Televizijos žiūrovai patys spręs, kada žiūrėti mėgstamas laidas  (0)

Interaktyviosios televizijos žiūrovai Lietuvoje jau gali naudotis asmeninio vaizdo rašytuvo (PVR) paslauga – įsirašyti TV laidas ir filmus vėlesnei peržiūrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Penki TV“ klientams siūlomas TV priedėlis (angl. set-to box) su kietuoju disku, kurio apimtis 300 GB. Anot „Penki TV“ diegiančio „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ Verslo plėtros departamento vadovo Vaidoto Senecko, jos užtenka norint įsirašyti per 160 val. TV transliacijų. Be to, padaryti tai nepažeidžiant autorių teisių.

„TV turinio valdytojas – kanalo atstovai arba prodiuserinė kompanija – gali būti visiškai ramus, nes žiūrovai fiziškai neturi galimybės įrašytos laidos „išimti“ iš priedėlio. TV turinys siūlomas tik asmeninei peržiūrai ir tik per TV priedėlį“, – teigė V. Seneckas. „Penki TV“ atstovo teigimu, Lietuvos rinkoje tokia galimybė atsirado pirmą kartą. Kiti skaitmeninių televizijų operatoriai siūlo įsirašyti ribotą tik tam tikrų kanalų laidų skaičių, o įrašai ištrinami automatiškai praėjus maždaug savaitei po įrašymo.

"Penkių kontinentų komunikacijų centro“ programuotojai „Penki TV“ naudotojams pasiūlė galimybę vienu metu įrašyti net 2 laidas ir tuo pačiu metu dar peržiūrėti jau įrašytą arba įrašomą vaizdo medžiagą. Beje, įrašus galima valdyti – persukti, sustabdyti ir pan. – o saugomi jie neribotą laiką, tol, kol pats naudotojas jų neištrina. Tai ypač aktualu įsirašius įspūdingas sporto varžybas ar koncertus, kuriuos norisi žiūrėti ir po mėnesio ar kelių“, – pridūrė V. Seneckas.

Įsirašyti galima pasirinktas laidas (be to, ir tada, kai jos žiūrimos) arba suplanuoti įrašymą pagal laiką, sudarius savaitės įrašų grafiką. Beje, tuo metu turi būti įjungtas tik TV priedėlis. Tokiu būdu žiūrovas tampa visišku TV turinio valdytoju, gebančiu iš kelių kanalų vaizdo medžiagos susikurti asmeninį kanalą.  Daugiau informacijos rasite tinklalapyje www.penki.tv

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: