Konferencija-diskusija „Elektromobiliai Lietuvoje jau tuoj (?)"  (0)

Pastaruoju metu vis dažniau ir dažniau žiniasklaidoje specialistai ir ekspertai diskutuoja apie elektrinius automobilius (angl. atitikmuo – electrical vehicles, EVs), jų privalumus ir trūkumus, naudojimą ir perspektyvas netolimoje ateityje ne tik pasaulyje bet ir Lietuvoje. Tačiau plačiajai visuomenei visgi reikia paprastų ir konkrečių atsakymų į kylančius klausimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dažniausiai diskutuojama šiais klausimais:

1. Ar yra atlikta elektromobilių įkrovimo infrastruktūros poreikio analizė? Nesant tokios studijos būtų neefektyvu ir nepraktiška finansuoti didžiulius projektus ir investuoti milžiniškas sumas į elektromobilių infrastruktūrą, kuri galbūt netgi nėra būtina.

2. Kaip bus prognozuojamas elektros energijos suvartojimas elektromobiliams įkrauti atskirose Lietuvos teritorijose? Lokalizavimas infrastruktūros planavime šiuo požiūriu labai svarbus, dėl to yra būtina numatyti energijos poreikius atskirose teritorijose. Galimas ir toks variantas, jog dauguma vartotojų akumuliatorius norės įkrauti namuose (tikėtina, nakties metu!).

3. Kokia numatoma elektromobilių akumuliatorių kaina eksploatacijos laikotarpiu? Yra gerai žinoma, jog eksplotacijos laikotarpiu akumuliatoriai sensta ir prastėja jų elektrinės savybės (ciklinis ir laikinis senėjimas).

4. Koks numatomas elektrinių automobilių įsigijimo skatinimo mechanizmas (subsidijavimo sistema) valstybiniu ir savivaldos lygmeniu?

Tai tik keli klausimai, tačiau neturint atsakymų į juos kalbos apie greitą elektromobilių naudojimą Lietuvoje yra panašios į "Vasiukų statybą" iš Ilfos ir Petrovo romano "Dvylika kėdžių". Į šiuos ir daugybę kitų, su elektromobiliais susijusių, klausimų ir bus bandoma atsakyti konferencijos „Elektromobiliai Lietuvoje jau tuoj (?)" metu.

Konferencijos metu tai pat bus: atidaroma pirmoji Vilniaus mieste eksperimentinė elektromobilių akumuliatorių įkrovimo stotelė, pristatoma Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto studentų darbų paroda – kelio ženklas „Degalinė elektromobiliams“, eksponuojamos ir pristatomos Lietuvoje pagamintos ekologiškos transporto priemonės (elektromobiliai, elektromotociklai, elektromopedai, elektrodviračiai ir t.t.).

Organizatoriai:

Gedimino technikos universiteto (VGTU) Transporto inžinerijos fakulteto Saugaus eismo centras ir Energetikos ir technikos muziejus.

Konferencija vyks birželio 18 d. 10.30 val. Energetikos ir technikos muziejuje (Rinktinės g. 2, Vilnius).

Daugiau informacijos rasite adresu http://www.emuziejus.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: