„Samsung Electronics“ pateko į pasaulinį labiausiai į klimato pokyčius atsižvelgiančių korporacijų penketuką  (0)

Pasaulinė elektronikos pramonės lyderė kompanija „Samsung Electronics“ antrus metus iš eilės pateko į „Carbon Disclosure Leadership Index“ (CDLI) reitinge ir šįmet jame užėmė ketvirtąją vietą. Pernai kompanijai teko 10-oji pozicija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CDLI sudaromas iš „FTSE Global Equity Index Series“ („Global 500“) sąraše esančių kompanijų pagal jų korporacinės politikos profesionalumą, atsižvelgiant į prieš klimato pokyčius nukreiptos veiklos viešinimą.

„Samsung“ yra geriausiai įvertinta Azijos kompanija CDLI reitinge ir geriausia iš 4 reitinguojamų informacinių technologijų pramonės įmonių. „Samsung“ taip pat yra viena iš kompanijų, kurios pateko į CDLI reitingus bei į naująjį „Carbon Disclosure Project“ (CDP) sudarytą „Carbon Performance Leadership Index“ (CPLI) sąrašą , kuriame gautas „A” įvertinimas. CPLI reitinguoja kompanijas, kurios aktyviai dirba, siekdamos sumažinti pasaulinį anglies junginių išmetimą, pagal tai, kaip išsamiai jos atsako į CDP anketas.

Puikios „Samsung“ pozicijos abiejuose reitinguose atspindi sėkmingą kompanijos iniciatyvos „PlanetFirst“ veiklos pradžią. 2009 m. liepos mėnesį pristatytoje iniciatyvoje, numatyta iki 2013 m. tapti viena iš pasaulyje aplinkai draugiškiausių įmonių. Praėjusiais metais, vykdydama „PlanetFirst“ įsipareigojimus, „Samsung“ investavo 1,01 trilijono Korėjos vonų (apie 865 milijonų JAV dolerių, apie 2,2 mlrd. litų) į aplinkosaugines iniciatyvas, tokias kaip, ekologiškų gaminių kūrimą, gamyklų ekologinį tobulinimą ir efektyvaus energijos naudojimo technologijų ir aplinkai draugiškų medžiagų kūrimą.  

2010-ųjų pirmoje pusėje „Samsung“ sumažino gamyklų išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, normuojamą pagal pardavimą, 31 procentu palyginus su 2008 metų lygiu. Tai reiškia, kad kompanija viršija numatytą „PlanetFirst“ grafiką, pagal kurį 2013 m. šis kiekis bus sumažintas 50 proc. 39 „Samsung“ gamyklose visame pasaulyje nepriklausomi konsultantai – kompanija „Samil-PricewaterhouseCoopers“ liepos mėnesį pabaigė šiltnamio efekto dujų išmetimo įvertinimus. Be to, naujieji  „Samsung“ gaminiai pasižymi 16 proc. efektyvesniu elektros energiją suvartojimu, palyginus su 2008 metais. O tai prilygsta anglies junginių išmetimo į atmosferą netiesioginiam sumažinimui 9,6 mln. tonų per laikotarpį nuo 2009 metų sausio iki 2010-ųjų birželio.

CDLI indeksas, kurį „PricewaterhouseCoopers“ (PwC) sudaro CDP vardu, finansiniams investuotojams tarnauja kaip įvertinimo įrankis. Tik 10 procentų iš 500 kompanijų, kurios išrinktos naudojant FTSE standartus, yra įtraukiamos į CDLI sąvadą. Tai parodo žymiai aukštesnius šių kompanijų etalonus ir tvirtesnius įsipareigojimus kovojant su klimato pokyčiais. Naujasis CDPL sąvadas papildo jau egzistuojančius reitingus, kadangi įvertinama kompanijų veikla mažinant pasaulinį šiltnamio efekto dujų išmetimą ir švelninant klimato pokyčių riziką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: