"Nike" ir "TomTom" sukūrė bendrą produktą: laikrodį su GPS  (0)

Naujausias sporto prekių kompanijos "Nike" bei navigacijos sistemų kūrėjo "TomTom" produktas "Nike+ SportWatch GPS" skirtas atletams-bėgikams. Jis leidžia sportininkams nuolatos stebėti savo rezultatus bei padeda siekti užsibrėžtų tikslų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis prietaisas ne tik stebina savo funkcionalumu bei patraukliu dizainu, bet ir suteikia  tiesioginį prisijungimą prie pasaulinės bėgikų bendruomenės - www.nikeplus.com, vienijančios daugiau nei 4 milijonus bėgikų iš viso pasaulio. "Siekėme sukurti tam tikrą motyvacinę sistemą, kuri padėtų atletams siekti savo sportinių tikslų bei dar labiau skatintų“ - sako Stefan Olander, Nike Digital Sport Vice Prezidentas.

"Sparčiai augančiai sveikuolių ir sportininkų-mėgėjų rinkai, "TomTom" taip pat siekė pateikti išmanią ir paprastai naudojamą priemonę, padedančią siekti užsibrėžtų tikslų. Tad bendradarbiavimas su "Nike" yra vienas iš strateginių žingsnių. Toks dviejų skirtingų rinkų lyderių partneriavimas pagimdė puikų produktą, iš esmės keičiantį “žaidimo taisykles”, t.y. suteikiantį bėgikams visiškai naujos patirties ir galimybių” – džiaugiasi Corinne Vigreux, "TomTom" vartotojų sektoriaus vadovas. "TomTom" yra pasaulinis navigacijos sistemų lyderis.

Laikrodis su naujomis galimybėmis

"Nike+ SportWatch GPS" kūrėjai siekė, kad jis būtų paprastai ir intuityviai suprantamas vartotojams. Laikrodis valdomas tik 3 mygtukais bei liečiant ekraną pirštu ("Tap Screen" funkcija). Bėgiojant "Nike+ SportWatch GPS" nustato bėgiko vietą, rodo bėgimo laiką, nubėgtą atstumą, tempą, bėgimo metu sudegintas kalorijas ir kita.

Naujasis laikrodis – tai:

  • Šviečiantis liečiamas ekranas bėgimo ciklo nustatymui
  • Bėgimo istorija su visais ansktesnsių bėgimų duomenimis
  • Asmeniniai pasiekimai
  • Quick Start (naudojant specialius Nike+ Sensor bėgimo batelius)
  • Širdies dažnio stebėjimas

Faktoriai, veikiantys kaip asmeninė motyvacija:

  • Asmeninių rekordų fiksavimas ir priminimas
  • Priminimas apie bėgimą, jei per penkias dienas nebuvo prisijungta
  • Rezultatų įvertinimas ir padrąsinimas po bėgimo

Pobėgiminė patirtis

Naudojant USB jungtį, "Nike+ SportWatch GPS" galima susieti su asmeniniu kompiuteriu. Tuomet automatiškai atsiveria "Nike+ Connect" sąsaja, kuri perduoda visą informaciją į  www.nikeplus.com. "Nikeplus.com jungia virš 150 milijonų bėgikų bei kaupia jų sportinius ir fizinius pasiekimus, kasdien atnaujindamas duomenis” - teigia Olander.

Nikeplus.com pateikia bėgikams GPS žemėlapius, mylias, tempą, pasiekimus, apdorojant naujausius bėgikų duomenis. Ši įtraukianti ir bėgiko azartą skatinanti funkcija jau turėtų būti pažįstama populiariosios "Nike + GPS" aplikacijos "iPhone" mobiliųjų telefonų naudotojams.

"Pateikiant bėgikams tikslią informaciją apie jų bėgimo tempą, atstumą ir esamą vietą bėgimo metu bei apibendrintą informaciją po bėgimo, suteikiama galimybė jiems stebėti savo rezultatus ir siekti numatytų tikslų” – teigia Vigreux. Duomenys apie paskutinį bėgimą yra automatiškai perkeliami į tokias programas kaip "Nike iššūkis", "Nike tikslai" ir "Nike treneris", kuriose bėgikas gali pasirinktinai dalyvauti.

Papildomos Nikeplus.com funkcijos

Atletai, siekiantys geriausių bėgimo rezultatų bei įvairovės, gali prisijungti prie didžiausio bėgimo takų katalogo, naudodami savąjį "Nike+ SportWatch GPS". Katalogas sudaromas "Nike" specialistų bei kitų bėgikų, rekomenduojančių savo išbandytus maršrutus duomenimis.

"TomTom" technologija nustato kiekvieno bėgiko buvimo vietą bei pateikia maršruto informaciją (pakilimus ir nuolydžius) bei atstumą. Bėgikai taip pat gali surasti jiems labiausiai tinkantį maršrutą, panaudodami katalogo duomenis, kur kaupiama informacija apie maršrutų sudėtingumą, ilgį, vietovę, kraštovaizdį ir kita.

Tai nėra pirmasis "Nike" produktas, skirtas padėti bėgikams siekti savo tikslų ir stebėti rezultatus. Nuo  2006  "Nike" pradėjus bendradarbiauti su "Apple" buvo sukurti tokie produktai kaip "Nike+ iPod Sport Kit", skirtas ir "iPod nano" and "iPod touch", "Nike+ SportBand" bei naujasis "Nike+ GPS App iPhone" mobiliųjų telefonų vartotojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: