Magistrantūros studijoms užsienyje vienintelis iššūkis – IELTS egzaminas  (0)

Nuo sausio 15 dienos pasibaigus pirmajam bakaluro paraškų priėmimo etapui Didžiojoje Britanijoje, norintieji ten studijuoti užplūdo įstaigas, rengiančias IELTS egzaminui. Mat tai bene vienintelis svarbesnis reikalavimas, kad užsieniečiai studentai, tarp jų ir lietuviai, magistrantūrą galėtų studijuoti Jungtinės Karalystės ar kitų šalių universitetuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos „East West Consulting„ užsiimančios tarptautiniais jaunimo ir studentų kultūriniais mainais, direktorė Kristina Mečinskaitė teigė, kad pastaruoju metu labai padaugėjo ne tik darbo praktikos programų bei stažuočių emigrantų, bet ir norinčių studijuoti užsienyje, o populiariausia tarp šalių šiuo metu yra Didžioji Britanija. Pasibaigus pirmajam bakalauro studijų paraiškų pildymo etapui, šiuo metu kompanija jaučia besikonsultuojančių dėl magistro studijų antplūdį. Dalis studentų paraiškas gali pildyti iškart be jokių trukdžių, nes IELTS egzaminą yra išsilaikę anksčiau, o nežinojusieji, kad jis reikalingas ir nelaikiusieji, skuba registruotis šio egzamino pasiruošimui ir laikymui. „Studentai neišsigąsta šio egzamino ir džiaugiasi, kad tai tėra vienintelis svarbus universitetų reikalavimas – net Lietuvoje įstoti į magistrantūros studijas kartais būna sudėtingiau nei Didžiojoje Britanijoje“ – kalbėjo K. Menčinskaitė.

Kad padaugėjo studentų, besidominčių ne tik bakalauro, bet ir magistro studijomis užsienyje, patvirtino ir jau daugelį metų IELTS kursus organizuojančios Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (VU TVM) atstovė Julija Kubova. „Jau prieš naujuosius metus pajutome didesnį besidominčių IELTS kursais srautą ir visi užsiregistravusieji juos lankys būtent dėl galimybės studijuoti magistrantūrą užsienio šalyse. Kompetentingų dėstytojų dėka, net 89% procentų mūsų kursų lankytojų nesunkiai gauna reikalingą 7.0 ir aukštesnį įvertinimą ir sėkmingai įstoja į kitų šalių universitetus,“ - džiaugėsi J. Kubova.

Be IELTS egzamino rezultatų, priklausomai nuo universiteto, kiti reikalavimai studentui yra labai įprasti ir lengvai įgyvendinami: bakalauro baigimo diplomas, dvi rekomendacijos iš dėstytojų ir argumentuota motyvacija, kodėl studentas renkasi būtent šį universitetą. Maža to, kai kurie užsienio universitetai tam tikroms specialybėms nereikalauja netgi bakalauro baigimo diplomo, jeigu kandidatas yra išdirbęs savo srityje daugiau nei penkerius metus. Tokiu atveju užtenka sėkmingai išlaikyti IELTS egzaminus ir galimybė studijuoti norimą specialybę užsienio universitete yra garantuota.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: