai Lietuvoje dažniausiai ne atiduodami perdirbti, bet išmetami į sąvartyną. Čia irdami jie daro žalą ir gamtai, ir gyventojų sveikatai, tačiau dauguma gyventojų nesuvokia savo atsakomybės už tokią padėtį. Kaip rodo mūsų iniciatyva atliktas tyrimas, daugiau nei 85 proc. gyventojų didžiausią atsakomybę už aplinkos apsaugos problemų sprendimą linkę priskirti valstybei ir jos institucijoms. Taigi aplinkosaugos švietimas mūsuose yra ypatingai aktualus“, − tvirtina E. Kriukonis.

Savaitę, kol vyks iniciatyva, prie jos prisijungusiose mokyklose aplinkos apsaugos ir atliekų tvarkymo temos bus įtrauktos į gamtos ar tiksliųjų mokslų dalykų užsiėmimus. Tam iniciatyvos autoriai parengė ir su Švietimo ir mokslo ministerija suderino specialią metodinę medžiagą. Siekdami ugdyti jaunimo atliekų rūšiavimo įpročius ir padidinti surenkamų elektros bei elektroninių atliekų kiekius, EEPA ir „Tele2“ taip pat vykdo kūrybinį konkursą „Žinau ir tvarkau: filmuok, kaip tvarkaisi“. Jo metu Lietuvos mokyklų auklėtiniai kviečiami sukurti trumpą filmuką apie paskutinę nebereikalingo elektroninio prietaiso dieną ir jo kelionę į specialius konteinerius ir savivaldybių stambiųjų atliekų surinkimo aikšteles.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)