Dėl PSD Vyriausybė praranda studentų pasitikėjimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2011-02-02 16:41
Man tai įdomu, kuo šitie puse etato studentaujantys veltėdžiai grindžia savo reikalavimus. Kokia "nediskriminacija": besimokantys pilnu krūviu nuo PSD turėtų būti atleidžiami n semestrų, o tie neįgalūs mokytis, arba mokytis ir dirbti vienu metu - n+m... O dargi, - gaila jo? Nė velnio, lai eina viešųjų darbų dirbti, jei per tiek laiko nesusirado darbo, neįgijo specialybės, neįsitrynė į kokią katedrą asistentu ir tebesėdi ant mamytės siuvėjos sprando. O gal tokiam senam bernui/mergai pakanka pragyventi tų 72 Lt. per mėnesį, kuriuos gauna pardavęs maišą bulvių iš kaimo? Oficialių pajamų gi neturi.
kionig 2011-02-02 18:52
Na tokia situacija, kad visa 3 daliu pyraga reikia paskirstyti visiem 4 individam. Neisvengiamai tures kazkas buti nuskriaustas. Arba dalis, arba visi.
rwc 2011-02-02 19:50
Bet pala, pagal dabartinius ŠMM planus visi gauna kiek nusipelnė. Užsimanė studentai iškart po mokyklos tapti pensininkais. Pradėkim neakivaizdininkams bedarbio pašalpas mokėt, leiskim kiek nori kartų nemokamai stot ir baigt. Geras būtų gyvenimas, aš irgi taip norėčiau. Esu krimtęs kažkiek mokslų, tai eilinė magistrantūra (ir ypač ištęsta) visai manęs negąsdintų, nebent porą savaičių per sesiją reikėtų pasitempt, dar ir neapmokestinamos chaltūros prisidurčiau iš kursinių beigi konsultacijų. Gyvenk ir žvenk! O ką daryti tiems, kurie per 6 metus baigia bakalaurą+magistrą, dar krūvą papildomų modulių, iš jų pasidaro antrą specialybę, savarankiškai išmoksta kalbų ir technologinių amatų - ir vieną dieną išeina į gatvę ieškoti darbo pagal specialybę už minimumą? Patys kalti, kad netempė gumos?
kionig 2011-02-03 00:11
Kazin kiek cia yra tokiu, kuriem negaila svaistyti savo gyvenimo laiko. Taip pat neaisku kiek cia ir gumos pritampysi, kai tiesus kelias i aklaviete. Jei realiai valdziazmogiams nerupi emigracija ir jaunu zmoniu isteklius, tai tada nera ko ir kaltinti. Nesvarbu kaip cia yra, bet kokie kitaicai, ukrainieciai susimokes uz Lietuvos kainas ir dirbs uz grasius. Tai savaime, kam rupi, kad kas pildo biudzeta, svarbu jog dar pildo, nors nelabai tiketina. O paziurekim kokios partiniu ir ministru keliamos rozines svajones... Tai kaip cia yra ? kur cia kaltu ieskot ? Taigi manyciau, kad reiktu kuo maziau kaltu ieskot, o meginti kaip ispresti tokia problema. Jei vistik sugalvotu vyriausybe apmokestinti, tada ka daugelis darytu ? Registruotusi darbo birzoje, gautu bedarbio statusa ir sodra turetu apmoketi PSD. Tai cia nematau jokio problemos sprendimo. Kitas dalykas, jei valstybeje nebutu tokiu utopiniu projektu kaip kvailu rumu statyba, tada butu galima kazka mastyti. Jei visgi ir nuspres apmokestinti, tada nusites skolos ir garantuotai zmones evakuosis kuo greiciau is Kubilistano Bet pala, juk kubilius suka galva taip: "va musu didieji protai nuteka svetur, vadinasi svietimo sistema yra nepriekaistinga, tik dabar reikia sugalvoti, kaip istraukti tuos pinigus is kitu saliu, kurie jiems kelia ekonomikas". O cia ir ateina sprendimas: "davai apmokestinkime visus LR piliecius 2 metu atgal laikotarpiu", o dabar apmokestinkime visus, kurie cia dar beliko ir gala su galu suduria. Bet musu dYdYejY tYkslaY Yra - dYdYsYs baltYjos tYgras pritrauks nerealYu YvenstYcYju... Vienzo nebezinai ar verkt ar juoktis P.S Sory uz ta pykti, nes kadangi tikrai tokie lozungai kelia pikti. Kadangi sukys nori islaikyti savo vieta, tai jis laikosi visai kitos pozicijos http://www.delfi.lt/news/daily/educatio ... d=41542865 P.P.S Mano siulymas butu, jei vis tik, butu apmokestinti tie, kurie minimi, tada reiktu pagalvoti apie kokias tai lengvatas: tarkim, kad ir PSD mokejimo atidejima, kai zmogus ras darba.