„Office Web Apps“ programos jau prieinamos lietuviams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ramunask 2011-02-02 19:25
"gali laisvai redaguoti, peržiūrėti ir dalintis „Office“ failais tiesiai iš interneto naršyklės." - kažkaip netikiu, kad atidaręs FF, arba Chrome ir ypatingai naudodamasis Linux ar MacOS galėsi taip laisvai dirbti kaip čia parašyta
KeeperMustDie 2011-02-02 19:54
Ant linuxu taip pat veikia, bet reikia pamodifikuoti user-agent, kad leistu prisijungti ir naudotis.
rwc 2011-02-02 20:10
Aga, o kada padarys tą SkyDrive prieinamą XP vartotojams? Iš tokios paslaugos menka vertės, kai yra GDocs ir GMail offline aplikacijos.
KeeperMustDie 2011-02-02 22:12
Turbut tie 30mln. galvoja kitaip . Matai ne viesiem vienodai reikalingi tie patys featursai. Pavyzdziui man xp isvis neaktualu, o offline aplikacija yra - Office(arba OpenOffice/LibreOffice).
rwc 2011-02-03 03:24
KMD: sutinku. Ale gi man aktualu kaip (somewhat) MS vartotojui redaguoti savo dokumentus ir turėti sinchronizuotus savo kompe. Vartant kitaip, man tuomet užtektų OOo flashe ir kokio nors DropBox/Wuala/Whateva.
Smėlis 2011-02-03 08:51
Šito MS produkto nebandžiau, bet GDocs tai yra kiek primityvokas įrankis.
rwc 2011-02-04 05:21
Man kažkaip neatrodo labai aktualu redaguoti dokumentus "bet kur" online. Vienoks ar kitoks ofisas yra visur, tai svarbiau juos tiesiog sinchronizuoti. Dažnai keliaujant, aktualiau redagavimas "offline". To nėra. Dar aktualu turėti galimybę redaguoti dokus tikra programa. Su SkyDrive tai tiek pat terlionės kaip su GDocs. Kol kas patogesnės kombinacijos už OOo Portable+DropBox Portable neradau ir nematau, kuo Office Web būtų geresnis, išskyrus kad nereikia nešioti flash'o. Beje, dėl primityvumo. Office Web irgi ganėtinai primityvus. Gal daugiau teksto išdėstymo f-jų ir Excelis puspadoris, bet, pvz., diagramos ir lygtys GDocs padarytos kol kas geriausiai iš webinių offisų. Gal čia mano preikiai: retai priebėgom taisau viso dokumento struktūrą, dažniau reikia pataisyti keletą pastraipų teksto. Pilnam "maketavimui" kol kas nei vienas webinis netinka.
Smėlis 2011-02-04 09:48
praverstų Office Web Apps sugalvojau. tiesa, nežinau ar tikrai viskas veiktų taip, kaip turėtų. pavyzdžiui, dabar darbe planuojam naują serverį statytis. aš čia vis bandau opensource prakišti, bet pavyzdžiui, buhalterijoje so OOo, Libre ar bet kuriuo kitu sunkiai išsisuksi, nes mokesčių inspekcijos ir kitų valstybinių institucijų dokumentai eina MS formatais su visokiais pribombasais, su kuriais OOo nesusitvarko normaliai, todėl reikia MS Office. mėnesinę licenciją imti nevisai apsimoka ilgam periode, o štai OLP reikia išsipirkti tiek, kiek userių serveryje yra. tai vat čia Eb Apps kaip ir ateitų į pagalbą. su sąlyga, kad dirbs su dokumentais, taip kaip pats MS Office. aišku čia atsiranda tokia bėda su žmonių nenoru naudoti 2 įrankius. ir juos iš dalies galima suprasti.
rwc 2011-02-04 14:00
Abejoju, ar veiks su intranetiniais dokumentais, nebent viską norėtumėt siųsti į MS serverius ir ten kaupti. Ir nemanau, kad galimybių pus pakankamai. Kiek bandžiau, tai komandų skaičius labai ribotas. Nebent su rodymu geriau, bet irgi abejoju.