Mitai ir tiesa apie buitinę techniką  (3)

Pasartąjį dešimtmetį kintant ir atsirandant naujoms technologijomis, buitinė technika itin sparčiai tobulėjo. Nepaisant inovacijų, buitinės technikos pardavėjai susiduria su įvairiais mitais. Siekdama juos sugriauti, „Electrolux“ pateikia 12 populiariausių mitų apie įvairių kategorijų prietaisus ir argumentuotą tiesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ORKAITĖS

1. Mitas: orkaitės su savaiminio išsivalymo funkcija (pirolize) dėl didelės šilumos viduje gali sugadinti baldus. Tiesa: orkaitės, turinčios pirolizės funkciją, yra papildomai apsaugotos.

2. Mitas: orkaitėje su garų funkcija galima kepti tik daržoves. Tiesa: orkaitėse su garų funkcija kepamos ne tik daržovės, bet ir mėsos, žuvies patiekalai, o, pasirinkus mažiausią garų kiekį, idealiai iškepa ir pyragas ar duona.

3. Mitas: orkaitės, turinčios kvapų filtrą, reikalauja daugiau priežiūros. Tiesa: kvapų filtras yra amžinas ir dėl savo veikimo principo visiškai nereikalauja priežiūros.

KAITLENTĖS

4. Mitas: indukcinės kaitlentės skleidžiamos elektromagnetinės bangos kenkia žmogaus organizmui. Tiesa: indukcinės kaitlentės skleidžiamų elektromagnetinių bangų intensyvumas yra kur kas mažesnis negu plaukų džiovintuvo ar mobilaus telefono.

5. Mitas: indukcinė kaitlentė veikia kaip ir mikrobangų krosnelė – tiesiogiai šildomas maistas, o ne indas. Tiesa: indukcinė kaitlentė, veikdama tiesiogiai, kaitina puodo dugną, dėl ko įkaista ir puodo  vidus.

6. Mitas: iš šaldiklio išimtą puodą padėjus ant įkaitusios indukcinės kaitvietės, stiklo keraminė kaitlentė gali sutrūkinėti. Tiesa: dėl labai mažo (tik 0,0000001%) išsiplėtimo, stiklo keramika yra atspari temperatūros šokui.

INDAPLOVĖS

7. Mitas: plauti indus indaplovėje neekonomiška. Tiesa: Indaplovės, talpinančios 12 indų komplektų, sunaudoja apie 12 litrų vandens, t.y. tiek, kiek telpa vandens įprastoje kriauklėje. Kiek indų komplektų išplautumėte rankomis su tiek vandens?

8. Mitas: indaplovėms galima naudoti įprastą indų ploviklį, naudojamą plaunant rankomis. Tiesa: Kaip ir skiriasi skalbimo milteliai, skirti skalbiamosioms mašinoms ir skalbimui rankomis, taip ir indaplovėms reikia naudoti specialias plovimo priemones.

9. Mitas: prie indaplovės jungiamas tik šaltas vanduo. Tiesa: Prie daugumos indaplovių galima pajungti šaltą ir karštą vandenį. Naudojant ir karštą vandenį galima sumažinti energijos sąnaudas bei sutrumpinti programos veikimo laiką.

10. Mitas: indaplovė plaudama indus, visą savo tūrį pripildo vandens. Tiesa: indaplovė veikia kitaip nei skalbyklė - joje vanduo yra tiesiogiai purškiamas ant indų.

GARTRAUKIAI

11. Mitas: renkantis gartraukį, svarbiausia atsižvelgti į ant etiketės užrašytą traukimo galią. Tiesa: kai kurie gartraukių gamintojai traukimo galią matuoja nesilaikydami galingumo matavimo normos IEC61591 ir nenatūraliomis veikimo sąlygomis -  patalpoje sukuriami rezultatus pagerinantys skersvėjai, keičiamas slėgis ar temperatūra, prietaisas pajungiamas kitaip, nei nurodyta pagal instrukcijoje. Visi „AEG-Electrolux“, „Electrolux“ ir „Zanussi“ gartraukių parametrai yra matuojami griežtai pagal IEC61591 normą.

12. Mitas: išeinantį orą privaloma išvesti į lauką. Tiesa: gartraukiai gali veikti recirkuliacijos režimu, kuomet išvalytas oras grįžta atgal į patalpą. Naudojant recirkuliaciją, privaloma naudoti papildomą anglinį filtrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)