„Penkių kontinentų“ aplinka – gražiausiai tvarkoma sostinėje (Video)  (0)

Rugsėjo 30 dieną Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO paskelbti ir apdovanoti pirmą kartą organizuoto konkurso „Darni aplinka“ nugalėtojai. Visuomeninių, administracinių, komercinių pastatų aplinkos kategorijoje už įdomų ir estetišką aplinkos sutvarkymo projekto įgyvendinimą Vilniaus mieste apdovanota sostinės  Kalvarijų g. 143 įsikūrusi „Penkių kontinentų“ būstinė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „Penkių kontinentų“ aplinkotvarkos inžinierės Milenos Lukoševičiūtės, buvusi Kuro aparatūros gamyklos teritorija, kur šiandien veikia nemažai sėkmingai dirbančių ir žinomų bendrovių, buvo labai apleista. „Penkiems kontinentams“ čia įkūrus savo būstinę, garbės reikalu tapo sutvarkyti bei nuolat puoselėti savo aplinką. Augalams, trąšoms, įrankiams pirkti „Penkių kontinentų“ įmonių grupė skiria tūkstančius litų.

Konkursas „Darni aplinka“ buvo paskelbtas birželį, minint Pasaulinę aplinkos dieną. Jo tikslai – formuoti ir skatinti viešųjų erdvių kūrimo kultūrą tarp verslo, viešojo sektoriaus ir privačių bendruomenių, siekti platesnės darnios plėtros idėjų sklaidos visuomenėje. Konkursui iš viso buvo pateikti 34 objektai (miestų, miestelių ar gyvenviečių viešosios erdvės; gyvenamųjų kvartalų bendruomenių kiemai; aplinka prie visuomeninių, komercinių, administracinių pastatų; gatvės su žaliosiomis zonomis, dviračių ir pėsčiųjų takai).


„Dėl puikiai tvarkomos aplinkos nuolat sulaukiame aplinkinių įmonių bei klientų dėmesio. Džiugu, kad tai įvertino ir kompetentinga kraštovaizdžio bei architektūros specialistų komanda. Be abejonės, darbuotojams taip pat smagu dirbti žalioje, gražiai prižiūrimoje, nuolat besikeičiančioje aplinkoje. Juk tikrai ne prie kiekvieno pastato didmiesčio centre pamatysi užklydusią kurapkų šeimynėlę arba dešimtis praeivių akį traukiančių įvairiaspalvių, retų veislių tulpių“, – pasakoja „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ atstovė ryšiams su visuomene Aina Kirdulienė.

 Funkcionalumas, teritorijos apželdinimo kokybė, mažosios architektūros estetika ir patogumas, sprendimo meniškumas ir neatitrūkimas nuo konteksto – tai kriterijai, į kuriuos atsižvelgė vertinimo komisija, sudaryta iš LNTPA, Aplinkos ministerijos, Architektų sąjungos, Kraštovaizdžio architektų sąjungos, žurnalo „Statyba ir architektūra“, VGTU, „Verslo žinių“ bei Nacionalinės vartotojų konfederacijos narių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: