Kelionių agentūros rūpinasi nepatogumus dėl ugnikalnio išsiveržimo patyrusiais klientais  (0)

Dėl Islandijoje esančio ugnikalnio išsiveržimo susiformavo pelenų debesis, kuris suparalyžiavo oro eismą ne tik Lietuvoje ir Europoje, bet ir daugelyje kitų pasaulio šalių. Kadangi sunku numatyti, kiek dar laiko debesis išsilaikys ir į kurią pusę judės, daliai Lietuvos turistų teko atsisakyti suplanuotų kelionių, o jau išvykusieji laukia, kada galės grįžti į Lietuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiuo metu ir kelionių organizatoriai, ir kelionių agentūros jau nuo penktadienio aktyviai rūpinasi savo klientais“, - komentavo Lietuvos turizmo asociacijos prezidentė Danutė Mažeikaitė. – Oficialiais duomenimis, poilsio tikslu į Egiptą ir Turkiją yra išvykę 2300 žmonių iš Lietuvos, o į Kanarų salas – 220.“

Šiandien anksti ryte pakilo du orlaiviai, kuriais planuojama parskraidinti poilsiautojus iš Egipto, Hurgados kurorto. Jie į Lietuvą turėjo grįžti balandžio 16-17 dienomis. Apie pietus pakilo dar vienas orlaivis, kuris išskrido pargabenti turistų iš Tenerifės. Planuojama, kad šiąnakt bus vykstama pasiimti ir poilsiavusių Šarm El Šeiche.

Kelionių organizatoriai rūpinasi savo klientais, kurie šiuo metu dėl sutrikdyto oro uostų darbo yra priversti pratęsti atostogas užsienio šalyse, kaip to reikalauja teisės aktai. Turistams suteikiama nakvynė, maitinimas ir ieškoma saugių grįžimo į Lietuvą galimybių. „Intensyviai stebime susiklosčiusią situaciją, tad akivaizdu, jog yra dedamos visos pastangos, kad informacija apie skrydžių tvarkaraščio pokyčius kuo greičiau būtų vieša“, - sakė D. Mažeikaitė.  

Turistams, kurių kelionės turėtų įvykti artimiausiu metu, yra siūlomos alternatyvos arba grąžinami sumokėti pinigai už kelionę. Kelionių agentūros aktyviai dirba, seka kelionių organizatorių, taip pat Tarptautinio Vilniaus bei kitų oro uostų informaciją bei nedelsiant informuoja savo klientus, suteikia jiems visą šiuo metu įmanomą pagalbą, užsakant kelto, autobuso bilietus ar rezervuojant viešbučius. Apie kelionių organizatorių ar agentūrų nuostolius kol kas kalbėti dar anksti, nes pirmiausia yra laukiama, kol žmonės saugiai grįš į Lietuvą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: