Paviešinti JAV ambasados dokumentai mini Kinijoje kuriamas supertechnologijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2010-12-10 11:50
Kaip pasakė vienas įtakingas JAV kongresmenas jau 40 metų žadama saugi ir pigi atomo energija, sukišti milijardai ir jos vis dar nėra. Gal "Wikileaks" pasitarnaus tuo, kad mokslininkai pagaliau pasidalins savo turimomis žiniomis ir taip sutaupys milijardus. Manau tiesiog daugiau skirti lėšų toms pačioms technologijoms plėtoti, o su tuo atomu tegul dar padirba teoretikai. Gal galėtu statyti tokius įrenginius, kur daugiau apčiuopiamus rezultatus iš karto gautu. Manau naudojant šiluminėse ir atominėse elektrinėse šilumos nuostolius galima iš CO2 gamini CxHx (dujas, dyzelį ar benziną) ir taip ieškoti kur rasti pigesnės energijos.
Zergas 2010-12-10 12:09
kinieciai tikrai nestovi vietoje,pinigu turi i valias taigi teisingai daro jog investuoja juos i moksla-tai atsipirks su kaupu.o ir seip paziurekit i JAV studijuojanciu tiksliuosius mokslus studentu sarasus,ten labai daug azijietiska kilme turinciu studentu.klausimas kaip elgsis kinija jei taptu #1 pasaulyje?
Drutas 2010-12-10 12:56
Kokie ~80% mano kursiokų (finansų sritis, UK) - kinai, daugelis planuoja grįžt į tėvynę dirbt. Pagalvojus, kokie mąstai visose srityse išsilavinusių kinų grįš namo ir puoselės gerbuvį, aš jau dabar pradėjau jaust pagarbą tai šaliai. O kadangi Kinija dar tik auganti ekonomika, kaip žinia, tuščiu skrandžiu protas dirba apsukriau, tad greit perspjaus gero gyvenimo prisiragavusią JAV. Skaičiau ir apie Kinijoj įkurtą didžiausią DNR tyrimų centrą, tad jei tiek investuoja į kitus fizikos centrus, tai UCH, daug įdomybių laukia "Kaip elgsis Kinija jei taptų #1?" - Geras klausimas, kiek man žinoma analitikai irgi sėdi ir laukia, nes nežinia kokie Kinijos planai. Nors neseniai skaičiau analizę, kur labai gražiai išdėstė Kinijos prekybos kanalus, dėl to racionaliai vertinant pradėję agresiją Kinai tik praloštų. Deja kaip žinom iš istorijos, racionalumas ne visad laimi, ir esant galingam noris ne tik parodyt kitiems vidurinį pirštą, bet ir nekukliai išsireiškus - "padaryt per ..."
Zergas 2010-12-10 13:15
agresija gali nebutinai but karine.tarkim hipotetinis variantas kad ju imones tampa dominuojancios ir visur stato savo vadovus,o mes dirbam jiems.zinant kaip kinieciai isnaudoja savo darbuotojus perspektyva neatrodo ypac viliojanti..
Arns 2010-12-10 13:20
Šiaip ten tokia kultūra. Pasidomėk pvz japonais, jie irgi dirba nesveikais kiekiais.
Zergas 2010-12-10 13:25
japonai dirba daug bet ir gauna atlygi uz savo darba,pas kiniecius biski kitaip,darbuotojai ten gauna skatikus.kokia tikimybe jog jie savo noru prades didint algas jeigu dominuos pasaulyje?kol Vakaruose moka normalius atlyginimus,tol kinieciai dar baksnojami pirstais del darbininku isnaudojimo,bet kas nutiks jei kinieciai prades kontroliuoti vis daugiau Vakaru imoniu?
Arns 2010-12-10 13:34
Kinija jau dabar praktiškai valdo visą pasaulį savo gaminiais. Lieka ik dvi kryptys, arba vidaus vartojimas arba Afrikos pajungimas. Kuris realesnis? Man atrodo kad savo vidaus rinkos didinimas, o jis neįvyks tol kol nepakils viduriniojo sluoksnio algos. Atėjusi krizė bei kai kurių įmonių grįžimas "namo" iš Kinijos, tik dar labiau paskatins imtis tokių žingsnių.
T 2010-12-10 13:38
Manau jie žino kiek kartų ten mažesnės algos. Todėl netikiu, kad ~80% kursiokų yra kinai. Kiek žinau kas baigė finansus labai sunku be patirties gauti darbą, tuo labiau, kai didelė pasiūla buhalterių ir šiaip klerkų su patirtimi, bet be aukštojo. Manau didžiausias Kinijos ekonomikos augimo arkliukas buvo gimstamumo reguliavimas. Dabar Kinijos BVP 1 žmogui tik 2 kartus didesnis nei Indijos, kur ne tik demokratija, bet net nebuvo gimstamumo reguliavimo politikos. TSRS laikais irgi buvo gerų mokslininkų ir nemažai ką padarė pirmi, bet kuo tai viskas baugėsi. O vakarai jau ne kartą yra pralošinėję prekyboje rytams, deja tas problemas išsprendė karu.
zfroidas 2010-12-10 15:19
cia labiau tiketina kad ne kinai tuos atradimus daro o kopijuoja technologijas ir isradimus is jav ir tada skiria didelius resursus kad pirmi juos datemtu iki praktisko naudojimo... kaip japonai su robotais (nors gauna nuo lietuviu gamybos robotu ) profesoriai sako nieko ten nera sunkaus tik brangios dalys ir tyngim programint veltui kai greit DI atsiras ir pats viska valdys... kaip su ta sinteze, amerikai matosi viskas aisku ka jie ten daro reiskia jokia ne naujiena tiesiog kinai daugiau bandymu padarys ... pvz jav testuoja ka nors ant 10 po to ilgai galvoja, modeliuoja ir tada ant 1000 .. ir tt. o kinai nuvoge su 10 ir testuoja ant 10 ... ant.. 50... ant 100 .... nes teorijos truksta jiem. Teorijai kurti reikia sedet ir galvot o ne konstruot su 1000 zmoniu paemus. Aisku kokioj genetikoj kad atrast gena ir jo funkcijas reikia daug testuot o ne galvot jei bazines zinios jau yra...bet kai atras, kiti panaudos uzdyka tai
Seip 2010-12-10 16:16
Taip aisku Lietuva isvis yra prgresiviausia valstybe pasaulije, tik kad tingim... Mane stebina tokie komentatoriai. Beje , gal galetum placiau papasakot kokie lietuviski robotai pranasesni uz japoniskus?
Dvigubas nulis 2010-12-10 16:17
straipsnyje.
zvejelis 2010-12-10 17:57
Paminetas variantas su kinu vadovais, butu ,kogero, pats blogiausias is galimu, nes jeigu taip ivyktu -taip ir matau kaip kinai paverstu visa pasauli robotu armija, kuri zino tik darba ir visuotines valdzios nustatytas taisykles- cia kaip is kokio susssikto filmo apie ateiti, kur yra tik korporaciju valdovai ju patiketiniai, o visi kiti darbininkai apsirenge pilkai ir gaunantys savo maisto ir kitokius davinius...
enternald 2010-12-10 18:28
Kinija atsidūrė ganėtinai keblioje padėtyje. Ekonomikos augimas yra tai kas laiko Kiniją iš vidaus. Tačiau jei Kinijos augimas kelis metus buksuos, gali susirinkti nauja Tianmenio aikštė. Be to dėl taršos: Kinija pirmauja pasaulyje pagal ne tik absoliučią taršą, bet ir lenkia išsivysčiusias šalis tarša už turto dolerį. JAV panašu, kad yra nusprendusi su Kinija rimtai pradėti kovoti ekonomiškai. Panašu, kad dabar stengimasi truputi dolerį neoficialiai (naudojant ekonommines priemones) devalvuoti ir taip suteikti JAV prekėms konkurencingumo, bei ištirpdyti didelius Kinijos dolerių rezervus. Bet pamatysim kaip bus.
Kieshux 2010-12-10 19:47
idomu
Mitas 2010-12-10 22:21
Aš tai nesuprantu, iš kur visi ištraukia, kad Kinijoje pigi darbo jėga. Neseniai mačiau dokumentinę laidą per LTV2. Laida buvo apie kelis JAV studentus, kurie išvyko į Kiniją ir labai tuo džiaugiasi. Vienas studentas pasakojo, kad JAV gyvenimas labai suvaržytas, įtemptas. Jis atvyko į Pekiną ir pajuto, kad čia jis iš tikrųjų gyvena, gyvena laisvai ir atsipalaidavęs. Nors dirba visą mėnesį, bet užtenka padirbti ir savaitę, kad visą mėnesį galėtų laisvai gyventi. Turi turto, kurio JAV neturėjo. Vadina save tikrais pekiniečiais ir negalvoja grįžti į JAV.
punktyras 2010-12-10 23:14
neapibrėžtai ilgą laiko tarpą. -> neapibrėžtai ilgai. kiniečiai -> kinai
kionig 2010-12-10 23:21
Blemba, punktyrai, as zinau, kad esi gramatikos nacis, bet ar butina kiekvienasyki postint tuos klaidu taisymus. Vienok, apart tavo taisymu paaiskink kame skirtumas tarp tavo tipo istaisytu tu formu ? ka konkrenciai ten maitai blogo ? Koks skirtumas ar penki zodziai ar du ? Jei juose yra ta pati esme ? Man atrodo, tu negali nueiti miegoti nuejes neatrades nei vienos kazkokios nereiksmingos klaideles ? Cia supranti, kaip kad seimas labai daznai kreipiasi i konstitucini teisma prasydama ISAISKINTI PAAISKINIMA. Tai toje vietoje dabar esi tu. ESMES TAI NEKEICIA IR PASAULIS NUO TO NESUGRIUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Analog 2010-12-10 23:33
O tau trukdo kionig? Niekaip nesuprantu, kodėl kitiem kliūna tai, kad kažkas stengiasio pataisyti kalbą, pagerinti portalo kokybę, gal to runkelis (juk mėgsti šį žodį ) ir nesupras, bet rašybos kokybė bus aukštesnė, nei kitų portalų.
kionig 2010-12-10 23:43
siulyma.
Analog 2010-12-11 00:11
Na man tai netrukdo, net malonu matyt, kad yra žmonių, kurie puoselėja visas kalbos taisykles, bet pritariu, specialus pranešimas administracijai dėl klaidų, kaip rwc siūlė būtų tikrai patogiau.