VATESI: Situacija Japonijos atominėse elektrinėse  (0)

Balandžio 18 d. 5.40 val. Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) pranešė, kad vyksta Fukušima Daiči atominės elektrinės avarijos padarinių likvidavimo darbai. Fukušima Daiči atominę elektrinę eksploatuojanti organizacija TEPCO planuoja avarijos padarinių likvidavimo veiksmus užbaigti per devynis mėnesius ir dės visas pastangas, kad evakuoti žmonės galėtų grįžti į savo namus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 16 d. 5.40 val. įvyko 5,8 balų stiprumo žemės drebėjimas. Informuota, kad šis žemės drebėjimas branduolinės energetikos objektams jokių nuostolių nepadarė.

           Taip pat pranešta, kaip tvarkomasi su situacija, kuri kilo po žemės drebėjimo įvykusio kovo 11 d. 60 tūkst. kubinių metrų radionuklidais užteršto vandens iš Fukušima Daiči atominės elektrinės pirmojo, antrojo ir trečiojo blokų turi būti surinkta į radioaktyviųjų atliekų tvarkymo pastato talpyklas. Papildomai užsakyti laikini saugojimo konteineriai tam, kad būtų suteikta papildomos vietos radionuklidais užterštam vandeniui saugoti. Balandžio 15 d. 8.15 val. septynios plieno plokštės buvo pritvirtintos šalia antrojo bloko vandens įleidimo kanalo užteršto vandens nutekėjimui į atvirą jūrą sumažinti. Taip pat buvo padarytos dumblo užtvaros pirmojo, antrojo, trečiojo ir ketvirtojo bloko vandens įleidimo kanale. Be to, tam, kad būtų sumažintas užteršto vandens nutekėjimas į vandenyną, septyni smėlio maišai su ceolitine medžiaga buvo padėti už vandens įleidimo kanalų.

           Į pirmąjį, antrąjį, trečiąjį ir ketvirtąjį Fukušima Daiči atominės elektrinės blokus tęsiamas gėlo vandens tiekimas.

          Dozės galia Fukušima Daiči ir Fukušima Daini atominių elektrinių aikštelėse ir už jų ribų mažėja. Gama dozės galia buvo išmatuota visose Japonijos 47 prefektūrose. Dozės galia Fukušimos prefektūroje buvo 2,0 mikroSv/val., o Ibaraki prefektūroje – 0,133 mikroSv/val. Likusiose 45 prefektūrose gama dozės galia buvo panašus į tipinį Japonijoje natūralų foną (nuo 0,05 iki 0,1 mikroSv/val).

          Kaip buvo pranešta anksčiau, šalia Fukušima Daiči ir Fukušima Daini atominių elektrinių bei Ivasava pakrantėse papildomai įrengtos šešios vandens ėminių ėmimo vietos. Balandžio 16 d. TEPCO pranešė, kad papildomai įrengs dar 6 ėminių ėmimo vietas.

           Dėl minimų įvykių grėsmės Lietuvos gyventojams nėra. VATESI specialistai stebi situaciją, apie kurios pasikeitimus informuosime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)